[垃圾議會] 14名泛民經政治判斷後留任

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

民主派與本土派就延任立法會議員一事出現嚴重分歧,民主黨早前就議員會否延任事宜,委託香港民意研究所進行民調,包括民主黨和公民黨在內的15名議員亦採取綑綁式,跟民調結果決定去留,結果今日(29日)公布,惟支持或反對留任均不過半數,其中支持留任47.1%,主張杯葛議會有45.8%,兩者相差1.3個百分點,至少14名泛民經政治判斷後,決定繼續留任,另外陳淑莊以個人理由拒絕留任議員,並宣布退出公民黨。

15名民主派議員包括7名民主黨議員、5名公民黨議員、社會福利界議員邵家臻、工黨張超雄及議會陣線毛孟靜,早前表明會跟從民調結果決定去留。

教育界議員葉建源今早於電台節目指,教協民調的意向非常清楚,六成支持其留任,他並提及,若然民主派撤出立法會,此舉是將立法權拱手相讓,重申立法會能做的事情非常多,包括法律修訂、資源分配及行使監督。

感想係 : 一批垃圾

補充內容 (2020-9-29 17:36):
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址
小佢老味, 佢地可以阻到見制想過之法律修訂咩 ? 太自大啦...
可以影響資源分配 ?  臭四扮四條
行使監督 ? 垃圾們你督過咩....

屎....
回覆 讚好 不讚 使用道具

厘班大哥重停留係“憎阴拳”年代,係议会里面,电视直播、唇枪舌剑、威风八面,几L 醒;街头抗爭,留比班下三滥啦!

成功爭取

成功爭取
同選民割席

回復 op1b ##1 的帖子

真香港人,有💰點解唔做,又唔使開會白收一年人工。

是否留任都不影響議會的決策

最緊要有糧支

回復 kingkong_hk ##8 的帖子

醒目, 例行公事, 9流流日过日, 好似黄定光咁, 吹我L乎.

回復 kingkong_hk ##10 的帖子

哦, AV人个的虚火尼姐, 麻甩佬个细佬係不合时而攪Q个大佬就凡, 黄定光就最好, 冇眼睇有錢豆.

這就對了
死都要拿錢
不拿怎麼過日子

artlo 發表於 2020-10-1 13:48
回復 kingkong_hk ##10 的帖子

哦, AV人个的虚火尼姐, 麻甩佬个细佬係不合时而攪Q个大佬就凡, 黄定光就最好, 冇眼睇有錢豆.

AV人想自己拍啦

回復 kingkong_hk ##13 的帖子

咁就唔使講到咁明, 你睇佢咁款, 肯定系性失常.

artlo 發表於 2020-10-5 21:57
回復 kingkong_hk ##13 的帖子

咁就唔使講到咁明, 你睇佢咁款, 肯定系性失常.

你試下跟

回復 kingkong_hk ##15 的帖子

唔係嗎 ? 要跟都跟靓女啦.

artlo 發表於 2020-10-6 20:54
回復 kingkong_hk ##15 的帖子

唔係嗎 ? 要跟都跟靓女啦.

話5定你中2佢個囉柚

回復 kingkong_hk ##17 的帖子

哎, 閘住, 呢味野留翻你慢慢炭, AV仁啱晒你.

artlo 發表於 2020-10-8 20:46
回復 kingkong_hk ##17 的帖子

哎, 閘住, 呢味野留翻你慢慢炭, AV仁啱晒你.

文屎自油

回復 kingkong_hk ##19 的帖子

冇錯, 冇犯国安法, 話之你.