[廣東歌] 川保久齡大戰山本耀司 - 軟硬天師, 歌詞冇錯別字冇簡體字版

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

川保久齡大戰山本耀司 - 軟硬天師, 歌詞冇錯別字冇簡體字版

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

作曲: BLOW/GREEN MATHENY HUTCHISON WESTBROOK

填詞: 軟硬天師

編曲: 王利名

監製:

軟:

同志 乜你今朝又咁遲!

去搵川保久齡定係山本耀司?

梗係摸咗落去中環嘅Joyce

再過埋隔離嗰間啫啫Armani

硬:

我盲目朝拜各國各款名牌子

搵番最相熟嗰個女Sell屎

攞完Discount就跟住去數銀紙

多謝六萬七找番兩毫子

我只係買件T恤係Oversize

上面印住一個好鬼大嘅C字

究竟呢件"嘅"嘢係咩料子

係嚟自意大利嘅無敵新名牌子?

叫做Italiano加"He No磨Eat池"

我猛咁點頭扮晒懶有Taste

準備轉身辣埋Issey Miyaki

點知佢話聽朝有Pre-sale我就興過火屎!

和唱:

這一串牌子 穿起好似Yuppies 個老細無話我知

這一串牌子 必須有金嘅AE 我要猛咁透支

軟:

瘋狂嘅Design有JPG

金魚缸笠頭十足怪物小王子

着住Comme des Garcons走去逼巴士

孭個鴨仔袋就話係設計師

襯條501嘅Levi's

着咗Dr.Martin就好似行得快啲

硬:

曾幾何時o靚仔都着Bally

軟:

鹹魚翻生又有Kickers

硬:

生活嘅倉庫我會走去UNY

軟:

大丸有名貴雪糕糯米糍

硬:

Tokio Kumakai大戰Issey Miyaki

軟:

Comme ca du Mode力撼British Colony

硬:

C.P.Company發夢贏咗Yohji?

軟:

Bennetton個細佬叫Bossini

硬:

永遠懷念與發街嗰間Esprit!

軟:

其實呢啲牌子都似係Fantasy

和唱:

這一串牌子 啲錢會駛得好易 着咗係咪靚仔啲

這一串牌子 根本得個睇字 我再買就變乞兒

硬:

我既然扮得設計師

就要去Headquarters搵阿高佬Jackie

電番個靚頭學Terrence Trent D'arby

點知電完出嚟似我偶像希斯!

又有啲似荷蘭嗰個古烈治

電咗個靚頭梗要約人開P

我落完Soho再落JJ'S

佢話Members Only我話我有Face

我識得大傻 可否通融啲呢?

佢一腳伸我過咗尖東海皮

我一身名牌佢都對我如此

究竟點樣先係一個成功Yuppies?

軟:

其實呢啲通通都係物質主義

你過份沉迷就會呆呆痴痴

做人千萬不可玩物喪志

樣樣事都係要適可而止 同志! 同志 同志 ...

和唱:

這一串牌子 啲錢會駛得好易 着咗係咪靚仔啲

這一串牌子 根本得個睇字 我再買就變乞兒

這一串牌子 穿起好似Yuppies 個老細無話我知

這一串牌子 必須有金嘅AE 我要猛咁透支

究竟兩人唱得幾多牌子呢
又好笑又有教育意義
回覆 讚好 不讚 使用道具

正呀   正呀

軟硬經典, 歌詞到位

回復 kevinkac14 ##1 的帖子

聽歌學時裝,三宅一生,川保久齡,山本耀司,好似仲有位高田賢三。