[精兵召集] 疫情集中討論帖 (九)

隔離16日先系大問題,邊有咁得閒……

It is not approved yet. You never know. As long as any vaccine is approved officially, all news relative to vaccine all all about government funding and stock market purpose.
希望疫情早日結束,
希望明年 可以到泰國遊玩
个人感觉快的话   2021.9月 会好  慢的话2021年底   
安全第一呀
經過大半年, 係LINE啲泰妹contact 有幾件唔知點解無左account. 相好有啲都隱退左. 得返啲唔多熟既反而仲KEEP到....
唔知係咪唔見電話定比人偷左.

泰政府又話考慮比打左疫苗既人去唔使隔離
不過又係得個吹字
回復 mriderx ##1 的帖子

不知道明年可不可以开放旅游
英国这样  我看有点悬
來回隔離用咗一個月,隔離完咁你起碼玩番一個月,座底要兩個月,只適合巳退休或單身又有米嘅C- Ching去,我哋要做工嘅冇得諗,且要坐成個月隔離監,亦冇乜好羡慕,等下年理Q佢中國定美國疫苗,快快打咗就一定有得去,兼唔駛隔離,到時再勁玩番一個月實際啲!
mriderx 發表於 2020-12-14 20:26
是要買COVID-19保險 (我買的只要900多元), 另隔離16日(第一天是算 0 天)
逗留是90日, 可續2次, 即最長270日 (有錯請更正). 我申請了差不多90日的逗留期.

270日,乜都夠。
希望疫苗有效!
2021 有望去泰國!
回復 mriderx ##1 的帖子

家陣唔飛得, 泰國版都無乜人落Post
受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
都唔知2021去得未 ...........
想去都去唔到了😞
kkben 發表於 2020-12-28 13:41
都唔知2021去得未 ...........

但願年底前可以去一趟就心滿意足了
好似放鬆左入境
freeregi 發表於 2021-1-13 23:41
好似放鬆左入境

現在是可以只申請COE, 便可逗留45天.
好似只係隔離方式改變咗,可以晌某啲山卡啦酒店隔離,隔離期間可以響酒店范圍內走動,但都係要隔離,對於我呢啲打工仔根本同無放寬無分別!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 21:27