[其他] 又是別有用心~必定係受到美帝國主義同日本軍國主義嘅指使~目的就梗係阻止強國崛起啦~

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

大陸社會現狀是貧富相差懸殊,共X佔據著國家百分之八十的資源還多,人人幾套房幾輛車有百萬以上的存款,享受雙休日聚餐花費動輒成千上萬購物成千上萬,平民百姓一個月的收入往往抵不上他們一頓飯的消費,小區裡保潔大姐一個月幾百塊錢工資一天干最少八個小時,大街的環衛工人一個月不過千元工資卻干著一天最少十個小時的活一個月休假不會超過兩天(這都是環保局拿著財政撥款雇佣的臨時工沒有社保),每天都有叔叔阿姨沿街翻著垃圾箱只為了一兩個礦泉水瓶和廢紙箱,因為那能換點他們的生活費,老百姓的付出與收入完全不成正比,共X宣傳資本主義國家赤裸裸剝削,其實他們更徹底更可怕,因為奴隸不需要剝削,你能拿到的都是主子看心情給你的,共X是主子,老百姓是奴隸。
(以上全部都係廢話~)
要睇吓有無呢 D 特長先入黨。
回覆 讚好 不讚 使用道具

傻眼 ~ 傻眼  。

傲張的 中共機構 是世界上最大的 龐氏騙局 ( Ponzi scheme) 。

當官一套學問
不要跑前, 槍打出頭鳥, 權力來快死也快
也不可落後, 當官沒存款只會給同門笑

回復 無恥階級專政 ##1 的帖子

中國歷史中 貪官污吏從來不缺

識得打工,自然識得做官了,無乜兩樣,都是見高拜見低踩~

cmchan23 發表於 2021-1-20 20:11
回復 無恥階級專政 ##1 的帖子

中國歷史中 貪官污吏從來不缺

現在嘅官場弊病是集歷史嘅大成了~

為人民服務吖嗎.

artlo 發表於 2021-1-20 21:47
為人民服務吖嗎.

當然~但係誰是人民,都是黨先至擁有嘅解釋權~

回復 無恥階級專政 ##9 的帖子

非共惨黨员, 永不超生的黑五類, 瓜呱堕地已经係低端地底泥.

無恥階級專政 發表於 2021-1-20 21:15
識得打工,自然識得做官了,無乜兩樣,都是見高拜見低踩~

當官, 都要根正苗紅

為官之道,十條金句

終共實行最醜陋權貴資本主義剝削奴棣階級嘅低端人,昏君仲要自吹扶貧成功咪又係講咗當做咗,連克仔強總理大6有六億人口月入1000

op1b 發表於 2021-1-20 22:31
當官, 都要根正苗紅

根正苗紅,莫過於而家在秦城的薄熙來了~ 所以仲要睇好多嘢~

沈陽海哥 發表於 2021-1-20 13:10
傻眼 ~ 傻眼  。

傲張的 中共機構 是世界上最大的 龐氏騙局 ( Ponzi scheme) 。

這是最偉大的龐氏騙局,因為千方百計都要迫你入局。

carhin 發表於 2021-1-21 12:21
終共實行最醜陋權貴資本主義剝削奴棣階級嘅低端人,昏君仲要自吹扶貧成功咪又係講咗當做咗,連克仔強總理大6有六億人口月入1000

呢啲金字塔最底層最受到壓逼嘅人,就係令到米田共最穩固嘅基石,因為佢哋最堅決愛黨~