[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

如題, 可惜港虎似乎唔多想放生我地呢D 苦主啵
多謝分享訊息
希望
算是个好消息吧 但是回国不认也没用啊
話唔係6月就10月
希望係
衝呀 兄弟們
希望在明天
嘿嘿嘿 衝呀
有希望係好事

好似建議四月開始喺指定旅遊點對外國旅客實施新嘅area quarantine, 隔離要求寬鬆咗少少, 但都喺14日。
詳細睇以下網頁
https://www.nationthailand.com/news/30403320
應該係resort quarantine, 或 golf quarantine
3月已試行, 都係14日,好似頭幾日驗過ok, 就可在resort, golf course, 私家海灘範圍內自由活動,因為都係5星級resort, 應該超豪

真正viccine passport 最快第3季,可能第4季- 性誕同新年先實施,3日甚至零隔離。
因為唔係你一個國家,要多數發達國家打晒疫苗,先會有群體免疫,同大家都有信心開放旅嚇進入。。。親密接觸
但返HK要隔離21日喎
ii882000 發表於 2021-3-5 18:18
但返HK要隔離21日喎

呢樣先最大問題!
希望是真的 又可以去玩,食,
我覺得日後會有疫苗passport 之類咁嘅嘢
才兩地免隔離
Still need to stay in Thailand's hotel for 14 days, and then come back to Hong Kong and stay for another 21 days.
Resort隔離好似14日hk20000,返香港隔21日,平極都要接近hk20000.預去一次使5.5至60000.
Hope that we can have some good news soon
多謝c兄分享
問題係返香港要隔離

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-27 05:32