復活節仍未復活

簽到
名稱:失望假期
場所種類:其他
消費:$500以下

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

又輪到五天超長假,現在先發覺香港咁鬼多假期,以前唔飛外國都一定過澳門玩下,去澳門是男人的天堂,玩的全是男人所好的,聲色犬馬,五光十色,越夜越精彩,難得一個地方可以滿足大家的慾望,五感都可以滿足到,調濟了日常工作生活的苦悶,還要這麼近和方便,怎知一埸疫苗便打斷一切
說回五天超長假,都不知怎過好,對於自由身的,更加不知怎過,本地消費,相好可以消磨長些時間,但找得多也悶,141只是快歺,半粒鐘便要交埸
在澳門有時間會去金龍看跳舞,幾百元坐他三幾個鐘,嘆下啤酒睇下囡,爽
再去桑拿過夜,美女整晚在你身邊團團轉,各國佳麗幾時玩都得,又有小遊戲,或者找靚師傳工揼下,傾下計,食下嘢,時間過得飛快
香港現在仍不能清零,拖下去都不知何時何日才會同以前一樣!
情況算改善中,疫苗護照也隨時啓動,想出發就快D去打針啦
回覆 讚好 不讚 使用道具

同1國家🇨🇳境內:

坐⛴去東坪洲公眾碼頭要成個半中,5水隔離亦5水💉!

反而坐🛳去🐎交外港碼頭只要1粒中,就要坐疫監21🗓️或冒生命☠️去💉

去🐎交可以玩呢D

响香港只能睇呢D  

最新燒色金日新增約20

really hopeless and expect someday in the future

wongwingkin 發表於 2021-4-2 12:24
情況算改善中,疫苗護照也隨時啓動,想出發就快D去打針啦

為人為己,已打第一針,打了就算本地玩也放心啲,但好奇怪,啲囡囡也不是很擁躍去打,怕有問題,但每天接觸那麼多陌生人又唔怕

我愛六六八 發表於 2021-4-2 14:09
去🐎交可以玩呢D  

不明白為什麼日日都有一兩單不明個案,但檢測又驗唔到,好可能檢驗採樣是不夠認真,看國內真是採好大力和深入,香港就求求其,咁想清零都好難。

我愛六六八 發表於 2021-4-2 14:09
去🐎交可以玩呢D  

只怪本地抗疫不力,第四波攪了四個月仍未斷尾

vv--vv 發表於 2021-4-2 16:19
為人為己,已打第一針,打了就算本地玩也放心啲,但好奇怪,啲囡囡也不是很擁躍去打,怕有問題,但每天接觸那麼多陌生人又唔怕

我認識的,佢話疫情咁耐都無事,驚副作用,打左又無得通關,所以睇定D先算。

vv--vv 發表於 2021-4-2 16:26
不明白為什麼日日都有一兩單不明個案,但檢測又驗唔到,好可能檢驗採樣是不夠認真,看國內真是採好大力和深入,香港就求求其,咁想清零都好難。

症苦高官只為自己🍚得過且過
既要做戲比中央汰,又要兼顧大財團地產商利益,根本無得救!

回復 我愛六六八 ##10 的帖子

唔係咁
香港之母對香港人好有愛
揀左科兄俾我地用
同智利呢D 國家一樣
要感恩~!

vv--vv 發表於 2021-4-2 16:19

其實,打疫苗係有機會副作用的,始終係新藥品,點都需要一輪過程去調整,至於副作用就因人而異,有敏感史有血壓問題就比較大機會出現副作用。。。就算以前打左多年噶流感疫苗,都會令人出現感冒症狀,新冠疫苗剛剛開發,點會完全冇副作用。。。一般人怕,都係正常。。。在大環境,大政府噶角度,鼓勵民眾接種亦係有咁噶需要,畢竟世界恢復正常交流就係要疫苗護照(我估計係咁噶方向)。。。但係一般人,冇迫切需要的話,可以遲些看定睇再決定都係可以理解的。。。

Btw,副作用多數係第二針才真正出現的,有冇副作用要睇你頂唔頂得住第二針

vv--vv 發表於 2021-4-2 16:26

國內係封城,全民檢測,香港連封區都搞到個個唔配合,談何封城。。。國內,好似雲南最近爆發,就不可以出不可以進,香港邊度做得到?所謂封,國內係唔比所有人離開家門噶,一封就一兩個禮拜,不能離家,如果香港咁樣,你地仲唔暴動?所以唔好話港府求其,佢地都係兩難。。。至於馬交,就用錢塞住大家口,封關冇遊客,就發補貼,等大家餓唔死,然後再等清零後慢慢恢復通關,呢種做法,係香港政商界都一定唔會同意的。。。所以,家家都有難唸的經

阿力達 發表於 2021-4-3 00:18
國內係封城,全民檢測,香港連封區都搞到個個唔配合,談何封城。。。國內,好似雲南最近爆發,就不可以出 ...

Well said.

阿力達 發表於 2021-4-3 00:05
其實,打疫苗係有機會副作用的,始終係新藥品,點都需要一輪過程去調整,至於副作用就因人而異,有敏感史 ...

但現在全世界除了國內之外都只剩疫苗是救命草,沒有7成人打便沒有群體免疫的功效,如果個個都睇下先這疫情都唔知拖到幾時,唔係只講出來玩的影響,而是好多經濟活動的影響,旅遊業,航空業,零售業等都復甦無期,好多人失業,學生都唔想冇咗校園生活也快兩年了,所以個人覺得少少冒險也必須的。

感覺進錯了地方 全是討論疫情疫苗的

阿力達 發表於 2021-4-3 00:18
國內係封城,全民檢測,香港連封區都搞到個個唔配合,談何封城。。。國內,好似雲南最近爆發,就不可以出 ...

逹兄說得對,所以更加要靠疫苗解困,而我所指是個人經驗本地採樣是有啲求期,所以有啲個案會幾天前測試唔到,要病發才知道,如果是用深喉那種更加容易漏招,我想大家明白啦。

JESSON 發表於 2021-4-3 01:56

冇法啦都冇得過大海去桑拿又如何出桑拿報告呢

vv--vv 發表於 2021-4-3 01:49
但現在全世界除了國內之外都只剩疫苗是救命草,沒有7成人打便沒有群體免疫的功效,如果個個都睇下先這疫 ...

你係啱,但係,多數人唔係咁想的。。。一面希望恢復舊時便利,一面唔願做白老鼠,可以理解。。。所以就日日鬧政府無能就可以變得更好也,哈哈

JESSON 發表於 2021-4-3 01:56

因為疫苗係可以通關去馬交玩的唯一途徑(可能),所以附帶會講下喇,其實我都唔鍾意響夜遊區講其他事