一水隔天涯

簽到
名稱:遺憾
場所種類:桑拿
消費:$5000以上

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

上年三月開始過澳門來回要隔離十四至二十一天,到今天剛好一周年有多,一水隔天涯之下過大海變成不可能了,原來一些打算也被迫暫停,但暫停也可能由於某些個人原因變成不可能了,真是天意弄人。
其中包括去9仔,好多師兄都知道我這個想去見識好耐了,真不好意思到上年也未實現行,看來就算遲些真的通關對我來說也下易實行。
記得上年最後一個選的是十八的台妹,我也好可能是她在澳門最後的一個客人,因為她當晚也是番半天,跟著便乘飛機回台過年了,個人覺得她很與別不同,一頭黑直髮,高挑身材,行出來選美有點自我,在我心中覺得像小龍女那一感覺,就算通了関她也不知會不會再來了。
另外原本上年打算飛一次越南去探以前東A的前師傅工,連簽證都申請了,最後因疫情去不了,也只可變成遺憾。
得閒就寫下回憶錄喇,哈哈。。。
回覆 讚好 不讚 使用道具

vv--vv 發表於 2021-4-4 01:37
以前已經習慣在回程船上立即寫報告,怕耐了唔記得,冇本事寫回憶錄了

你家陣咪回憶緊囉。。。

You can still visit 東A的前師傅工 after the pandemic. The situation in Vietnam is very much under control.

得闲回味下,也是另一种滋味

台妹真係來自台灣咩?

留點遺憾日後更有動力

vv--vv 發表於 2021-4-4 00:50
上年三月開始過澳門來回要隔離十四至二十一天,到今天剛好一周年有多,一水隔天涯之下過大海變成不可能了, ...

趁自己仲記得對上1次過🐎交系幾時,寫低先…………

系🐁年嘅初一至三,囡囡系相熟嘅但1直刀矛攞聯絡方法(以前响深圳玩攞過幾個,1系問借💰,1系响掃黃期間話掛住你碌嘢叫你上去開酒店房玩,又5肯落泥HK!),企逢農曆年頭刀會開工,所以1支公嘅禾過去玩左2晚,初三走果陣企已矛開工返左鄉下。舊年3月果陣有打📞問桑拿,當時全部祖記刀矛開工,所以禾應該系企🐁年最後1個客!

記得個2晚玩得巧C服自在,當時疫情已開始,所以巧少客人!見到有部份客人扑完出房已即戴N95,响餐區撞到熟人刀戴住外科口罩同禾打招呼,反而經理們同大部份服務員刀矛戴!禾就當然矛戴啦!禾就1邊汰英超直播1邊隊🍺,隊到服務員同禾講禾想飲個隻已沽清(10罐之嘛,貢快矛!  )

當時汏緊⚽️仲用緊HK🐎會App落注(巧後悔5早D開番個澳彩戶口-賠率更巧盤口更多!),响HK唔投注🐎會企成日話系犯法,响境外企又夠胆受禾投注!書打羊要!   -  題外話,見諒!

走果日仲去賭場玩左2👋8+6,印象中巧似汁少少,因為禾最中2割禾青即撇!(當然亦刀試過書到著左,所以之後刀系小注娛樂及揀人泥跟買!)

如果🐎交响不久嘅將來推出疫苗護照,禾估1定系BioNtech,因為🐎交嘅貨源系經HK轉運仲系同1批次,大渣留意!

不過…………最近新聞巧多E學專家話 長假后巧有G會又反彈! 畢竟HK人口密集!

講完,zzzzzzzz

回味无穷,希望尽快有得玩…

酷新丁 發表於 2021-4-4 02:21
You can still visit 東A的前師傅工 after the pandemic. The situation in Vietnam is very much under control.

再過多一段時間自然沒有了那衝動了。

890530 發表於 2021-4-4 04:02
台妹真係來自台灣咩?

應該係,除非唔係

我愛六六八 發表於 2021-4-4 06:58
趁自己仲記得對上1次過🐎交系幾時,寫低先…………

系🐁年嘅初一至三,囡囡系相 ...

師兄上年最後是去那一間桑拿?
復活節長假旅遊景點迫滿人,冇辦法,只好當壓力測試,如果假後冇反彈,便可向呀爺申請通關,打了兩針十四日后加24小時檢測可以免坐疫監,呀爺比成哥都會跟,所以大家出外玩都記得戴口罩,盡量保持社交距離,現在是最關鍵的一星期,如果假后又爆,大家便要最快都要再等多三四個月了。

let's hope that we can go to Macao soon

我就上年年廿八去左9仔,一直無得再去了。

回復 vv--vv ##1 的帖子

多謝分享

今日7單,都係輸入,即係又一日零個案,進步很多啊

still looking for o local, otherwise hard to open border

wongwingkin 發表於 2021-4-4 10:01
我就上年年廿八去左9仔,一直無得再去了。

9仔是否真的像傳說那樣是澳門最top的場,所以一定要去見識一下?

vv--vv 發表於 2021-4-4 16:06
9仔是否真的像傳說那樣是澳門最top的場,所以一定要去見識一下?

我去的那次快過年可能女不多+茶舞+無俾贴士媽咪,吾好講東B,連18的質素都不及。但都食到个大學生美人。相信宜家疫情下更加吾掂,希望通行後有美好的景象。