[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十一)

2021/4/27 泰國疫情又再高升

要等師兄更新,睇YouTube 不只夜場執,泰國咁平租,要頂咁耐唔知幾時先正常,都有好多行業頂唔順
黑人898 發表於 2021-4-27 23:38
要等師兄更新,睇YouTube 不只夜場執,泰國咁平租,要頂咁耐唔知幾時先正常,都有好多行業頂唔順

冇錯唔止夜埸執,好多各行各業都頂唔住,
泰國租金唔算平,唔好用港幣去計,要用返本地生活水平去計
轉載朋友間互傳圖片:清邁

really disappointed and hopeless for trip soon
bangkok 發表於 2021-4-28 17:01
轉載朋友間互傳圖片:清邁

清邁都變死城,今日又多咗人死,泰國唔知有冇禁印度人入境,好多阿差係印度出走,驚帶菌走晒全世界,印度政府公佈有35萬人中招,專家話不可信,十倍都有可能,Honey 2 第日開返都唔好去住
黑人898 發表於 2021-4-29 00:35
清邁都變死城,今日又多咗人死,泰國唔知有冇禁印度人入境,好多阿差係印度出走,驚帶菌走晒全世界,印度政府公佈有35萬人中招,專家話不可信,十倍都有可能,Honey 2 第日開返都唔好去住

有冇禁印度人入境,我唔肯定,網上新聞報導不一樣,
禁定唔禁我都一頭霧水

疫情過後,仲有冇honey集團都未知,芭提雅我眼見,
最少兩間浴室執左,我未得閒開post寫
Fucx the virus! No travel bubble possible this year. Damn it!
最慘不斷變種有疫苗都無用
alexwu222844 發表於 2021-4-29 17:41
最慘不斷變種有疫苗都無用

印度就係變種病毒,又唔阻止航班出入境,搞到印度機場係最繁忙機場,前兩日話一日有三百班飛機走,唔知帶咗幾多菌走,香港禁止入境,但有啲會先去迪拜再來港,如果迪拜隔離唔夠時間就可以去第到,啲菌真係環遊世界,真係唔知幾時先正常
jkming 發表於 2021-4-29 16:01
Fucx the virus! No travel bubble possible this year. Damn it!

Yet you don't blame the Wuhan scientists that created the virus.
黑人898 發表於 2021-4-29 19:01
印度就係變種病毒,又唔阻止航班出入境,搞到印度機場係最繁忙機場,前兩日話一日有三百班飛機走,唔知帶 ...

同武漢一樣
唉!又收緊管制
咁攪法,起碼又一年!!

泰國第三波疫情傳染,單日創新高

5月3日 泰國單日確診新高 2,041 宗,短期內都不建議到泰國!
有排都唔返得去
Sad.....
想返鄉下刀咁難😔😔
I said that a year ago already.
唔使諗喇 ! 下年啦

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 15:43