[足球] 是理由嗎 ?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

曼聯今季聯賽主客場成績反差好大,作客保持不敗,但15次主場錄得3和4負失20球,丟失唔少分數,領隊蘇斯克查探查原因,卒之畀佢發現一樣嘢,就係看台上嘅紅色背景干擾球員傳球視線,係球隊失分主要原因。

英超受疫情影響閉門作賽,奧脫福球場看台空無一人,就蓋上紅色布幕,以顯示呢度係紅魔鬼主場,不過呢啲紅卻與球員波衫撞晒色,甚至有球員反映,電光火石之間做決定之下,無法搵到隊友位置,呢個亦係曼聯主場成績差嘅原因。(以此引申,利物浦主場成績差,可能都係同樣原因)

為改變現時情況,蘇斯克查已下令將紅色布幕改成黑色,佢話:「現時看台上顏色已有所改變,唔再只有紅色,當然,呢個唔應該係球隊失利嘅原因,但我哋都會嘗試改變。」
呢個理由都幾好笑。
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 右白虎 ##1 的帖子

唔係講笑,踢夜波的確有影響,加上場邊廣告牌D光不停閃動

cthk 發表於 2021-4-16 22:43
回復 右白虎 ##1 的帖子

唔係講笑,踢夜波的確有影響,加上場邊廣告牌D光不停閃動

變黑色   得咗    贏咗  2比0