[民生話題] 我都可以係專家 !!

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

香港電台報導

本港一名接種了兩劑科興新冠疫苗的男子,確診感染新型冠狀病毒。

衞生防護中心說根據藥廠資料,接種者需等待接種第二劑疫苗14日後,才可能獲得有效保護。有專科醫生就說,在接種28日後,保障作用才會達最高位。

下次唔好彩發生接種了兩劑科興新冠疫苗28日後都中
記者再追問
咪吹, 係呀在接種28日後,保障作用才會達最高位。
不過, 去到接種第二劑38日後會更高保障...............

再唔好彩又有下次, 又接唔到, 頂多咪叫人打多第3針第4針
😂😂😂你是不是搞錯了一些概念,我都講咗n次,打科興是情懷 跟防疫完全無關
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 jackyjay ##2 的帖子

跳忠字舞又得, 學中式步操又得
何苦係都要選死兩次機會呢 ?????
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

又出事了

相信專家稍後會公布一系列訊息:染上疫症與注射過疫苗沒有直接關係所以都係冇獎金派彩的

補充內容 (2021-4-18 12:51):
打過流感針就唔會傷風感冒咩,世紀騙局嚟,
信不信由你!

有無教錯丫!仲用英式制服加美式步熗收編要用K加綠制服嗎!要對齊才對.當然人工更加要對齊嗎.

Shape 發表於 2021-4-18 14:24
有無教錯丫!仲用英式制服加美式步熗收編要用K加綠制服嗎!要對齊才對.當然人工更加要對齊嗎.

同意啊!有乜理由高人工過公安咁多

Shape 發表於 2021-4-18 14:24

槍械係唔係要轉7.62....制式
方便買內地制子彈

jackyjay 發表於 2021-4-18 11:07
😂😂😂你是不是搞錯了一些概念,我都講咗n次,打科興是情懷 跟防疫完全無關

复必泰都有同样情况,米国数据,一慢人打齐两剂,都有少於萬分之一会中武肺,重有少於百万份之一瓜左。

zhumuo 發表於 2021-4-18 18:00
复必泰都有同样情况,米国数据,一慢人打齐两剂,都有少於萬分之一会中武肺,重有少於百万份之一瓜左。

那科興呢?