女由抱抱

回復 sawatdee ##20 的帖子

笑死  風月版都講政治  我睇完全部  就你最叻  都係  風月版  講政治  搞咩啊
回覆 讚好 不讚 使用道具

國內,澳門,都係接種率低的。。。原因好明顯,冇迫切需要。。。既然可以和國內通關,咁就冇需要打疫苗喇。。。現在去外國旅遊,疫苗根本冇用,又唔係話打左疫苗可以去泰國來回都唔使隔離。。。既然打疫苗冇必要,點解要打呢?國內遊,現在都係通行無阻,51一定到處塞人塞車。。。我響大6都係唔使帶口罩,7成人在街上都唔會帶口罩。。。反而翻到澳門就去邊都要帶,否則就比人眼舊舊。。。我就唔明啲澳門人驚咩。。。如果冇進一步誘因,比如去外國旅遊打左疫苗就唔使來回隔離,接種率一定唔會高的

到处都要讲XX 你真是个憨逼

sawatdee 發表於 2021-5-1 01:23
......風月版都要講政治......真係雞蟲上腦.......敢我都趁下熱鬧......香港日日都有人死......有人 ...

政治話題呢,係無處不在的,我都冇好氣,唯有將自己開的貼設權限,盡量減少呢啲問題。。。觀點角度人人唔同,我認同大家鍾意講咩就講喇,其實反對響風月版講政治都冇用,大家都係照講,因為言論自由嘛,哈哈。。。我只能限制自己的貼就最好只講風月喇

不過啲對政見不同就對其他人作出人身攻擊噶,我就覺得好笑,除左講粗口,抹黑,地域攻擊,冇其他技能也。。。

阿力達 發表於 2021-5-1 11:23
國內,澳門,都係接種率低的。。。原因好明顯,冇迫切需要。。。既然可以和國內通關,咁就冇需要打疫苗喇 ...

打疫苗絕对有用,也有迫切性,吾怕一萬,只怕萬一,呢個病毒要人人有免疫,生存吾到佢先会暫時消失,今日好彩無事吾代表之後吾会爆,風水輪流轉,爆起上黎打左点都幫到手,重点是免費,之前成千蚊盒的爛鬼用過的口罩D人都排隊搶。

阿力達 發表於 2021-5-1 11:34
政治話題呢,係無處不在的,我都冇好氣,唯有將自己開的貼設權限,盡量減少呢啲問題。。。觀點角度人人唔 ...

禾只話疫苗💉企就幻想人針對科興!

企個IP來自印度尼西亞,就叫HK人快D移民!

自己講嘅,利申嘅(或伸脷嘅),只有自己知,來自邊度嘅IP就証據確鑿!

呢度系141香港網站澳門桑拿討論區,呢度絕大部留言者刀系疫情前經常過大海嘅HK常客,疫情下去5到澳門留守香港討論吓原因吹吓水(有人嘅地方就實會有症痔,有乜問題?),又要插件外國IP入嚟留言指指點點!

佢想玩嘢嘅禾有時間絕對奉陪到底!禾刀好耐無响4台幫人玩貼圖,包你大開眼界!

香港廢官一廂情願姐,而家澳門都仲係堅持14日0本地先有得傾,但政府而家除左hard sell 打針之外,根本無完整應對方案。 如果仿效大陸澳門咁嚴,就唔洗拖足咁耐啦。 另外,有人話風月版唔好講政治,只能講句你以為政治與你無關,始終一日政治會搵上門,我諗各個去玩澳門玩桑拿既ching點會對呢2年無意見呀

O(∩_∩)O哈哈~,沙發是我的啦
我愛六六八 於 2021-5-1 14:52 使用 搶樓卡 搶奪本帖沙發

補充內容 (2021-5-1 14:53):
9電!😝

阿力達 發表於 2021-5-1 11:34
政治話題呢,係無處不在的,我都冇好氣,唯有將自己開的貼設權限,盡量減少呢啲問題。。。觀點角度人人唔 ...

不過啲對政見不同就對其他人作出人身攻擊噶,我就覺得好笑,除左講粗口,抹黑,地域攻擊,冇其他技能也。

......師兄....講得好鬼準......

Kanetaker 發表於 2021-5-1 14:17
香港廢官一廂情願姐,而家澳門都仲係堅持14日0本地先有得傾,但政府而家除左hard sell 打針之外,根本無完 ...

唉,講喇講喇。。。鍾意就講,發洩下都好。。。不過人身攻擊就唔好

補充內容 (2021-5-1 19:13):
仿效澳門和大6封城,香港係做唔到的,因為香港才是真正的商人政府,被各大財團主導各種政策,大商家們係唔會比香港封城的

我愛六六八 發表於 2021-5-1 12:41

......我自己對號入座.......香港公司用獨資身份在印尼開廠既唔算多.....應該好易起到底.......香港係好自由的地方.....只要唔犯法.......你想點玩野都得......不過希望你唔好用埋D小學雞方法......如果玩P圖希望有多D創意.......因為我Facebook 既頭像都係黑暴期間有隻曱甴P既......我見好鬼有創意......所以用來做頭像.......用咗年幾都有D悶.......

或者你去D1.......问D泰囡囡.....都可能可以起到我底........雖然疫情期間成年冇去馬交.......應該仲有D泰囡囡記得我...........不過你要問係印尼做野既香港人.......佢地唔知我既網名Sawatdee ......以上資料希望幫到你起我底......先多謝你要在四台捧紅我.......

我愛六六八 發表於 2021-5-1 12:41

講喇。。。發洩下都好,哈哈

每個人對世事噶睇法唔同,有對政府逢事必反的,也有喜歡和諧的。。。正如我鍾意細細粒,牛兄喜歡超模爬山,純屬個人看法

我就冇你地咁大火氣,留翻啲火比女女。。。哈哈

wongwingkin 發表於 2021-5-1 12:19
打疫苗絕对有用,也有迫切性,吾怕一萬,只怕萬一,呢個病毒要人人有免疫,生存吾到佢先会暫時消失,今日 ...

同意,其實我哋相對算好幸福,有充裕嘅免費疫苗,亦唔使去搶氧氣

疫情反覆,今日嘅印度,可能喺明日嘅香港澳門大陸

sawatdee 發表於 2021-5-1 19:05
......我自己對號入座.......香港公司用獨資身份在印尼開廠既唔算多.....應該好易起到底....... ...

連Sawatdee兄嘅大名都唔識嘅話,咁喺澳門街都唔慌玩得耐

sawatdee 發表於 2021-5-1 19:05
......我自己對號入座.......香港公司用獨資身份在印尼開廠既唔算多.....應該好易起到底....... ...

如果禾系小學G咁你咪護主D囉!
仲要脷申脷申添!

禾刀無提科興就急不及待表忠不停X…………

啱啱今日去行山,見到山谷下面有班行山人仕响條山路行山經過,條山路隔住條河有2間村屋,班行山人仕大約行到2間村屋對面附近,即刻見到有隻村狗標出嚟隔住鐵絲網响對岸不停吠,點刀要做功課俾主人睇!

人哋真系過左河先吠啦!

情況就如禾哋HK人响呢個帖度討論症苦症插,有個印尼西亞IP嘅會員標出嚟樣………………

至於你長篇大論嘅論文暗示自己系大佬,禾無興趣睇!

wongwingkin 發表於 2021-5-1 12:19
打疫苗絕对有用,也有迫切性,吾怕一萬,只怕萬一,呢個病毒要人人有免疫,生存吾到佢先会暫時消失,今日 ...

本地就有充足疫苗但接種率低,外國有啲國家就一針難求,唔通要爆到七彩才去打,真不明身體沒有長期病患的也話怕乜怕物,但全世界幾億人打咗,有事的是極少數,打咗點都好過染疫自己辛苦

vv--vv 發表於 2021-5-2 00:32
本地就有充足疫苗但接種率低,外國有啲國家就一針難求,唔通要爆到七彩才去打,真不明身體沒有長期病患的也話怕乜怕物,但全世界幾億人打咗,有事的是極少數,打咗點都好過染疫自己辛苦

星期四開始,食肆員工打咗最少1針嘅可營業至12點!

如果呢2日你有出街晚飯,你就知道想搵1間食肆收12點刀難

你自己打咗💉嘅應該有免疫力,但問題系你最想去嘅地方並5系以💉做考慮條件 !因為清零會更穩陣…………

你自己刀講咗啦!

香港D水療按摩可以考慮吓:

https://141hongkong.com/forum-416-1.html

反正你打咗,仲可以試吓支💉有無免疫力!

補充內容 (2021-5-2 01:43):
反而新加坡5水要求禾哋打咗💉!!!

vv--vv 發表於 2021-5-2 00:32

俾D澳門新聞你睇證明你原先嘅想法系正確啦(留意埋澳門人對新聞嘅評論)!

等你5駛思想每日產生不同變化!

自己攞檢測包,自己撩喉嚨,自己交回檢測中心。。。呢個操作,真心覺得,匪夷所思。。。哈哈,我真係未見過有邊個認真做事噶地方係咁樣做檢測。。。所以,我絕對贊同你地對港府噶批評

阿力達 發表於 2021-5-4 19:44
自己攞檢測包,自己撩喉嚨,自己交回檢測中心。。。呢個操作,真心覺得,匪夷所思。。。哈哈,我真係未見過有邊個認真做事噶地方係咁樣做檢測。。。所以,我絕對贊同你地對港府噶批評

浄係檢疫酒店變放疫洒店都夠死啦,所以到2022都不會淸0