[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十二)

laiking 發表於 2021-7-4 18:24
真係好淨...............

網上睇, 呢兩晚好啲啲, 有兩間吧博懵開門做生意
希望等多一兩個月就通晒, 唔駛剩去布吉
hhoonngg 發表於 2021-7-5 00:13

一兩個月冇可能啦 最快都係講緊10月

但係泰國打疫苗打得咁慢 都應該係冇可能
asprino 發表於 2021-7-5 10:13

Delta印度變種中國武漢肺炎病毒係冇疫苗可以阻擋
hhoonngg 發表於 2021-7-5 00:13

布吉都有可能玩玩吓冇得玩, 未開關前話如果布吉一星期多過90 單新症就取消
asprino 發表於 2021-7-5 10:13

係呀, 呢幾日每日都六千幾新症
这個病毒要玩返多二.三年.
邊有甘快解決到呀!
好似香港甘
樣樣都話系境外輸入,真系隨佢点定義!
其實泰國重症過案多不多呢?
alex008 發表於 2021-7-5 19:29
这個病毒要玩返多二.三年.
邊有甘快解決到呀!
好似香港甘

重症我就唔知呀, 不過以全國嚟講, 死亡過案啱啱创咗新高, 布吉双對嚟講較為安全, 一日得幾單新個案, 不過如果你睇過我 post  條片, 而家冇乜嘢玩
HKtraveler 發表於 2021-7-5 19:49
重症我就唔知呀, 不過以全國嚟講, 死亡過案啱啱创咗新高, 布吉双對嚟講較為安全, 一日得幾單新個案, 不過如果你睇過我 post  條片, 而家冇乜嘢玩

店舖吾开門,
現時網絡世界又未必無野玩!
人,基本上最怕無錢,
有命,但無錢捱餓更辛酸!
alex008 發表於 2021-7-5 22:23
店舖吾开門,
現時網絡世界又未必無野玩!
人,基本上最怕無錢,

啱啱又睇到條片, 旺返啲, 十零間吧開門
泰國要女容乜易, 不過而家接待「沙盒」旅客嘅酒店全部唔帶得女返去, 呢個係另一難題, 都係果句, 睇定啲先
希望2022年暑假能夠成行
回復 hangten ##224 的帖子

Pfizer 對抗 delta 引起嘅住院有效率超過九成
回復 HKtraveler ##230 的帖子

唔帶得返酒店 咁去short time囉

一定有辦法嘅.
asprino 發表於 2021-7-6 00:54
回復 hangten ##224 的帖子

Pfizer 對抗 delta 引起嘅住院有效率超過九成

Rutger University 有一個印度人教授打兩針Pfizer去印度, 跟住中招香咗

先唔講打左針會唔會中招 當你百毒不侵
當你大把假返黎7日隔離都冇問題
但果邊又爆得勁...隨時香港又熔斷機制
都唔知幾時有得返黎...算吧啦
hangten 發表於 2021-7-6 02:54
Rutger University 有一個印度人教授打兩針Pfizer去印度, 跟住中招香咗

九成  唔係100%
asprino 發表於 2021-7-6 00:55
回復 HKtraveler ##230 的帖子

唔帶得返酒店 咁去short time囉

我都諗到呢個係唯一解決嘅方法, 或者直頭租多間賓館房,  不過而家啲吧都未開返哂, 短鐘房同賓館好多都未開門營業, 所以都係果句, 睇定啲先
唉。。。好想去食下野飲下酒。。。
HKtraveler 發表於 2021-7-6 08:54
我都諗到呢個係唯一解決嘅方法, 或者直頭租多間賓館房,  不過而家啲吧都未開返哂, 短鐘房同賓館好多都未開門營業, 所以都係果句, 睇定啲先

畀啲時間啦 呢個世界 有需求就會有供應

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 11:38