[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十二)

回復 organiser2 ##58 的帖子

聽落幾吸引喎

魚柳包c兄,呢個係全世界既問題,要全世界疫情完結,
我覺得有排,你既願望,2026年啦
我比較樂觀啲(^_^)
同之前嘅唸法一樣,
今年第四季成行嘅可能性好大,
最遲明年春天肯定會回復正常
回復 buscando ##62 的帖子

C兄真係好樂觀
去布吉島應冇乜問題。
去得旅遊區各國遊客都有,都係要世界疫情控制到至掂!
Samlad 發表於 2021-6-3 19:42
去得旅遊區各國遊客都有,都係要世界疫情控制到至掂!

廣州, 深圳都封緊城
我覺得明年7至8月可以去旅行
ray819 發表於 2021-6-3 22:45
我覺得明年7至8月可以去旅行

你一出門口, D人壽保險cancel晒
hangten 發表於 2021-6-3 23:26
你一出門口, D人壽保險cancel晒

完全不明白你說什麼,我話預計,不是一定會
真係大撚鑊
7月來普吉島玩吧
回復 cavalli ##71 的帖子

如果回港免隔離都可以考慮
fy9413 發表於 2021-6-6 01:43
回復 cavalli ##71 的帖子

如果回港免隔離都可以考慮

呢個係政治問題
睇下十月開唔開得返其他地方加回港免隔離…
ka_yiu 發表於 2021-6-6 09:09
睇下十月開唔開得返其他地方加回港免隔離…

2040十月穩D
really hopeless and sad

2023之後希望會好啲,泰國開到比你去都係死,去玩女有親密接觸基本中硬,一個唔該中變種就不得了...
回港免隔離係咪想搞到台灣咁,台灣做到咁好,咪又衰係台商回國隔離時間縮短

傳統技術疫苗即係科興,國藥用滅活疫苗正常都要10年時間數據去改良,如果咁有效,其他國家就唔需要研究新技術疫苗去對付新型肺炎
dddmmm 發表於 2021-6-6 20:57
2023之後希望會好啲,泰國開到比你去都係死,去玩女有親密接觸基本中硬,一個唔該中變種就不得了...
回港免 ...

台灣做得好,係你以為,德國報紙話台灣防疫係靠運,運氣一冇就即刻現形,隔離酒店諾富特,居然同時可以用政府資助做市民生意,完全唔係獨立,有華航機司隔離,又有市民帶埋子女住睇飛機升降,疫情全世界發生咁耐,台灣都冇訂疫苗,到自己爆發先去買,又貪污搞到爛尾,一開始經香港買BNT傾好30元一支,衞福部插手變咗45元,爆咗出嚟就話BNT係大陸做唔要,只管政治不理民生,香港咁細都訂咗足夠疫苗比市民打,台灣二千三百萬人,居然冇訂疫苗,諗住逼市民七月打自己研發第二期都未通過的疫苗,將間資本二十億公司,炒到上八百億,疫苗有冇效已經簽約買,因為未做三期認証,到時係冇疫苗護照,去泰國少咗班台灣人爭食,難為台灣唔知要死幾多人先收科
泰國全國接種啦 ,應該可以樂觀少少

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-8 08:55