切換到窄版更改語言
註冊 找回密碼

141香港論壇

熱門搜尋:
請稍候......

[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十二)    關閉 [複製鏈接]

魄力
3067 點
魅力
500 點
潛力
886 點
黃金
258 兩
1612990 元
發表於 2021-6-13 |顯示全部樓層 |舉報
沙咀輝 發表於 2021-6-13 00:05
回復 dddmmm ##99 的帖子

打咗兩針一個月!

打又死,唔打又死
加上香港無其他疫苗可以揀
8月BNT到期得返科興,國藥...

魄力
4356 點
魅力
233 點
潛力
0 點
黃金
72 兩
201227 元
回復 dddmmm ##101 的帖子

打都係揀復必泰,
所以早打同遲打都要打!
萬一通關先去打,
又話打完兩針十四日後先有計完成接種!

魄力
4782 點
魅力
823 點
潛力
0 點
黃金
44 兩
282515 元
dddmmm 發表於 2021-6-13 00:37
打又死,唔打又死
加上香港無其他疫苗可以揀
8月BNT到期得返科興,國藥...

BNO 5+1 去英國打

不過公務員宣過誓冇份

百萬富翁勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章

魄力
11530 點
魅力
2162 點
潛力
0 點
黃金
197 兩
431568 元

泰國打科興, 一直打其他會唔會泰國唔認

魄力
4782 點
魅力
823 點
潛力
0 點
黃金
44 兩
282515 元
fy9413 發表於 2021-6-13 17:16

泰國打科興, 一直打其他會唔會泰國唔認

德國唔承認科興
你估泰國國王會打乜嘢疫苗

魄力
1362 點
魅力
338 點
潛力
185 點
黃金
227 兩
406548 元
發表於 2021-6-14 |顯示全部樓層 |舉報
有疫苗打真不錯,越南到現在還很缺疫苗呢

百萬富翁勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章

魄力
11530 點
魅力
2162 點
潛力
0 點
黃金
197 兩
431568 元
發表於 2021-6-15 |顯示全部樓層 |舉報
回復 fihrson ##106 的帖子

不過打乜都無用, 回港都係21日

魄力
406 點
魅力
20 點
潛力
0 點
黃金
0 兩
59481 元
發表於 2021-6-16 |顯示全部樓層 |舉報
泰國現在每天2000-3000例就算開放,也還是不敢去啊!

魄力
2016 點
魅力
142 點
潛力
164 點
黃金
373 兩
486484 元
lijoker 發表於 2021-6-16 10:37
泰國現在每天2000-3000例就算開放,也還是不敢去啊!

泰國開放得既地區都有晒檢測防疫。不過只適合陽光行,暗黑遊就有排都唔使諗。

論譠元老勳章

魄力
6450 點
魅力
4303 點
潛力
0 點
黃金
38 兩
734277 元
見到有幾位師兄講話泰國回港要隔離21日, 其實特區政府為咗谷針, 五月份已經放寬咗, 打咗兩針返嚟只要隔離14日, 另加七日自我觀察, 詳情請去特區政府或各大航空公司網站了解•

魄力
292 點
魅力
53 點
潛力
148 點
黃金
84 兩
185763 元
https://www.bangkokpost.com/thai ... -reopening-thailand

聽住先,而且仲有回港隔離既問題。

Prime Minister Prayut Chan-o-cha announced on Wednesday the country will be fully reopened within 120 days, with all businesses able to resume normal operations and visitors free to travel across the country.

(...)Visitors to the country after the full reopening would enter without restrictions, he added.

(...)"When we take into consideration the economic needs of people, the time has now come for us to take that calculated risk," he said.

"We cannot wait for a time when everyone is fully vaccinated with two shots, or for when the world is free of the virus, to reopen the country ," he said.

魄力
4782 點
魅力
823 點
潛力
0 點
黃金
44 兩
282515 元
發表於 2021-6-17 |顯示全部樓層 |舉報
HKtraveler 發表於 2021-6-16 18:49
見到有幾位師兄講話泰國回港要隔離21日, 其實特區政府為咗谷針, 五月份已經放寬咗, 打咗兩針返嚟只要隔離14日, 另加七日自我觀察, 詳情請去特區政府或各大航空公司網站了解•

即係特區政府都唔信疫苗有用. 如果認為打咗兩針可以防止中國武漢肺炎, 使乜隔離.

魄力
4782 點
魅力
823 點
潛力
0 點
黃金
44 兩
282515 元
hyperheat 發表於 2021-6-16 21:55
https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2133431/prayut-sets-120-day-deadline-for-fully-reopenin ...

今日廣州, 120日後嘅泰國

魄力
2231 點
魅力
1595 點
潛力
202 點
黃金
641 兩
9866582 元
dddmmm 發表於 2021-6-12 11:36
運氣可以頂一年先出事都幾好運喎,你講既野全世界都發生緊,唔好講到台灣先有甩漏,大陸疫苗一開始標價最貴自己搵返嚟睇啦,唔好睇啲唔睇啲,假新聞多到你以為

唔知你有冇睇台灣新聞,如果有的話,睇吓佢哋點樣用疫苗賺錢,唔肯買外國疫苗,要用自己研發,只做兩期測試的疫苗,要國民用攞唔到疫苗護照兼未知有冇保護力的產品,都唔肯代工做阿斯利康,人哋現在搵咗泰國做代工供應亞洲,間代工廠係泰皇經營,本來六月要交貨六百萬支,都係可以交得六十萬,即刻同科興訂咗五百萬支比國民打,跟住再加單五百萬支,你如果唔信科興,去泰國要小心啲,台灣個種貪活係呢次疫情笑死人,比人話係國際乞衣,買BNT只係三十元,台灣政府插手要四十五元,傾唔掂話BNT係深圳生產所以唔要,郭台銘買五百萬支捐比政府,又要BNT發出証明,諸多推搪,買自己啲流嘢要八百幾元,未曾通過測試已經落單比錢,日本捐啲唔用阿斯利康比台灣,有千幾萬支都只係話要一百萬支,日本比埋啲零頭台灣有百幾萬支,同市民講七月有國產用,前日開始打阿斯利康,兩日死咗十幾人,雖然多數係老嘢,台灣已經有抗議要打BNT,呢啲唔係假新聞

魄力
4782 點
魅力
823 點
潛力
0 點
黃金
44 兩
282515 元
日捐AZ給台灣 中國外交部跳腳

https://news.ltn.com.tw/news/politics/paper/1451947

蔡英文指摘北京阻止复必泰疫苗订单

http://www.asianews.it/news-zh/% ... E5%8D%95-53250.html

魄力
1827 點
魅力
45 點
潛力
0 點
黃金
1 兩
327779 元
提示: 該帖已被版主屏蔽

魄力
374 點
魅力
136 點
潛力
46 點
黃金
0 兩
35337 元

最新消息:泰國120日可能內開放比打左2針既人入境免隔離

頭先新聞講

魄力
2231 點
魅力
1595 點
潛力
202 點
黃金
641 兩
9866582 元
最緊要返港也不用

論譠元老勳章 高級元老勳章 百萬富翁勳章

魄力
52971 點
魅力
8201 點
潛力
0 點
黃金
1436 兩
26018604 元
香港唔配合.都係無用

魄力
374 點
魅力
136 點
潛力
46 點
黃金
0 兩
35337 元
回港易好似唔洗隔離,我之前同事朋友大陸返香港都唔洗隔離

重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,141HONGKONG.COM 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見 (如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。141HONGKONG.COM 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。

手機版|Archive|sitemap|聯絡我們|141香港論壇

GMT+8, 2021-8-5 09:53