[粗人粗語] 漢口

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

早幾日上漢口,見到6樓好多房都鎖咗鐵鏈
感覺又一鳳樓已經沒落非常唏噓
想一想原來已經在香港玩左10幾年
親眼見到香檳,天文臺道,喜利,漢口沒落
忽然覺得其實自己年紀都唔細😅
有感而發,不喜勿插
自從兩個傷口離開漢口後刀有成三年冇上過去,不過本來就唔多ok嘅囡
漢口揾得最多都係Fion,GiGi (搬左去五寶)都揾過,好似係咪話成棟被人收購左遲d拆左重建
用手機回應 ashleyyoung #4 的帖子

基本通佢只係推油,以佢嘅力度真係稱唔得上叫揼骨
darkchris999 發表於 2021-6-18 14:08
用手機回應 ashleyyoung #4 的帖子

基本通佢只係推油,以佢嘅力度真係稱唔得上叫揼骨

四舊水推油搞埋無投訴啦
darkchris999 發表於 2021-6-18 11:20
漢口揾得最多都係Fion,GiGi (搬左去五寶)都揾過,好似係咪話成棟被人收購左遲d拆左重建

當年至愛Fion,不過一天突然消失了🤦‍♂️所有聯絡斷晒。
請問師兄,知她近況嗎?
ashleyyoung 發表於 2021-6-18 14:27
四舊水推油搞埋無投訴啦

Ad係四舊水推油加出火咋喎
lokielok 發表於 2021-6-18 14:27
當年至愛Fion,不過一天突然消失了🤦‍♂️所有聯絡斷晒。
請問師兄,知她近況嗎?

只知轉左正行,乜聯絡都Cut晒,當年臨Last兩個星期揾左佢四次,四次都開大,無憾了
darkchris999 發表於 2021-6-18 14:30
Ad係四舊水推油加出火咋喎

開門問價
用手機回應 lokielok #7 的帖子

上年佢曾經喺福樂6E替過一排,㩒鐘仔撞返,開大,不過佢叫我叫佢新名,Fion呢個唔再用,我估佢想斬斷舊事,過一排就走左冇再見過
CRT 發表於 2021-6-18 17:12
用手機回應 lokielok #7 的帖子

上年佢曾經喺福樂6E替過一排,㩒鐘仔撞返,開大,不過佢叫我叫佢新名,Fion呢個唔再用,我估佢想斬斷舊事,過一排就走左冇再見過

佢係我其中一個十分懷念的舊相好,好有GFF!
darkchris999 發表於 2021-6-18 14:32
只知轉左正行,乜聯絡都Cut晒,當年臨Last兩個星期揾左佢四次,四次都開大,無憾了

當年如果我知佢有「last day」,我一定和師兄你一樣揾多佢幾次!佢一埋漢口,我已經有找佢,好記得當年佢都話自己傻下傻下,當年無論係佢出廣告嘅相,抑或貼喺門口嘅相,都冇隻遮住眼㗎,正宗真人真相見晒樣🤣🤣🤣🤣!可惜當年冇keep低黎留念🤪
用手機回應 lokielok #13 的帖子

佢走得幾突然,冇提過last day,我識佢嗰陣啲相已經打格,所以刀冇keep
不過嗰陣有啲特別,喺漢口搵佢嗰陣佢一路刀唔肯開大,話再熟啲先,於是開頭搵左佢5,6次就隔好耐先搵一次,後嚟走左,到喺福樂撞返,佢問先想唔想開大,我當然要,可能佢記錯左以前有比過我
當年要係漢口撞到佢有開工本身就已經好難
Fion聽到聽得多,不過唔知點解一次都無試過
睇完你哋comments好似走咗寶咁😅
實情係而家真正識揼骨嘅女越來越少,又揼得又砌食嘅更加係滄海遺珠
CRT 發表於 2021-6-18 21:10
不過嗰陣有啲特別,喺漢口搵佢嗰陣佢一路刀唔肯開大,話再熟啲先,於是開頭搵左佢5,6次就隔好耐先搵一次,後嚟走左,到喺福樂撞返,佢問先想唔想開大,我當然要,可能佢記錯左以前有比過我

佢一「開檔」時係開正排頭做開大的,之後就轉左淨係揼骨出火,之前有做開開大嗰啲客先keep住可以開大。之後新客一律冇開大,當然佢可以睇心情去揀客。
ashleyyoung 發表於 2021-6-18 22:11
當年要係漢口撞到佢有開工本身就已經好難

後期佢可能出邊另外有啲嘢搵到食,所以就少開工同埋可以齋做出火,唔開大都支持得到囉。
嗰時都係靠V7問佢有冇返工先去搵佢㗎。
就係有日突然之間V7冇晒影,就失咗聯絡啦🤦‍♂️

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 10:51