[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十三)

Winston91 發表於 2021-7-20 13:17
外國遊客一定要用tracking app. 估計好易揾到與確診者有緊密接觸人仕。

咁都係, 搵囡囡而家都可以用 app 啦, 話冇得滾果啲真係儍嘅
hangten 發表於 2021-7-20 13:28
完全禁止外國遊客去滾.  哈哈

應該唔會外國遊客喺持有紅碼, 唔比入夜場掛。
老婆同女友跟身就冇辦法, 其他單身男仕應該唔介意比泰國政府知道去邊度滾。
記得之前睇過篇布吉sandbox新聞發布會報導, 有個外國記者就提問SHA plus 酒店喺咪guest friendly, 足以反映有得滾嘅重要性。
Winston91 發表於 2021-7-20 14:19
老婆同女友跟身就冇辦法, 其他單身男仕應該唔介意比泰國政 ...

如果第一晚帶女返去, 第十日病發.  已經傳到成村都係
Winston91 發表於 2021-7-20 14:19
老婆同女友跟身就冇辦法, 其他單身男仕應該唔介意比泰國政 ...

師兄我喺第二版見你出現但呢度你都唔回應佢, 我睇你都應該放棄咗囉
回復 Winston91 ##39 的帖子

tracking 會有多少麻煩
13XXX, 爆到7彩

不如大家估下, 年尾可以去到幾高

啱啱睇咗 14,575
hangten 發表於 2021-7-23 10:53
不如大家估下, 年尾可以去到幾高

啱啱睇咗 14,575

唔介意要隔離, 隨時都去得架
fy9413 發表於 2021-7-24 03:52

問題係隔離完又點
嗨,想去呀!five years.
其实,現在去泰国旅遊,實際可以留泰国幾長時間?
三个月?
alex008 發表於 2021-7-24 14:28
其实,現在去泰国旅遊,實際可以留泰国幾長時間?
三个月?

特區護照嘅話係45日
fy9413 發表於 2021-7-24 03:52

爆到七彩,玩命
asprino 發表於 2021-7-24 15:15
特區護照嘅話係45日

45日咋?! BNO 好似90日喎
fy9413 發表於 2021-7-26 03:08

香港特別行政區護照免簽證或落地簽證情況一覧表

https://www.immd.gov.hk/hkt/serv ... sa_free_access.html
fy9413 發表於 2021-7-26 03:08

45日, 得閒上吓香港嘅泰國領事領網站睇吓, 咁就唔會比啲人成日攞啲過期消息老點啦

“ Royal Thai Government has extended permitted period of stay from 30 days to 45 DAYS (the extension will be in effect from 22 December 2020 until 30 September 2021) ”

http://www.thai-consulate.org.hk/web/3015.php?s=4304

由於疫情原因, 泰國政府由舊年爆疫開始 , 比留喺泰國嘅外國人不斷咁延長簽証, 咁理論上係可以留到泰國政府改變呢個政策為止, 只要你肯比錢
日日過萬人感染,冇眼睇
回復 bangkok ##58 的帖子

夜晚已經宵禁都無乜回落!😓
沙咀輝 發表於 2021-7-26 21:42
回復 bangkok ##58 的帖子

夜晚已經宵禁都無乜回落!😓

今日感染人數又寫下新紀錄, 確診+16533人

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 23:40