[圖片] 神翻譯~

回復 無恥階級專政 ##20 的帖子

冇法, 後期香港人教育水平高咗, 勁爭大咗, 很多年轻人都希望入纪律部門, 三師係無奈的最後選擇.
回覆 讚好 不讚 使用道具

香港將師範教育列入大學,都係呢幾年嘅事,好多在考試失敗嘅人,最後嘅選擇就係去咗教育學院,嘩嘩嘩,你唔夠分牙?教育學院啦~呢啲人講得唔好聽,真係當份教職係一份工,毫無使命感。

回復 無恥階級專政 ##22 的帖子

師兄, 人浮於事, 假假地都係教育界, 人之患不易为, 很多都難顶的老校不合理压榨, 都冇乜好结果

artlo 發表於 2021-8-28 11:04
回復 無恥階級專政 ##22 的帖子

師兄, 人浮於事, 假假地都係教育界, 人之患不易为, 很多都難顶的老校不合理压榨, 都冇乜好结果

教育制度都係整個社會制度嘅分流,當社會制度掌握在一小撮特權階級手中,邊個界別都係千瘡百孔。不過,中國人就係咁,大圍嘅事,個個承擔,就唔係自己嘅事了,反而細眉細眼斤斤計較,介懷隔離位嘅同事,人工點計會多幾十蚊?漏夜棟高床板都要諗計整死他~

回復 無恥階級專政 ##24 的帖子

所以話無屎桶文革真係无上有地下無.

artlo 發表於 2021-8-28 11:42
回復 無恥階級專政 ##24 的帖子

所以話無屎桶文革真係无上有地下無.

無屎桶有佢嘅魔力,而家佢嘅徒弟想照辦煮碗?而家唔係打留少棋喎~係美帝喎~係整個西方文明社會~哈哈哈,不過我係歡迎佢咁做的~

回復 無恥階級專政 ##26 的帖子

連亞三哥都唔妥佢, 睇吓幾时塔利班斗讵seafood.

artlo 發表於 2021-8-28 21:03
回復 無恥階級專政 ##26 的帖子

連亞三哥都唔妥佢, 睇吓幾时塔利班斗讵seafood.

用錢買外交,結果係戇撚鳩鳩~此乃強國自古有之嘅打飛機發夢天朝心態,真係唔怪得有人話玻璃國係後金~

回復 無恥階級專政 ##28 的帖子

明日王花, 連内循環都死过臘肉, 似乎係强弓之没了.

我也想參加