[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十四)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

曼谷10月1日免隔離 ???

消息來源: http://www.udnbkk.com/article-323053-1.html
都係好消息,但重點係香港都仲要隔離,多謝分享
但係返咗嚟要搵酒店21日,一來一回冇個半月…
回復 mriderx ##1 的帖子

我會過去,最少一年後才回香港。

寧願餓死定病死? 泰國揀左後者...

現實係經濟唔掂就死梗, 就算唔好彩染病都仲可能有得醫, 所以...
mriderx 發表於 2021-9-3 14:30

我會過去,最少一年後才回香港。

如果你都諗住去一年, 係唔係要隔離兩個星期都唔重要啦
kobe908 發表於 2021-9-3 13:50
但係返咗嚟要搵酒店21日,一來一回冇個半月…

如果過去玩一個星期, 返來隔離完啱啱好冇咗一個月
問題是回香港...
好消息
我不覺得泰國現在疫情狀況,誰敢去
终于有个盼望啦

好消息!!
免隔離加送一晚酒店都無用!
返香港要隔21日!
悶都悶死!

都算是一個好消息!
但是最大問題係返香港要隔離21日。
still need quarantee 21 days when go back to HK, still useless to us!
泰國疫情有好轉未呀,咁快想放寬,真係進取得咁緊要

原來嘅計劃就係十月重開,疫情未完全消失下,睇嚟CCSA最終會接受 Smart control and living with COVID19 方案,見下圖

It's still to be confirmed depending on pandemic situation
Just wait another month and see
咁爆法我怕返唔返到香港都係問題
一陣溶斷泰航就g9g
mriderx 發表於 2021-9-3 13:10
消息來源: http://www.udnbkk.com/article-323053-1.html

返來要, 去免作用不大

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 00:59