[精兵召集] 疫情集中討論帖 (十四)

190250 發表於 2021-9-12 02:03
早幾日見到舊相好FB 出相出片話pty水浸,露宿者咪仲慘多兩錢…

有部份露宿者霸咗啲空置嘅吉舖嚟住, 果啲還好, 真係瞓街果啲就真係慘情
关键在于回家要隔离
Winston91 發表於 2021-9-11 17:43
睇政府有咩好方法解決問題,要唔要嘀超級富豪捐助一下?

暫時所見,我唔見有好既政策去改善問題
190250 發表於 2021-9-12 01:03
早幾日見到舊相好FB 出相出片話pty水浸,露宿者咪仲慘多兩錢…

唉,眼見泰國既現況,衹有無奈,除左多了露宿者,
亦有部份人捱不過疫情,而選擇結束生命...
回復 bangkok ##83 的帖子

一係病死,一係餓死
bangkok 發表於 2021-9-13 15:49

想當初疫情一開始果時我都有捐過$500比nightwishgroup去派飯,果時佢地眾籌响Soi 6派左大半個月飯,但始終長貧難顧。

而家見到相好FB有時都仍然會得閒派下飯,有時都覺得佢地working girl除左對我哩d大滾友大咬d,心地其實都好善良。(而家唔知係咩人捐既,不過就算佢地無出錢都起碼有出力去做)

D50ACC83-B50D-4FBD-B248-A62E17BB0F59.jpeg A3A9C67A-912C-4B6F-9EBF-F2BB2FC74629.jpeg B81F543D-6F48-4A4E-A222-5915FFF3F49A.jpeg
Hope the pandemic can get away soon
bangkok 發表於 2021-9-13 15:49

sigh.... R.I.P.
唔洗死呀⋯⋯
回復 190250 ##88 的帖子

好多泰國人都好肯幫人,但感覺佢地又比較愛出風頭,重物質,就算吾係working girls都係咁
asprino 發表於 2021-9-10 22:31
BANGKOK (AFP) - Thailand plans to reopen Bangkok to fully vaccinated visitors in October, officials  ...

新聞話計劃會延遲兩個禮拜
幾時有得飛呀,等到我癲啦😭😭😭
由手頭上keep住最少10條女,到得返2個仲有傾吓計😭😭😭
回復 Kimchen ##91 的帖子

重keep到2個傾吓計已經好勁
Kimchen 發表於 2021-9-17 15:12

Keep唔到架啦,如果有一日再次踏足泰國土地,到時再認識新一批泰國女仔吧。
返黎果21日對我黎講係最大難關......
rerex 發表於 2021-9-18 21:27
返黎果21日對我黎講係最大難關......

5日都難頂, 21日真係搞唔掂
Kimchen 發表於 2021-9-17 15:12

Kim帥兄真心勁
Winston91 發表於 2021-9-17 18:36
Keep唔到架啦,如果有一日再次踏足泰國土地,到時再認識新一批泰國女仔吧。

晤知到明年今日可不可以?

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 16:33