[足球] 烏拉圭失正選 普耶:卡雲尼盡快離開曼聯!

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

烏拉圭前鋒卡雲尼多年來都係國家隊主力,亦係烏拉圭史上第2入波多球員,不過球隊今個月2場世盃外對哥倫比亞同阿根廷,卡雲尼都只係後備上陣,烏拉圭亦連續2場「食白果」。喺曼聯淪為大後備嘅卡雲尼,狀態下滑連累埋國家隊,烏拉圭名將普耶就公開呼籲卡雲尼盡快轉會。

曾經踢過車路士、熱刺嘅烏拉圭名將普耶表示:「卡雲尼好黑仔,C朗加盟後已霸佔正前鋒位置。我私下唔識卡雲尼,但如果我係佢,見到自己依家嘅處境,見到自己因為喺曼聯做後備,搞到連國家隊正選都冇埋,或者我會喺1月盡快離開曼聯。」
年紀大,去意甲啱佢。
回覆 讚好 不讚 使用道具

卡雲尼失正選

回復 joemalee ##1 的帖子

C朗回歸曼聯,卡雲尼嘅出場次序肯定受影響,但佢打大賽,發揮較曼聯班後生更穏定同出色,所以到了季末爭標或C朗有傷時,佢就變成好重要。宜家佢處于職業生涯最後階段,冇可能再轉會到豪門,睇佢想留低曼聯做輪換球員爭冠軍,或到中型班打正選吧,至於國家隊就留返比後生仔接班吧。

佢同C7 唔應該同時出場

卡雲尼狀態漸走下坡