[足球] 連格決心明夏走人 兩大豪門爭住簽佢

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

英國《每日郵報》指曼聯中場連格早前拒絕會方開出嘅新合約之後,明顯已經下決心等明夏約滿以自由身離隊,AC米蘭及巴塞隆拿都有意簽入呢位28歲英格蘭國腳。

連格上季被外借去韋斯咸期間有出色表現,今季返回曼聯亦不時有建樹,包括英超對紐卡素及韋斯咸,都取得入球。不過,曼聯主帥蘇斯克查始終唔係太信任連格,僅於英聯盃對韋斯咸,畀佢踢正選,其餘比賽最多只係後備上陣,令連格非常冇癮。

由於連格希望入選英格蘭國家隊,參加明年11月舉行嘅世界盃決賽周,所以想轉會,爭取上陣機會,AC米蘭及巴塞隆拿都有興趣簽佢。
近年唔少曼聯球員去意甲搵食,都有出色表現,加上AC米蘭中場位置競爭唔激烈,應該可以吸引到連格。

至於巴塞陷入財困,難以支付轉會費收購球員,今夏主要簽入自由身球員,包括迪比、阿古路,所以睇中明夏自由身嘅連格。
回復 joemalee ##1 的帖子

如果係為咗爭取多啲上陣機會達到入選國家隊目標,咁樣明夏轉會就有啲遲了,起碼都冬季轉會先有充足時間上場爭取好表現。其實隊內福仔、辛祖同Greenwood都係國家隊對手,係曼聯都爭唔贏,轉咗會都未必做到。
回覆 讚好 不讚 使用道具

以自由身離隊

巴塞咁情況免簽實要。