[精兵召集] 11月底有海外師兄有興趣去泰國嗎?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

泰國11月1日開始開放給幾十個“低風險”國家有條件免隔離入境。我現在正申請Thailand Pass打算入去玩10日8日。如果有其他海外師兄有興趣可以一齊,疫情下也可有個照應。
想去,可惜回來要隔離21天。
問題:
如果你飛機上有人中招, 中招人坐你附近.  結果會點?

Assuming you tested negative.

又見到有人問啲無里頭問題, 到咗曼谷酒店做咗檢測, 第二日發現中招咪去醫院, 冇中招咪去玩囉
我估樓主話“ 海外” 師兄, 意思係係英美紐澳或其他國家, 唔使外遊返家要隔離廿一天嘅人仕, 如果係, 師兄們會錯意囉
HKtraveler 發表於 2021-11-7 23:02
我估樓主話“ 海外” 師兄, 意思係係英美紐澳或其他國家, 唔使外遊返家要隔離廿一天嘅人仕, 如果係, 師兄們會錯意囉

係,我指的是美加,歐洲等允許入泰國而回程也不需要隔離的國家。
而家多女玩D, 但危險D
應該好多女食
回復 1dmark2 ##1 的帖子

有 11/28 到
想問下第一晚係咪都要住隔離酒店第二日先正式可以周圍去

回復 vin2001 ##11 的帖子

Yes, if you fully vaccinated, you can submit your info using https://tp.consular.go.th/ and test negative after arrive BKK.
如果是選擇免隔離就在隔離酒店住一晚,一有PCR檢測陰性報告就可以自由活動。即使是參加沙盒計劃,也只是7天住在沙盒地區的隔離酒店,白天還是可以外出玩的。
祝你玩得開心
Where are you from
Blackcatxiii 發表於 2021-11-8 05:26
Where are you from

From Canada......
better wait until next year la...
回復 1dmark2 ##1 的帖子

無一個月假
真好
回來要隔離21天 真係攪唔掂

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-27 00:59