[足球] 皇馬鋼門爆肥安「增強前鋒信心大法」

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

每個教練都有自己一套訓練手法,皇馬今季喺安察洛堤執教下攻力大增,賓施馬同雲尼斯奧斯祖利亞齊齊高踞射手榜前兩位,賓施馬入波好正常,但係祖利亞都勁咗咁多,究竟點解?泰拔高圖爾斯受訪時爆出「肥安」秘訣,就係叫門將喺訓練中「放水」。

泰拔高圖爾斯表示:「我好鍾意安察洛堤嘅訓練方式,佢會將我同其他門將比較,喺練波期間,安帥叫我『放水』,唔好撲咁多波,佢話咁樣可以增強前鋒信心,呢個方法我都好認同。」

呢個方法睇嚟真係work,事關雲尼斯奧斯祖利亞上季只係入得5球,但今季佢已累積攻入11球,當中西甲佔9球,再數番之前執教愛華頓,卡維特利雲、李察利臣,甚至占士洛迪古斯都識入波,都可能與此有關。
增強前鋒信心
回覆 讚好 不讚 使用道具

射得勁D。

回復 joemalee ##1 的帖子

其實肥安嘅優點就係同球員相處融洽,球員之間關係好,默契就嚟,入多啲波就唔難了