[曼谷] 火車夜市 刨冰西施

多謝分享新景點,希望可以趕快開國門啊!!!
期待重遊泰國
應該有排都未有得去玩
海神沒開 Nana 烏燈黑火
回復 chryo ##16 的帖子

哇。全都關了。真慘 希望以後有機會再去吧!
回復 chryo ##1 的帖子

呢個新夜市係我condo對面同之前個拉猜達夜市唔同,細D沒酒吧區八成半鋪都是賣野食
回復 黑人898 ##26 的帖子

好似唔係賣咗海神
want to travel soon ...
FunnyFun 發表於 2021-12-14 23:11
回復 黑人898 ##26 的帖子

好似唔係賣咗海神

我都係睇大陸啲網上面見到,有相同埋廣告,買咗可以包管理
黑人898 發表於 2021-12-15 21:17
我都係睇大陸啲網上面見到,有相同埋廣告,買咗可以包管理

大陸有幾資訊流通吖, 唔好信囉, 今年初已經聽到Poseidon會改建成酒店, 如果佢開返或賣盤, 我仲覺得奇怪㖭:

https://www.soundhealthandlastin ... tel-after-covid-19/

https://www.dailymail.co.uk/news ... hotel-Covid-19.html

至於啱啱賣咗果間, 根據報導嘅地址嚟睇:

https://thethaiger.com/news/bang ... for-sale-in-bangkok

我估一係Chao Phraya 3, 一係佢附近另一間不過我唔記得個名

Yes, I also want to go back to Bangkok
nana plaza烏燈黑火,不勝唏噓
HKtraveler 發表於 2021-12-16 11:40
大陸有幾資訊流通吖, 唔好信囉, 今年初已經聽到Poseidon會改建成酒店, 如果佢開返或賣盤, 我仲覺得奇怪㖭 ...

疫情過後,仲有幾多間埸劫後餘生

幾個月前揸車經過,下圖為前J-one浴室現況

bangkok 發表於 2021-12-17 14:03
疫情過後,仲有幾多間埸劫後餘生

幾個月前揸車經過,下圖為前J-one浴室現況

泰浴場應該都唔多, 或者只有幾間可以生存, 之後可能只有細規模嘅日式可以做落去
好懷念泰國玩嘅日子
想快點相聚
想當年後生佢超索
即使泰國開咗關, 似乎幫唔到咩手
希望2022能夠恢復旅遊,已關2年

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-27 06:26