[其他] 台海戰爭睇法

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

見到好多人都集中左喺軍備方面,又話美國同日本既軍力加埋有壓倒性優勢係贏硬,但係現時中國既方向唔似係要打贏佢地,而係要嚇阻佢地介入。
依家好明顯高超音速滑翔道彈同軌道武器係中俄大力開發,目的係可以突破美國防空攔截,確保核彈頭射得中美國本土而毀滅對方。
重點根本唔係打贏美軍,而係就算輸都要美國重傷同知痛,所以美國如果你唔想贏左都傷亡慘重或者攬住一齊核爆,你就唔好插隻手入黎。
台灣又係用緊相同策略,因為台灣今日既軍力同大陸比又係會被壓倒,隻抽根本唔會贏,所以就部署好多軍備同飛彈,如果大陸打過去,佢就會亂射射爆你沿海啲大城等你重傷同一齊痛。
基本上弱勢方都係用攬炒同令對方痛既箭豬策略,台對中係用導彈雨威脅同拖到美日幫手,中對美就係用攬住核爆威脅美唔好幫手。
至於最後係點,就真係睇吓佢地點決定。
大家都晒冷
回覆 讚好 不讚 使用道具

米国同咖仔战力強横,我方又受同胞概念限制,唔可以用大杀伤力武器,攻击有难度

攻台, 單係吹都吹足幾十年,
次次凶狠.....  

打啦..... 好悶呀...

齊來打咀炮, 無人敢郁手

中國大陸 中共雜誌 "新浪軍事" 曾經整出 , 從90 年到 2013年, 中國大陸 解放軍 大約
有超過 70多架軍事飛機  不戰自己墜毀 。

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

規定73 岁(夺舍之前出世 )以上人士,估计有1.2亿,全部着夏天军装,唔配武器同粮水,分十批,坐渡船,每次一批,唱住红歌过江,第三批宝岛就会投降,国家又可以提升人口素质,一举多得