[粗人粗語] 圍封強檢

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

咁多大廈圍封強檢、如果有師兄當時揼緊骨、真係唔知點算好
強檢又唔係強隔,花多幾粒鐘,時間校鬆d都ok

回復 DICTATOR ##2 的帖子

好似係到朝早差不多七點才走得、如果係、起馬有兩個問題:
1. 點樣過夜?
   我問過相熟囡囡、佢話會收留我、不另收費
2. 點樣同家人交代?
   我打算話去探朋友被圍封
藉口合理,除非樁大廈無住宅
taskforce 發表於 2022-1-2 16:51
回復 DICTATOR ##2 的帖子

好似係到朝早差不多七點才走得、如果係、起馬有兩個問題:

第一點,如果封到咁,條女都唔可能有新客,正常都唔會收多你,
最壞打算咪坐樓梯囉(送貨、叫雞、睇樓咩理由都得)!
第二點,過夜一兩日都唔難交代,妻管嚴虎爸媽就自己諗下應否出去玩!
多九魚,圍乜撚野封,你班撚樣上樓又唔洗掃安心,又唔會講自己去叫雞架啦,有病症又唔去睇醫生,正苦會查到個棟樓?
強檢據我了解應該係特定時間內該範圍的人群,掃唔掃安心出行好似無乜關係!
關逗留咩事,根本唔會查到個棟樓,因為叫雞唔會講去個度叫,做雞唔會講系個度做,除非住客中招,地址系個度就無得走,但到時叫雞同做雞都走曬
人心惶惶,已經少咗囡囡開工,又要忍下啦!
之前都係七點後封樓,七點前屌完快啲離開🥳🥳
fwing120 發表於 2022-1-5 15:13
之前都係七點後封樓,七點前屌完快啲離開🥳🥳

七點前對多數雞蟲都無問題,個個日日無野好做,星期一至五日頭都可以去排隊搶雞食,所以好多女七點前都搵夠收工,我地呢d 要做既就慘,六七點上到去,一系爆曬棚一系d 女收左工
依家要避下啦
~celtics10~ 發表於 2022-1-6 17:02
依家要避下啦

你咪避咯,大撚把人照鳩充入閘,一年 365 日都叫雞唔洗錢咁搶,衣加女少左仲慘,棟棟樓都無時無刻 9 成以上爆滿,d 撚樣都痴撚線
不知點算好
singsingwong 發表於 2022-1-9 02:36
不知點算好

扮驚?衣加去得叫雞,就肯定錢唔要命唔要,仲有咩好驚?比人拉去強檢,上報紙都無所謂架啦
呢排都係睇AV打飛機算
隻omicron傳得咁勁,都係唔敢玩住 😓

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 20:22