[足球] 哈哈 球證趕收工?非國盃踢唔夠90分鐘就完場!

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

一場正規足球比賽係踢90分鐘,不過周三(12日)非國盃決賽周就出現瘋狂一幕,F組突尼西亞0比1輸畀馬里嘅分組賽,球證施卡斯維竟然2度提早吹完場雞,最終呢場賽事只係踢咗89分鐘43秒就結束,希望收復失地嘅突尼西亞職球員激烈投訴都拗唔番,實在匪夷所思。

呢場F組賽事上半場踢成0比0,但換邊後3分鐘馬里就博到12碼射入領先,突尼西亞77分鐘同樣博到12碼,但卡斯里操刀宴客。比賽尾聲出現連番「怪事」,球證施卡斯維喺85分鐘突然吹雞完場,被告知未夠時間後先至下令比賽重開。

87分鐘馬里前鋒艾比拉爾托尼因一次犯規被逐,VAR認為有犯規要求施卡斯維去場邊睇重播,但呢位津巴布韋球證就拒絕並維持原判,之後更喺完場前17秒再次提早吹完場雞,今次突尼西亞職球員激烈投訴都冇用。下半場發生咗2個12碼、紅牌同5次換人,冇補時之餘仲提早完場,難怪突尼西亞咁嬲。施卡斯維喺2018年曾經捲入涉嫌貪污事件,一度被罰停賽,但2個月後被判無罪解除禁令。

球證收咗錢
回覆 讚好 不讚 使用道具

實在匪夷所思

趕下場。

joemalee 發表於 2022-1-14 09:32
一場正規足球比賽係踢90分鐘,不過周三(12日)非國盃決賽周就出現瘋狂一幕,F組突尼西亞0比1輸畀馬里嘅 ...

完完全全係兒戲

回復 joemalee ##1 的帖子

有冇得上訴?

都好兒嬉啫

趕住返去數錢

膚色又會係最佳擋箭牌