[足球] 車路士搵閘有著落 杜曹昔日愛將有望加盟

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

車路士喺1月轉會窗最大目標,就係簽新左閘頂替重傷收咧嘅芝維爾,不過收購達利亞費高、達斯、盧卡斯迪治尼或者回收艾馬臣柏美尼嘅計劃都唔多成功,據法國《RMC》報道,車路士依家正同巴黎聖日耳門(PSG)接洽,希望借用前法國國腳古沙華,預料成事機會頗高。

現年29歲嘅古沙華效力PSG第7季,不過今季喺普捷天奴手下未獲重用,今季連1分鐘聯賽都冇踢過,不過杜曹當年執教PSG嗰陣,古沙華就係佢其中一個愛將,消息指車路士依家商討借用古沙華至季尾,並且會負擔佢全部人工,PSG放人機會非常之大。

事實上,車路士喺2020年夏天亦曾傳出收購古沙華,不過當時佢最終選擇續約留隊,可見車路士對呢位法國左閘早有興趣,如果轉會落實,預料古沙華都會先出任馬高斯阿朗素嘅後備。

啱唔啱踢英超
回覆 讚好 不讚 使用道具

轉會窗最大目標

回復 joemalee ##1 的帖子

古沙華大傷完已今非昔比,租借嚟都係買個保險,希望後備左後衞多個選擇。