[足球] 愛華頓逃出生天?列斯聯般尼生死搏鬥

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

英超護級形勢緊湊,諾域治同屈福特篤定降班,最後一個降班席位好可能要鬥到煞科日。數字上目前仍有8支球隊有機會降班,不過主要戰區落喺第15至18位嘅修咸頓、愛華頓、般尼同列斯聯身上。愛華頓周日(9日)作客2比1擊敗李斯特城後,護級前景頓見光明,反而列斯聯同般尼就要進行生死搏鬥。

愛華頓憑米高蘭高同賀基迪入波,作客2比1贏李斯特城拎到2連勝,依家領先般尼同列斯聯1分兼踢少1場,周四(12日)凌晨補賽對手係已降班嘅屈福特,大有機會繼續搶分,領隊林柏特賽後表示:「1星期前我哋距離安全區5分,依家我哋有1分優勢,護級戰鬥仲未完,但呢場勝仗畀到球員信心,團結可以令球隊度過難關。」

同日列斯聯作客1比2輸畀阿仙奴後,依家同般尼同得34分,兩隊下輪都會迎嚟超級硬仗,列斯聯會迎戰車路士,般尼就要作客熱刺,列斯聯領隊馬殊表示:「接連輸畀曼城同阿仙奴,要喺佢哋身上搶分唔容易,之前我哋目標係3場拎3分,只要下仗擊敗車路士就達成目標。」

愛華頓餘下賽程

客 Vs 屈福特
主 Vs 賓福特
主 Vs 水晶宮
客 Vs 阿仙奴

般尼餘下賽程

客 Vs 熱刺
客 Vs 阿士東維拉
主 Vs 紐卡素

列斯聯餘下賽程
主 Vs 車路士
主 Vs 白禮頓
客 Vs 賓福特

回復 joemalee ##1 的帖子

睇完剩返既賽程,愛華頓更加有利,估計四場攞6分就成功護級。雖然3隊䕶級球隊都有一場對爭前四強隊,不過愛華頓係最後一輪賽事對兵工廠,到時前四位置已經塵埃落定,兵工廠已冇咩戰意,所以拖肥四場二勝或一勝三和,應該可以做到。
回覆 讚好 不讚 使用道具

睇吓邊隊唔好彩。

愛華頓剩低賽程比較易踢
列斯聯應該降班

Gaffy 發表於 2022-5-11 20:54
愛華頓剩低賽程比較易踢
列斯聯應該降班

列斯今晨輸車仔0:3,更加危險