[曼谷] 五月中曼谷情況和 fiwxxx包膠

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

各位c兄 小弟月初知道泰國開放 唔使隔離 一於趁出差之便 去曼谷打個轉。出發前做下功課即CDROM lol. 見到Hei1987C兄的sideline fiwxxx report 硬左一於去。通常都係日按快餐 狗狗巴又唔啱 之前都不時看那些泰文網 但泰語係零 ,見Hei c兄用google translate 都掂 一於去馬。
星期五 結果决定搵個就手的 近BTS,MRT 的廿一歲 Kyla 在16巷 2000 90分鐘 2Q。用Line booked MRT convention center 站步行三分鐘即到。Spark Hotel 到步用Line 通知上樓。一開門見到細細粒 燈大大 揸住!係隻手仔 Lol (小弟係斯文㗎)常試交流一下 英語0 泰話0 想打開google translate 聴見囡囡問 你懂中文嗎? 發達咯!清邁人只有20歲  不是華裔 但學過4年中文。不風塵 剛下來三天 打算做一個月回家。過程十分滿意 功夫做足 沒有歧視我這個大叔。完事才比家用 不如有些地方先錢後貨 各位c兄 記住唔好虾人呀!如冇乜選擇 可能會反吃。她説生意不好 有時一天冇客 我6:30Pm 去係當日第一單。本來想第一時間出包膠 新入會要等到而家至得。

有图片但舞唔掂 想打開我的相冊 但冇反應 可能太新未夠班上載图片 再研究一下 後補

後記:上了天堂再落地後 細佬食飽就輪到大叔 16巷那個位置冇乜嘢 又唔熟 搭返車去史隆 行下見以前的老舖都不見了 只有美式快餐。轉去Siam  打個圈。決定去水門食海南雞!8點鈡Paragon 和Central world 都冷冷清清 有不少空舖。去到水門 在轉彎那一間冇開,綠色的仍有兩個鋪位 只有幾枱客。粉紅色的都係小貓三兩 疫前兩次都因為太多人等 冇幫襯 今次就坐底食。50B 一碟。

星期六本來打算出動 但四點在Paragon food court 食豬肉粉後肚痾 被迫下旗收工。

Happy 仍有雙飛優惠 4000 90mins 4300 120 mins 到5月底 c兄們不要走雞!

補充內容 (2022-6-2 03:58):
再探小妹減中招率
https://141hongkong.com/forum.ph ... amp;fromuid=1143973
謝謝有心有力報告
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 TYWC ##2 的帖子

More to come in the next few days. Yeah come and come. Lol

多謝資訊, 加咗你分, 希望你快啲升級, 可以出有相報告

羨慕師兄可以去泰國。

回復 HKtraveler ##6 的帖子

Thank you
要幾多分至可以出相?

Nice,已经向往了

我6月3日到,唔知happy 重有沒有雙飛特價

Congratulations CHing happy trip with some kind of success

好快變最流行玩法

師兄,想問問你泰國入境份保險,係咪求其網上買,醫療金額夠,到時印出嚟比泰國入境睇就可以?

So lucky you can go there now

多謝CHING報告,希望今年可以正常通關

能夠去泰國,直接並且報道夜埸現況,多謝C兄無私的奉獻

UncleGF 發表於 2022-5-15 03:03
各位c兄 小弟月初知道泰國開放 唔使隔離 一於趁出差之便 去曼谷打個轉。出發前做下功課即CDROM lol. 見到He ...

Thanks for good report. looking forward to your photos!

回復 HKtraveler ##18 的帖子

同志仍需努力 💪

回復 阿輝叔 ##20 的帖子

我去帮你打聴一下 今天上班囡囡未合心水 但多數看到本月底生意情况吧

UncleGF 發表於 2022-5-16 09:14
回復 HKtraveler ##18 的帖子

同志仍需努力 💪

你已升咗級, 下個報告可以試吓出相, 不過權限問題, 個file唔可以太大, 一路升級, 權限高咗就可以出大啲嘅file

阿輝叔 發表於 2022-5-15 18:52
師兄,想問問你泰國入境份保險,係咪求其網上買,醫療金額夠,到時印出嚟比泰國入境睇就可以?

嘩!師兄, 我睇到你個主題話下個月三号去泰國, 你竟然有個咁嘅問題?? 即係你都未申請Thailand pass啦, 唔係呀, 係買咗份保險之後, 伸請Thailand pass時要張份保單upload比佢哋㗎