[普吉/喀比/合艾] 布吉遊

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

本來已經安排好10月曼谷旅程。 突然又心癢,就訂了去布吉島去取經, 見識下亞洲最出名的步行街。 選擇了芭東住下。 酒店不錯, 近沙灘。 第一晚就獵食,行人街店開了7成, 印度,中東遊客佔9成。女女都比較適合他們口味。 小弟食唔下。 行完餓,搵間小店食野被屈左
第二日,以wechat為主,以為大把女會加我。點知都係妖。 小弟唔好,又無得食。 第三,四日,聯絡中介,用smooxx 都已經訂左。 以為可以食餐飽。點解被取消,原因係女女無覆。 中介想介紹40-50女女來。 我令打飛機打唔被強。
當以為今次只有行沙灘的經驗,晚上用餐時我“英雄救美”幫左一個女待應。女女唔錯, 農村去曼谷,封城時又來左布吉。約佢出來,佢又願意。帶我行完芭東。來到酒店,在沙發傾談唔太舒適,大床更適合。 最後幾日都係搵佢研究人生。 當然女女唔係職業選手, 技術生硬。 但勝在年輕。沒有給錢。 去左布吉city買左幾件衣服和吃了幾餐。
總結:布吉暫時無女。飲食更為離譜, 難食又貴。除了陽光與海灘
朋友講女女們都去左曼谷。 有些後悔來左布吉。 但也見識地泰國另一面, 只此一次就夠。下次都係曼谷

補充內容 (2022-5-22 12:40):
後記。。 。終於回到家
1)布吉車費貴 -芭東到City 最少500thb ….芭東最大shopping mall 倒閉。要睇戲食餐好來回要1000thb 芭東其他地方300-1000𣎴等

補充內容 (2022-5-22 12:40):
後記。。 。終於回到家
1)布吉車費貴 -芭東到City 最少500thb ….芭東最大shopping mall 倒閉。要睇戲食餐好來回要1000thb 芭東其他地方300-1000𣎴等

補充內容 (2022-5-22 12:42):
2)女女膚色偏黑。最少多曼谷女女2個色。 好多女女黑過菲律賓

補充內容 (2022-5-22 12:42):
2)女女膚色偏黑。最少多曼谷女女2個色。 好多女女黑過菲律賓

補充內容 (2022-5-22 12:45):
3)衞生唔得 - 我去左好多地方玩, 從未試過, 7日內嘔左一日。 上飛機前一晚瀉左15 次以上
我連街邊小食都無食。 唉。 都係曼谷好

補充內容 (2022-5-22 12:45):
3)衞生唔得 - 我去左好多地方玩, 從未試過, 7日內嘔左一日。 上飛機前一晚瀉左15 次以上
我連街邊小食都無食。 唉。 都係曼谷好

布吉係鬼佬天堂,所以重口味多d

多謝師兄!
回覆 讚好 不讚 使用道具

享受人生

不错不错 支持!                  

acchan恒 發表於 2022-5-20 15:19
本來已經安排好10月曼谷旅程。 突然又心癢,就訂了去布吉島去取經, 見識下亞洲最出名的步行街。 選擇了芭 ...

乜而家咁差呀? 可唔可以講講去咗邊啲場? 另外請問樓主住邊間酒店又正又近沙灘又帶得女?

HKtraveler 發表於 2022-5-20 17:38
乜而家咁差呀? 可唔可以講講去咗邊啲場? 另外請問樓主住邊間酒店又正又近沙灘又帶得女?

想知布吉agogo有無開, 想6月去一轉

記憶中布吉疫情前都已經一般般,加上咩都貴,唔太吸引

comeonjames 發表於 2022-5-20 18:23
想知布吉agogo有無開, 想6月去一轉

舊年布吉開放“沙盒”計畫時我有睇過師兄啲精彩布吉報告做research㗎, 布吉開放咗成年, 最旺場果啲高高吧已開返, 申請Thailand Pass又再度放寬:

https://141hongkong.com/thread-2676067-1-1.html

打咗資料個QR code就彈出嚟, 唔使等批, 快啲攪返個6月去出征/精, 再出返個精彩報告啦

回復 acchan恒 ##1 的帖子

同意呀師兄,布吉真係唔駛去,都係翻曼谷啦

回復 HKtraveler ##6 的帖子

我大約8成的場都有買支野飲。
我住hotel indigo 覺得唔錯, 幾分鐘都沙灘。 hoilday inn express 好似ok
依家好似間間都俾帶女入房, 除左5星rosewood 吧

回復 comeonjames ##7 的帖子

我去左都係步行街酒店, gogo bar (脫衣)? 好似無見到。 可能我無深入研究。
但6月1日起gogo bar, spa 都合法地重開到晚上12點

回復 quicvlok ##8 的帖子

唔係一般貴。 只係平過澳洲小小。。。 但味道就算啦。。。

acchan恒 發表於 2022-5-21 14:28

如果而家間間都帶得女又幾好喎, 爆疫前只有果啲巷仔二三星帶得, 仲要問清楚日日唔同女要唔要加錢, 試過喺高高吧拖條勁索嘅返酒店, 埋單酒錢連BF女錢加埋萬幾匹, 但返去間殘殘舊舊千零匹一晚房度攪, 完全唔合比例

布吉D gogo bar咁富?食不是職業最好

感謝分享 看來還是曼谷 芭塔雅首選

HKtraveler 發表於 2022-5-21 08:41
舊年布吉開放“沙盒”計畫時我有睇過師兄啲精彩布吉報告做research㗎, 布吉開放咗成年, 最旺場果啲高高吧 ...

已經買咗機票6月尾,未計劃行程,去三星期

acchan恒 發表於 2022-5-21 14:28

差d唔記得今時唔同往日,係直程唔比定要加錢? 布吉印象中特別嚴,特別多酒店有joiner fee

comeonjames 發表於 2022-5-24 20:16
已經買咗機票6月尾,未計劃行程,去三星期

等你精彩報告, 只係去布吉?

HKtraveler 發表於 2022-5-24 20:19
等你精彩報告, 只係去布吉?

唔係呀 主攻芭堤雅 曼谷諗緊布吉去唔去埋 去幾多日 隔離咁得閒 大把時間打包膠

英雄救美...女待應... FOC