純癈up....

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

都接近3年無得去泰國啦,真系好吊引呀,香港真系廢架,攪到而家都唔知想點,傷風感冒咋嗎!!!我想去泰國呀
有邊個唔想去泰國😰
真係咁想去, 有兩星期假咪去玩一星期, 返嚟隔離一星期囉, 不過如果返嚟班機熔斷咗, 返唔到工冇咗份工, 就你諗你囉
機少時間差, 試過香港夜晚10點落機2點先去機場酒店隔離, 短trip本利太高
香港乜都慢
傷風感冒可以比人封埋屋企兩個月唔比出街,真係諗唔到會有咁既事發生
asprino 發表於 2022-5-25 15:26
夜晚十點落機時間係好好喎

因為之前返到香港機場做檢測, 要等到報告出先去得隔離酒店, 喺機場坐幾粒鐘到半夜好咁㗎!而家好啲, 做完快測就可以去酒店
泰國仔 發表於 2022-5-20 23:34
都接近3年無得去泰國啦,真系好吊引呀,香港真系廢架,攪到而家都唔知想點,傷風感冒咋嗎!!!我想去泰國呀

couldn't agree more.....
HKtraveler 發表於 2022-5-25 15:50
因為之前返到香港機場做檢測, 要等到報告出先去得隔離酒店, 喺機場坐幾粒鐘到半夜好咁㗎!而家好啲, 做完快測就可以去酒店

but then your Day 1 already finished when you reached the hotel
asprino 發表於 2022-5-29 09:27
but then your Day 1 already finished when you reached the hotel

咁的確係賺咗幾個鐘檢疫時間嘅, 不過之前就辛苦咗啲, 而家易賺啲
幾年沒去泰國了,最懷念係以前nataree的時光,當年3300就吃了一個泰國貝安琪,混血feel+真大波+大車,正到爆炸
我想去日本,這對我來說是個不錯的選擇。
回復 泰國仔 ##1 的帖子

因為未夠苦邊度都唔去🉐️
豬頭雜不死,有排放毒……

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 23:59