[曼谷] 泰國愛的故事 Day 9 - 10 不能放手 之 岩石裡的花

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

上一回講到: 兩個你 之 傻女

想抽離為何越沉越深
瘋到連自己也憎恨…

愛上一個對的人,能讓你嚐到蜜糖般的甜美。
但愛上一個錯的人,就會像碰上糖衣毒藥般上癮,越愛越痛卻越沉越深。
我忘記了自己,忘記了理智,連自己也開始憎恨自己的沉溺,
可是仍然抽離不了,只好迷失在錯愛的旋渦中。

不能放手,
就讓我們一同沉下去,被黑暗吞噬吧…

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

Day 9

起身,雙腳肌肉跟腰部肌肉響警號!

呢D係物極必反的感覺!

都係晤好去咁盡!

買早餐食,女子已經話要停食早餐減肥!

差不多時間,在下要去中國大使館啦!

點解?咪想開個泰國銀行户口囉!

點知去到原來要預約,白行一轉!
坐MRT轉BTS轉電單車返Condo

補下睡到中午,跟手求其食碗麵!
20220523_120348a.jpg 20220523_120454a.jpg 20220523_121028a.jpg
食完又補睡,真係好攰!

睡到女子返到Condo都不知道!

女子拍醒在下,即時快快換衫同女子去浪漫。
20220523_200411a.jpg 20220523_200413a.jpg 20220523_200415a.jpg 20220523_200419a.jpg 20220523_200828a.jpg 20220523_200839a.jpg 20220523_200842a.jpg 20220523_200845a.jpg 20220523_200851a.jpg 20220523_200855a.jpg
不停影相!

然後晚餐!
20220523_203602a.jpg 20220523_203746a.jpg 20220523_204238a.jpg 20220523_204302a.jpg 20220523_204510a.jpg 20220523_212012a.jpg
食不完的食物全部打包回Condo!

呢樣女子非常好,不浪費!

回到Condo女子話在下壓爛左女子的retainer,真係爛左。

比在下部Laptop壓爛!

在下問乜個retainer不是放左在洗手間的盒入面?

女子話因為在下早上好趕加千萬原因!

女子除左retainer用紙巾包住放Table上面!

然後女子話自己都有錯點解晤放入盒!

在下話錢解決到的問題就錢解決,女子話要在曼谷由頭睇一次牙醫照X Ray花好多時間的問題!

原本女子換了戰鬥服準備殺在下的!

跟手大家都無講說話就各自睡了

Day 9完!

Day 10

起身,去買早餐食!

今日如果女子依然糾纏retainer要花時間的無聊問題就大家到此為止!

女子醒左,第一件事請一日假去睇牙醫。

非常好,在下都改泰文語言能力測試。

女子牙都未刷就已經“老虎硬爬山“在下。

完事,在下沖身然後女子沖涼。

女子沖涼中途,在下無事不登三寶殿 聯絡香港牙醫舊同學。

對方並好專業解釋比在下知大約要做乜乜乜。

跟手女子比左曼谷牙醫做retainer 套餐價錢同內容有什麼?全英文!

在下forward比香港牙醫朋友睇。

朋友話,技術水平不作比較環境下如果用的物料及3D X Ray.

香港隨時都幾萬蚊先落到樓,依家幾萬THB就落到樓。

咁在下就同朋友講多謝及返香港這打邊爐客套說話。

同女子講即Book,女子遲疑,在下話在下包呢件事。

女子話佢都有責任,在下話不要再糾纏好嗎(語氣有點重)?女子即時收聲!

最即時有期要去到BTS N11站,照Book!

女子又想講“寫帶銀“,在下話在下都有錯。

不要再糾纏好不好?

女子話T Rak洗左好多好多錢在女子身上,女子已經找不到適合的表達言詞了!

在下話不用表達,心中明白就好!

換衫出發!

坐25個站BTS真心未試過!

去到,照X光等。

然後一齊見牙醫。

牙醫問點解無左個retainer?

在下即時回覆話在下眼盲壓爛左。

牙醫同牙醫助理係度笑。

最後埋單7000THB有找,原來大家溝通技術錯誤。

位女牙醫非常有良心話不需要咁多錢。

3D X Ray都無收錢!

搞掂哂,女子話從來無比男性陪睇牙醫。

T Rak入埋去睇住女子躺臥牙醫椅直頭破天荒。

在下無講什麼,大家明白就足夠了。

跟手女子話超肚餓,無食早餐。

因為又要在下洗幾萬即時無胃口。

當知道幾萬THB跌落幾仟THB時即時肚咕咕叫。

咁在下就問女子有無放題食?

女子對眼發出精光,即時帶在下去食日本放題。
揀左999THB 餐即1176THB Net
食足120Mins………女子人仔細細超食得!
20220524_132453a.jpg 20220524_132703a.jpg 20220524_132708a.jpg 20220524_132833a.jpg 20220524_132926a.jpg 20220524_133057a.jpg 20220524_133102a.jpg 20220524_133214a.jpg 20220524_133319a.jpg 20220524_133851a.jpg 20220524_134453a.jpg 20220524_140219a.jpg 20220524_142213a.jpg 20220524_142232a.jpg 20220524_142512a.jpg 20220524_142532a.jpg
食飽,女子話睇呢一套電影。
20220524_143755a.jpg 20220524_144215a.jpg 20220524_144807a.jpg 20220524_163604a.jpg
買飛入場睇,幾好笑!

睇完女子話返Condo休息一下,然後晚上帶在下去夜市行下。

咁就去坐25個站BTS再電單車回Condo.

返到Condo邊鬼係休息丫,實情係女子唯一能做的事情就是“老虎硬爬山‘’在下!

完事,女子話真係累了。

咁一齊沖身補睡一會!

睡到餓醒,已經好夜了。

大家求其食雪櫃的存糧就各自沖涼。

跟手刷牙去睡!

Fan Dee Na Krap/ Ka

Day 10 完!

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

當  愛還在溫室裡醞釀 
當眼裡只有彼此的臉龐
以為來日方長

像  最天真的孩子一樣
曾以為抱緊我那雙肩膀會永遠在身旁
時間像  最洶湧的巨浪
我們在懸崖上  寸步也艱難
但愛是  不回頭的流浪
雙眼若哭乾  就睡一場

岩石裡的花會開  離開的你會回來
黑夜再漫長  眼淚再流淌
緊握你的雙手絕不放
岩石裡的花會開  倔強的我會等待
無悔的等待  是我對你無聲的告白

像  沉入不見底的海洋
繁鬧世界裡的潮落潮漲
與我痛癢無關
倔強  是不被理解的勇敢
當世界一遍遍勸我投降我卻不曾絕望

思念像  被折斷的翅膀
流落回憶路上  飛不出過往
已把你  烙印在我心上
今夜一個人  也不孤單

緊握你的雙手絕不放
無悔的等待  是我對你最瘋狂的愛

無悔的等待
因為愛  無悔的等待

緊握你的雙手絕不放
無悔的等待  是我對你最瘋狂的愛

補充內容 (2022-5-27 17:04):
Day 11- 12
https://141hongkong.com/forum.ph ... ;extra=#pid89862187
真係不能放手
回覆 讚好 不讚 使用道具

師兄留連忘返,似乎沉沉地!

食得好

1314.ww 發表於 2022-5-26 12:58
師兄留連忘返,似乎沉沉地!

師兄,在下的船在天上飛的。哈哈

多謝師兄支持

ilovetoplay 發表於 2022-5-26 12:46
上一回講到: 兩個你 之 傻女

想抽離為何越沉越深

大師兄套愛情故事好有味道(五味)

大師兄記得唔好食得太飽,仲有好多妹妹等緊你

sathai 發表於 2022-5-26 13:30
大師兄套愛情故事好有味道(五味)

大師兄記得唔好食得太飽,仲有好多妹妹等緊你

地主師兄又晤帶在下去食蛇

ilovetoplay 發表於 2022-5-26 13:36
地主師兄又晤帶在下去食蛇

大師兄今晚蛇記留左個VIP位比你

sathai 發表於 2022-5-26 13:40
大師兄今晚蛇記留左個VIP位比你

地主師兄,果個叫死位

開戶口…準備落地生根喎…咁同女子發展落去都係好事🤭

190250 發表於 2022-5-26 14:33
開戶口…準備落地生根喎…咁同女子發展落去都係好事🤭

Soi6 皇子,開户口同落地生根同女子發展係獨立事情。

師兄嘅報告出去飲食版都得

HKtraveler 發表於 2022-5-26 15:46
師兄嘅報告出去飲食版都得

師兄講笑咋?

在下求其食又一餐

大师兄既故事好似追连续剧甘 ~ ~ ~
够料开部戏啦

jasonVII 發表於 2022-5-26 16:02
大师兄既故事好似追连续剧甘 ~ ~ ~
够料开部戏啦

多謝師兄支持

下, 開銀行戶口竟然要去大使館?

回復 ilovetoplay ##1 的帖子

有時處理啲生活瑣事可能比老虎硬爬山更累。

113321 發表於 2022-5-26 16:25
下, 開銀行戶口竟然要去大使館?

無工作簽證就要大使館出信