[曼谷] 泰國愛的故事 Day 23 - 34 煙火星辰 之 光年之外

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

上一回講到: 你可能未必不喜歡我 之 甘心替代你

像煙火攜光而來,像星辰奔赴大海,
這個夏天,見證一場雙向奔赴的愛 。

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

Day 23

0600無人開門?

在下醒左“拉“女子e問一句。

女子e話遲些許回不用擔心。

在下就刷牙洗面食早餐。

業火Project剛開始,女子e就返到了。

又係除光即上床瞓,在下就執手尾。

差不多夠鐘返泰文課,同女子講聲。

女子晤知係發開口夢定真係回應在下?

咁就Kiss一下額頭然後出發。

求其食個午餐。

無聊上堂Pass

落堂“拉“新認識Fiwxxxx女子問有沒有空檔?

女子話都係要同Agent Booking

咁就照舊同Agent講40mins但比1小時錢。

女子自己就20mins比在下。

都係個D啦,臨走女子話介紹姊妹比在下。

น้องเดซี่ 女子介紹在下的另一女子名稱!

同一Agent,女子話相8折好功夫。

咁都得???????

玩介紹???????

在下問女子認真?

女子話互惠互利咁啦。

咁就Bookmark 左先啦。

離開時忽然落大兩,女子M問在下Join晚餐無?

在下當然話好啦,Call Grab去BTS.

食飯的地方同MoMo Massage非常接近。

全球妹妹定位系統今日無響警報。

Hard Reset真心有用?哈哈哈哈哈哈哈

食飯中途女子e話好累,今晚想早點回家休息。

在下就話瞓住等!

食飽,一齊去坐BTS

轉電單車返Condo.

沖涼洗頭,到時間自己睡。

睡到差不多午夜聽到開門聲!

女子e返到來就話沖涼先再講,在下補睡多一陣!

女子e話全身都好累,在下就幫女子全身按摩。

大家都有交流一下大家的日常。

差不多時間就瞓覺!

一齊講Good Night.

Fan Dee Na Krap/ Ka

Day 23 完 !

Day 24

起身食早餐開業火PM Meeting.

差不多時間女子起身,在下都要去返學啦!

同女子Kiss Good Bye!

求其食碟飯準備上堂時。

女子e“拉“來扭計話頭痛同不想返工。

嗱,呢個先係正常水準的女子e.

在下等的就係呢一個Version回來。

人心總有高低

大家你來我去“拉“,差不多在下就上堂,而女子就沖涼洗頭裝身返工。

落堂,坐BTS轉村巴返Condo.

放底課本就Call Grab 去女子M按摩店。

按腳按到瞓著左!

跟手女子M同男朋友出現。

在下就起身一齊去晚餐。

食完順風的士返Condo.

沖涼瞓覺!

女子e已經講左要拼命工作!

Fan Dee Na Krap /Ka

Day 24 完 !

Day 25

起身買早餐。

業火工作,上泰文堂。

落堂返Condo,落好大雨!

女子e黃昏“拉“在下話好累,今晚一收工就回來。

在下講今晚見。

買個雞飯做晚餐,早早沖涼洗頭。

女子返到來立即沖涼。

在下同女子互動左一陣就一起瞓啦!

Fan Dee Na Krap/Ka

Day 25 完 !

Day 26

起身買早餐。

業火工作,中途女子有叫在下上床陪瞓一會。

女子話不是不想同T Rak做男女朋友的事,但係真係身心都勞累到一個點!

在下話明白,夾硬來有什麼意思呢?

差不多夠鐘就去上泰文堂。

上堂前一刻,女子e話佢作病今天休息。

叫在下放學早點回家。

在下話無問題!

到左旁晚女子話發燒同全身不舒服。

在下第一件事一齊做RATK Test.

當然係陰性!

換衫去有藥劑師的藥房買藥,又係用盡泰文堂所學。

藥劑師就話講英文都可以,哈哈哈哈哈

買完藥,因為要飽肚食。

在下自作聰明買腸仔,一拎入屋女子話腸仔陣味作嘔!

在下即時掉去垃圾房。

女子話食粥同肉包,即時去買。

買埋退燒貼。

女子應該忍左餓好耐?

即時出來食粥同肉包!

當泰女子晤飲凍水同話想關冷氣就知道女子有幾病!

在下只有默默照顧女子!

女子瞓,在下就睇時間叫醒女子食藥!

喉嚨痛食炸雞同勁辣的依善食物咁叫喉嚨痛喎?乜道理?

算啦,病左就變回最柔弱的女子e.

因為叫完Grab Food在下比錢時女子望到在下結餘得138THB.

其實在下有意無意比女子睇到的!

女子話自己得6000THB,同T Rak 一人一半支撐住先。

真好假好在下都比左銀行户口號碼女子。

女子即時過左3000THB比在下,然後話晤足夠就返公司借糧。

玩到咁大?

在下無講乜,只係叫女子食藥!

食完藥就去瞓!

Day 26 完 !

Day 27

女子一早就叫醒在下話肚餓。

買早餐比女子食,然後食藥。

燒好似無退?

都係買個探熱針Check下安全。

燒到38.8度。

在下話不如取消泰文堂陪女子,女子話支持得住!

叫在下買定個粥放雪櫃。

咁在下照做啦,誰不知女子下午接近4PM“拉“話落不到床無食午餐。

在下仲有14Mins落堂。

一落堂搶閘去BTS返去睇下女子點!

返到Condo光速整粥比女子食,女子依然未退燒。

女子話女子媽媽叫女子熄冷氣焗汗加在下定時幫女子用冷水毛巾刷身。

咁伯友落Order當然照做。

好在跟手星期六同星期日!

晚上差不多時間準備輕食比女子食完食藥再瞓!

Day 27 完 !

Day 28

瞓到自然醒。

女子仲瞓緊,好現象!

買早餐!

轉頭女子醒左,女子話今日好些許。

但依然有燒同咳!

跟手在下去買早餐比女子食!

女子食完藥再去休息。

瞓前女子又問在下仲有幾多錢。

在下話還有千多THB, 女子即話再過錢比在下。

在下話用到無先再討論好不好?

無乜特別又一天。

Day 28 完 !

Day 29

女子依然咳到甩肺。

在下依然擔當起照顧女子的責任。

睡前女子再追問在下夠不夠錢用?

在下話還可以支撐!

Day 29 完 !

Day 30

起身食早餐,業火PM Meeting.

泰文堂!

放學照顧女子!

Day 30完 !

Day 31

起身食早餐,業火PM Meeting.

最後一日泰文堂!

結論依然係泰文到用時方恨少!

放學返Condo!

女子話明天希望可以返工,燒退左。

咳差不多完!

在下就話女子自己決定就可以。

女子講左句泰文。

Mai 懷 ga 當懷

大約意思係,晤得都要得!

女子需要賺錢養家!

Day 31 完 !

Day 32

起身食早餐。

今天要去做PCR Test準備回香港用。

地主師兄真心晤話得,又請食Lunch又做司機車在下去做PCR Test!

B-Story Garden Cafe & Restaurants

做完PCR Test, 女子“拉“在下話今日都係返不到工!

咁在下就返Condo陪女子。

女子話等在下上左飛機先認真拼命?

在下就話加油!

Day 32完 !

Day 33

起身買早餐,執部份行李!

上網Book Fiwxxxx

準時到步,另一位女子果然無老點!

真人同相8折!

皮膚算白,好招呼!

過程都係個D啦。

外面行雷閃電落大雨!

離開時去到BTS,女子話肚餓。

問在下去左邊?

在下話去左Power Buy 問冷氣機隔塵網訂幾耐同幾錢。真係要訂,只係遲遲未做!

女子就話快D返來叫午餐食!

返到Condo食完午餐,大家互動一下。

女子去補睡,在下整理一下行李。

到差不多時間,地主師兄來接在下話介紹高人師兄們比在下認識!

Waterside Resort Restaurant

一齊食飯吹水。

差不多時間女子話叫在下早D返去!

返到Condo!

同女子互動!

Day 33 完 !

Day 34

今天要回香港啦。

女子話佢無傷心,但枕頭袋濕左。

在下只能夠講大家都生活逼人。

希望他日可以再見。

女子送在下落樓,因為Key Card還左比女子。

地主師兄準時到!

多謝地主師兄車在下去機場!

各位見到呢篇時,在下已經在香港酒店隔離中啦!

但係上天永遠關上一隻門,必定會開一隻窗。

香港機場去隔離酒店Shuttle Bus上認識了拿泰國護照又有香港身份證的ABC泰妹妹。

因為同一酒店隔離,大家就交換左聯絡方法。

希望為隔離增添一點色彩!

Day 34 完 !

全文完!

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

感受停在我髮端的指尖
如何瞬間 凍結時間
記住望著我堅定的雙眼
也許已經  沒有明天

面對浩瀚的星海
我們微小得像塵埃
漂浮在  一片無奈

緣份讓我們相遇亂世以外
命運卻要我們危難中相愛
也許未來遙遠在光年之外
我願守候未知裡為你等待

我沒想到  為了你  我能瘋狂到
山崩海嘯  沒有你  根本不想逃
我的大腦  為了你  已經瘋狂到  
脈搏心跳  沒有你  根本不重要

一雙圍在我胸口的臂彎
足夠抵擋  天旋地轉
一種執迷不放手的倔強
足以點燃  所有希望

宇宙磅礡而冷漠
我們的愛微小卻閃爍
顛簸  卻如此忘我

緣份讓我們相遇亂世以外
命運卻要我們危難中相愛
也許未來遙遠在光年之外
我願守候未知裡為你等待

山崩海嘯 沒有你  根本不想逃

也許航道以外  是醒不來的夢
亂世以外  是純粹的相擁

山崩海嘯 沒有你  根本不想逃

相遇亂世以外 危難中相愛
相遇亂世以外 危難中相愛
發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
感謝c兄分享在泰經驗,期待更多的分享,多謝晒.
回覆 讚好 不讚 使用道具

Play兄好似果d都巿傳說咁,扮窮試真心😏

Btw,如果新既女子ABC有互動故事,會唔會唔可以Post响泰版呢?

在下無扮窮,泰國户口真係得咁多錢。
香港户口係另一件事!

ABC有下文再算啦

由最初激情轉到平淡,其實Ching 同女子e,大家都明白對方只是生命中的過客,可惜嘅心情必定會有。

ilovetoplay 發表於 2022-6-18 08:35
上一回講到: 你可能未必不喜歡我 之 甘心替代你

像煙火攜光而來,像星辰奔赴大海,

看完全部日記,在師兄被迫滯留泰國前和后,同女子e的關係是天與地的改變,前半段是每天都開開心心,吃喝玩樂愛愛,但一到后半年段,便有點同住如陌路,女子時常不開心的感覺,為什麼會這樣呢?雖然是因為特然被迫滯留泰國,為什麼師兄不延長同女子的原本一樣模式,錢雖然會比預期多,但總算整個泰國旅程也是甜蜜的回憶,和女子也沒有遺憾地回來,在現今疫情仍未完結的日子,有得玩時便要玩盡呢,又或搬回洒店開始另外玩過也可能是更好選擇,以上只是本人意見,師兄可能另有原因。

ilovetoplay 發表於 2022-6-18 09:56
在下無扮窮,泰國户口真係得咁多錢。
香港户口係另一件事!

大師兄,情永遠是着迷!

好Teerak難求,這是上天一個最好的安排!

可能這是大師兄最難忘的旅程!

我同你Teerak一樣盼望你歸來!

See You Later & Take care You !

vv--vv 發表於 2022-6-18 10:17
看完全部日記,在師兄被迫滯留泰國前和后,同女子e的關係是天與地的改變,前半段是每天都開開心心,吃喝 ...

師兄
很簡單“生活逼人““打亂節奏“
當中太多太多事情難以用筆墨形容。
只能夠說“熔斷“讓我們考驗

sathai 發表於 2022-6-18 10:18
大師兄,情永遠是着迷!

好Teerak難求,這是上天一個最好的安排!

多謝地主師兄支持

等了又等,有得睇了真好可以在泰國享受成個月

师兄大手笔 厉害厉害 支持!!

不枉等了一星期,故事依然讓人投入,多謝師兄分享

ray819 發表於 2022-6-18 10:39
等了又等,有得睇了真好可以在泰國享受成個月

Ray師兄,如果命運能選擇。
在下希望5月28日沒有被熔斷

回復 ilovetoplay ##1 的帖子

其實小病係福,攞正牌休息,師兄又可以發揮暖男嘅專長,多番啲互動,希望師兄下次泰遊又有女子e嘅故事。

終於到結局
thank you for uour sharing

ilovetoplay 發表於 2022-6-18 11:10
Ray師兄,如果命運能選擇。
在下希望5月28日沒有被熔斷

熔斷能看清2人關係,未嘗不是好事,女死女還在,只要有時間同金錢,換幾多女都得,好似拍拖永遠最開心,但結婚後要供樓要養兒育女先是考驗一樣,前段在一起開心已經是美好回憶

真係光年之外

ray819 發表於 2022-6-18 12:07
熔斷能看清2人關係,未嘗不是好事,女死女還在,只要有時間同金錢,換幾多女都得,好似拍拖永遠最開心,但結婚後要供樓要養兒育女先是考驗一樣,前段在一起開心已經是美好回憶

Ray師兄
在下認為呢一次係一個非常好的體驗

感謝c兄分享在泰經驗,期待更多的分享,多謝晒.

C兄,可能我追post既時候missed左,我想問下女子e正職係做咩㗎?

今次女子e, 下次ABC