[其他運動] 美職東西岸大戰 洛杉磯紐約鬥晒冷

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

美職焦點大戰,FC洛杉磯主場迎戰紐約紅牛,兩隊分列所屬區分前列位置,今場大戰睇頭十足。FC洛杉磯近期成績有啲飄忽,防守能力不足成為頻頻失分主因,既然守唔穩,就不如以攻代守,相信FC洛杉磯仍會貫徹強攻作風,2.5球入球大抵玩。

新兵基亞連尼未踢得

FC洛杉磯擁有卡路士韋拿同基斯甸艾蘭高兩名高質射手,入球能力唔成問題,不過球隊近6場聯賽失9球,作為前列球隊,呢個數字真係講唔過去。

佢哋早前羅致嘅前祖雲達斯猛將基亞連尼,預計要到7月先至可以上陣,FC洛杉磯依家繼續強攻踢法,近6仗聯賽主場有5次總入球開3球或以上,預料呢個走勢喺基亞連尼真係出場之前唔會改變。

紐約紅牛上輪聯賽2比0擊敗FC多倫多,首席射手李維士摩根狀態繼續火熱,不過球隊近期作客戰績不濟,對上3仗聯賽作客只有1和2負,作客要擋住FC洛杉磯火力難度高,今仗實行鬥攻駁火,開入球大機會高唱入雲。

回復 小哥阿四 ##1 的帖子

洛杉磯贏2:0
回覆 讚好 不讚 使用道具

西岸贏咗。

嘩嘩聲