[跨平台Apps] 泰國坐車II: Indriver 試咗冇用到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

下載 (36).jpeg

上次講咗幾個泰國坐車app:

https://141hongkong.com/thread-2678910-1-1.html

只有Indriver因為香港蘋果App store冇得下載, 要下載咗落個Android平板, 帶個平板去玩唔方便一直冇試, 早兩日我突然屎忽痕, 試試佢, 我想坐車由布吉芭東海灘去布吉鎮行夜市, 咁諗住行夜市買咗嘢可以放落個膠袋度, 咁就帶埋個平板出去, 不過發覺Indriver唔好用仲攪到你成個cheap友咁!

首先個app係認唔到你喺邊個城市, 因為之前我唔記得set咗城市係曼谷, 所以一直search唔到我住間酒店, 攪咗幾分鐘先發覺呢個問題, 攪掂咗然後搵車, 個app竟然提意我出價二百匹睇吓有冇車接我單生意, 但呢程車要大約半個鐘到四十分鐘, 二百匹低得有啲離普, 咁我再用Grab同Bolt睇吓乜嘢價, 價錢分別係Grab五百幾匹, Bolt只係三百匹, Indriver二百匹唔知係乜車, 最後我都係用返Bolt, Bolt個師機接咗我單生意後發短訊比我話三百太低, 四百得唔得, 我覺得都合理而且佢未到就問, 唔係到咗先講價所以成交

images (90).jpeg

果日坐AirAsia泰國內陸航機, 原來佢哋出咗AirAsia Ride呢個坐車app, 睇吓返香港前有冇機會試埋佢
使用方便。
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 HKtraveler ##1 的帖子

Thank you for you update and info, Will use Bolt next time for sure!! That's first time I heard drive negotiate the price, but as you said before picking you up is reasonable and 100 baht is not that much different to us but  quite a bit for Thai driver. Thanks again.

穩吾隱陣啲司機

多谢师兄分享

bolt注册必须要泰国号码吗?

helo123 發表於 2024-1-7 20:35
bolt注册必须要泰国号码吗?

應該唔需要, 我喺歐洲都坐過Bolt