[曼谷] 剪不斷,理還斷 之 MOMO LIZA

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我和Liza是去年年尾在MOMO認識

因為係毛記官網見到Liza張相好似W

好奇心之下去睇吓就這樣結緣!

Liza有一些愛好和我是一樣

我每次做的時候會喜歡播放一些浪漫懷舊音樂增加情趣

個次我播Rod Stewart : I Don't Want To Talk About It (LIVE) 時候

她話好喜歡呢首歌,重話有一首BeeGee :to love somebody是她favorite

我心想唔係嗎,呢D歌係我年代,妳二十多都會鍾意

個陣間除了做,話題都是談老歌

之後我們相隔一星期見一次

她放假的時候我會喺我附近酒店BOOK一間房

因為Liza自己在bkk冇租屋,而每晚都是睡在公司

佢放假通常我會和她去拜佛及去吃她喜歡吃的東西

其實寺廟我都經常去

而我們最喜歡去Ekkamai mall 食番茄拉麵

有時我會煮她最喜歡吃麻辣雞炒烏冬

在5月初她回家,她家在尖竹汶府(生產寶石最多的地方)

到6月初她回來MOMO上班,但她回來至今我都冇找過她,但有時我們都有line互相問候!

人生就是離離合合,過去不等於未來,而我只是一個過客!

我今天發這個post因為聽到I Don't Want To Talk About It 這首歌想起她

我真心祝福她早日上岸和健康快樂!

官網拍她的照片很差,以下這些是我拍的!

1650810189570.jpg          1650810208501.jpg

1650810218537.jpg        1650810240172.jpg

C-hing, 唔好沉呀...
幾年前, 我都爭啲奶嘢...有個泰家嫂...
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 sathai ##1 的帖子

D相OK喎!

師兄長stay泰國, 玩法真係可以好多.  往往可以發展成浪漫故事。

對於我呢啲短trip嘅人,心態係最短時間之內玩最多唔同嘅囡囡,所以唔會放太多心思響某一兩個女仔身上。 走馬看花,100%過客, 故事唔會有得延續,見到其他師兄有愛情故事, 只要唔係沉船, 我有時都覺得好正!!

遲啲有機會長stay, 都會試吓呢種玩法!

美好人生歷程

師兄.我聽住首歌太有感覺.

manmannew 發表於 2022-7-5 16:27

D相OK喎!

我同Liza只可以講係知己不是情人

佢重來冇問我攞錢,每次她走時我都係比3000b佢

租酒店佢話唔好租太貴,近我屋企就ok( 因為我屋企唔方便 )

我自己知自己事所以唔會沉!

有時同d妹妹玩下情人feel都幾開心

最後多謝師兄支持

CHing doing so well to handling this relationship

dcahaimalc 發表於 2022-7-5 16:51
CHing doing so well to handling this relationship

大師兄曾經講過不要過三

我已經過十次有多

所以係時候抽身!

多謝師兄支持

thechun 發表於 2022-7-5 16:38
師兄.我聽住首歌太有感覺.

認同!我每次聽住首歌就會勾起d情景

多謝師兄支持

美好嘅回憶...

回復 sathai ##11 的帖子

其實有時去泰國玩,我都係想有呢種感覺.

如果再見返佢, 播啲尹光比佢聽, 睇佢鐘唔鐘意

HKtraveler 發表於 2022-7-5 17:24
如果再見返佢, 播啲尹光比佢聽, 睇佢鐘唔鐘意

鄭錦昌d歌可能佢喜歡多d

thechun 發表於 2022-7-5 17:19
回復 sathai ##11 的帖子

其實有時去泰國玩,我都係想有呢種感覺.

但要識得抽離!

好正又有GF feel

sathai 發表於 2022-7-5 17:35
鄭錦昌d歌可能佢喜歡多d

咁都有可能, 佢只鐘意老歌, 唔鐘意咸濕老歌

回復 sathai ##7 的帖子

最緊要懂得抽離自己,偶然嘅機會偷跳,人生一樂也!

sathai 發表於 2022-7-5 16:51
我同Liza只可以講係知己不是情人

佢重來冇問我攞錢,每次她走時我都係比3000b佢

條女冇問你攞錢, 你都自動自覺, 呢個態度抵讚!!

講真嗰句,有好多嘢覺得值得俾就要俾, 唔好覺得係用錢買服务,當朋友俾錢請你食餐飯買件衫得唔得先?

最撚憎就係有D人得過且過,人哋冇問或者唔好意思問就唔俾, 當FOC。又靚仔又氹得人,喺香港都可以搵到FOC, 山長水遠去泰國溝working girls, 唔俾錢以為自己好勁,慳來慳去講緊幾舊水,出嚟玩我就唔會咁寒酸......

manmannew 發表於 2022-7-5 16:27

D相OK喎!

娶左佢,咪上岸