[芭提雅] 千里自駕遊~Set 7 是拉差(完結篇)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

唔經唔覺今次十八天自駕遊去到最後一站“是拉差”

芭提雅和是拉差同屬於一個府“春武里府”

而是拉差位置在曼谷至芭提雅中間

由曼谷去是拉差大約一個小時

而由是拉差去芭提雅大約45分鐘

我見議去完芭提雅回程曼谷的時候可以在是拉差逗留三天二夜

是拉差是日本人地盤,周街都有日本名字的店舖!

7月24日星期日由羅勇開車去是拉差,今次是我第二次去

去到酒店放低行李之後去吃日式午餐!

吃飽飽之後突然狂風大雨,唯有返回酒店!

到晚上雨還未停,只有在酒店餐廳進食

等到九點多雨還未停,但是看外面雨是微微!

我不理會下去拿雨傘行日K一條街

其實日K不只是一條街,這個區域有四條街都有日K

夜店已經回復疫情前八八九九

但是因為下雨,所有妹妹原本坐在馬路上都要搬去店舖樓底

有冇日K只招待日本人,是有的以下呢間就是

我行過幾條街好多妹妹不斷講日文歡迎

但知道我是香港人都一樣歡迎!係咁扯我入去

而我想看多幾間才去選擇,亦因為有些店有LB

當我行到最後一條街終於找到目標

因為見到門口妹妹呢間かわいい スナック是最多!

門口兩邊大約二十多個妹妹

我問清楚mama如何消費:

個人消費400b一小時包一瓶酒,LD Drink200b一杯

入到去之後跟著一班妹妹進來任我選擇

如果你想要求識英文妹妹可以出聲

相反我選擇一個只識講小小英文妹妹

我問過有些可以ST,有些是金魚

ST 2500B ~3000b Bar Fine 700b ~1000b

但我最後選擇返酒店瞓覺,因為太累,留待明天!

7月25日星期一上午去左海邊一間佛寺

午餐後大約四時去左一間SPA店

店名:Pinky

入到去只可以看TV揀妹妹

我揀左一個大學生,21歲清邁人

在曼谷讀緊大學,假期出來做兼職!

收费:1900b B2B , ST 要同妹姝傾

房間硬件好乾淨,當佢背住我脱衣的時候

我想偷偷拍但唔成功,大學生好醒目一路脱時側身望我

唯有拍一些雜項照片!

大學生有160高度,樣子清秀屬於Cute形,身形唔錯!

B2B進行中的時候問我要唔要Bom Bom

佢開價3000b 還價2500成交

大學生真波竹筍形,水源充足,而且有立體聲係咁叫OH BABY!

完事后!佢肯比我拍一張Sexy照

到晚上!是今次旅程最後一晚

當然要玩到底,我選擇去左一間Bar

名字:Hybrid bar&bistro

佢亦都係一間餐廳吧!有妹妹陪食陪玩!

當我打閈木門行入去的時候見到一個穿黑短裙女神行過!

但好快唔見佢身影,我去的時候是十點,但正式開始是十點半
我揾最佳位置坐底,當時人客不多

我例牌叫左一杯:長島冰紅茶

之後過左半小時之後人越來越多

但過了不久!見到女神出現坐係隔離張枱

只可惜女神比泰仔捷足先登

坐左一陣我走去上面坐,睇吓有冇第二個女神出現

坐左一陣有個大波妺妹走來向我敬酒,禮貌上我都有回敬

但我冇叫佢坐底,因為女神已經先入為主

其實大波妹樣貌都唔差,身材又fit,只可惜……

坐到零晨一時我暗然地回酒店睡覺!

總結:呢間吧D妹妹質素唔差,可以話如果在日按店是紅牌!

唔經唔覺這十八天自駕遊到今天結束!

今次旅程感受非常大,有好多甜蜜的事情在腦海中

我同OL的發展,明天我們約左時間去午餐

但我會抱著平常心去處理!

最後感恩所有師兄的關心和祝福!

我其待下一個自駕遊的開始

我下一個目標十二月向北出發,終點站是清邁、清萊!

再次感謝所有師兄支持和推動力才能完美結束!🙏🙏🙏
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 sathai ##1 的帖子

謝謝師兄非常用心,準備多個圖文並茂的詳細報告,提供最新的消息。期待你十二月行程的報告。   

多謝是拉差報告,繼續支持地主師兄

能夠無拘無束10多天自駕遊,早上參觀景點,夜晚出發探險夜生活

再加上結識到新朋友,呢啲先至真正享受旅遊嘅樂趣……

Thanks for your tour reports, awaiting the next chapter.

呢D地方完全冇去過,只是聞說,師兄親身試堅,果個女神堅令,20000b過夜都值,有始自然有終,是一個循環,希望下次更 enjoy

Pinl message 1900b for b2 b, 然後再 2500 b 1q?成 4 300 b???咁日K抵d

青邁女女果然白滑

Thanks for sharing. Have a nice trip!

师兄 我又要!         

如果十二月咪miss 咗水燈節

多謝C兄用心把你整個旅程寫成一個遊記,令到我都好似覺得跟你去咗旅行咁。而且內容充實,沒有任何誇張形容。絕對係近期佳作。thank you C兄。

是拉差好玩過羅勇

睇曬成個系列,師兄應該去做旅遊節目

師兄快活過神仙,羨煞旁人

師兄見到個女神真係唔錯,可惜要等師兄下次再去泰國男人既天堂先再有咁精彩既報告睇😜

精彩的遊記👍

開心嘅時候過得特別快, 又係時候講拜拜!

臨尾都見到個女神, 雖然冇得親密接觸, 但係都叫做遇到丫! 況且曼谷距離是拉猜咁近, 隨時去搵佢都得啦!

走左女神 連我都心思思

OL OMG

師兄 你係得嘅!

支持支持!謝謝