收集八斬刀資料

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

現時八斬刀套路.仍未普遍.打法不一.講法不一.論法不一.所以想喺度收集大家的八斬刀資料!呼籲各位詠春師兄.及各位對詠春武術有研究者.可否在此一起分享呢?多謝各位!十分感激!!
原帖由 bobo 於 2008-12-26 07:08 發表
現時八斬刀套路.仍未普遍.打法不一.講法不一.論法不一.所以想喺度收集大家的八斬刀資料!呼籲各位詠春師兄.及各位對詠春武術有研究者.可否在此一起分享呢?多謝各位!十分感激!!  ...

八斬刀 ,八両金、百切雞我就識
唔好意思呀bobo師兄,我都係想搞吓氣氛,並無對閣下不敬之意,只是小弟孤陋寡聞矣!
多謝師兄教我認識八斬刀
原帖由 wai111 於 2008-12-26 08:57 發表

八斬刀 ,八両金、百切雞我就識
唔好意思呀bobo師兄,我都係想搞吓氣氛,並無對閣下不敬之意,只是小弟孤陋寡聞矣!
多謝師兄教我認識八斬刀 ...

吾緊要.起馬証明依個網有人睇.吾洗我喺度拍烏蠅! 多謝!!
仲諗住葉問電影推出後.詠春拳將會再度喺香港流行.點知....唉.可惜.
boscolaucheukki 該用戶已被刪除

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 08:03