[泰北/清邁/清萊] 2022自駕遊終結北上第二站清邁

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

早上在彭世洛酒店吃了早餐後開車去清邁,時間大約5小時

到了酒店已經旁晚,放低行李後去了大學夜市

嘩!真係好多大學生呀!即時想起阿Sam首歌:學生哥

學生哥好温功課,米日夜掛住拍拖……

行完大學夜市後回酒店,因為開車5個小時有點累想休戰

當晚意識要休息及寫第一站:彭世洛報告

第二天早上去了類似香港太空館的地方

参觀完之後同家人去了一間最近好火網紅Cafe PLU T O

見到一班大學生穿晒畢業袍係度瘋狂打咭

PLU T O食物OK而且價錢不貴

午餐後去了來康寺,清邁除了雙龍寺,來康寺一樣人山人海

有一段小插曲,我去到來康寺時收到一個V7

是一個之前在pty,大片埸認識嘅大家姐(FL)

佢可能睇到我朋友圈知道我去了清邁,佢問我是否在清邁那裡?

我話正在到了來康寺,她話她和男朋友也才剛離開來康寺

佢叫我夜晚一齊去夜店玩,我話唔啦!我唔想做電燈胆

晚上同家人去了黑森林餐廳,嘩!又係人山人海

雖然等位等左半個鐘也值得,温馨提示:記得帶蚊怕水

晚餐後送家人回酒店之後,我把握晚間時間出發今次清邁第一滴精……
拿拿林飛車去目的地MIYABI 前身叫Mermaid

佢由舊店搬過來大約一個月,裝修有點日本風

這店有中文服務,其實我半年前plan行程時已經通知Marco我12月會來清邁

去到時寒喧一番之後可以射人牆,當時之前已經有幾個客在另一面揀妺妹,到我揀的時候大約有10個妹妹

今次我用人棄我取,Marco問我是否要大波妹,我相返揀細波妹妹,唔知點解直覺話比我知呢個係學生妹,所以我就揀佢

叫佢N妹妹,樣子平凡得來cute,她說明年畢業

晚上6時後來上班到明早4點,如果冇客時候爭取在房內睡覺

我第二晚再去揾佢,所以一跳跳到第二晚

我揾佢兩次原因有Feel,第二晚共浴時忍不住做左環保大使

N妹妹吸引我就是高潮時會夾住我不斷擺動

還有佢高潮時好似叫救命咁大嗌及佢高潮比我多一次

完事後下樓坐係吧枱睇世界盃決賽阿仔對法仔

N妹妹冇坐係度陪我睇,佢係入面房休息

不過有其他妹妹陪我一齊睇,有好多個個妹妹同我一樣係美斯粉絲
佢哋仲請我食串燒同菠蘿,大家一路睇一路叫非常有氣氛

用四個字形容在MIYABI:樂而忘返

在睇波期間認識一位荷蘭華人,佢剛剛辦完事下來一齊睇波

在睇波時pty大片場大家姐V7我話同男朋友在Sound Up叫我過去一齊玩,咁我睇完波之後同荷蘭師兄一齊去Sound Up,Sound Up離MIYABI車程只有4分鐘

SOUND UP 入場費200b, 飲野另計

入到去大家姐已經開晒酒係度,我感覺呢個埸比Panda好

雖然未摸清楚有冇FL,但是在SOUND UP溝女一D唔難

還有想捉妖呢到都可以揾到

眼見荷蘭師兄運用佢型仔本色及標準英文在附近揾妹妹飲酒

而小弟魅力比較差冇荷蘭師兄咁有功力,所以只有在隔離枱幾個妹妹飲吓酒和吹水

講番我哋張枱是聯合國,有荷蘭師兄,泰國大家姐同佢星加坡男友,另一個泰國妹妹亦都一個韓仔男友

我哋玩到3點荷蘭師兄話肚餓,之後走左去附近夜宵

夜宵後各散東西,而荷蘭師兄19號已經飛左去埃及

而大家姐21號返pty,繼續佢係大片埸業務

我相信我們有缘會再合體一齊去玩!

我出這份報告時人已經在清萊第二天,明天會返去清邁

清萊比我感覺同2年前我來時是另一個世界!

回覆 讚好 不讚 使用道具

黑人898 發表於 2022-12-20 15:54
地主師兄,幫手比學費,等妹妹比心机讀書,畢業出曼谷做事,還債比你

黑人師兄,我都係比左小小助學金

回復 sathai ##1 的帖子

精彩報告!!!  

地主師兄報告寫Sam哥唱學生哥, 真係笑咗!!!

學生妹N嘅背影真係好學生妹, 難怪師兄咁好feel做環保大使!

等待你下一篇報告!! Thanks!!

共浴時忍不住做左... 環保大使

一個唔覺意
做埋人老豆
恭喜晒

roadpeople 發表於 2022-12-20 16:10
一個唔覺意
做埋人老豆
恭喜晒

睇嚟, 下年地主師兄父親節有節目!!

地主師兄真係相識滿天下(H記大家姐)😆

遲下可能子孫滿天下(N妹妹)😉

地主師兄既Roadtrip真係好好睇,極期待清箂遊記,因為好想去但未去過...

其他夜場開返哂? 如果係, 出年再去清邁囉

图文并茂,支持师兄
继续努力出精

manmannew 發表於 2022-12-20 16:06
回復 sathai ##1 的帖子

精彩報告!!!  

我都是學習柏豪師兄做一個成功環保專家啫

"我揾佢兩次原因有Feel"

即是雙方都有  互動  、
最好玩

roadpeople 發表於 2022-12-20 16:10
一個唔覺意
做埋人老豆
恭喜晒

唔緊要,最重要將來識打泰拳

manmannew 發表於 2022-12-20 16:19
睇嚟, 下年地主師兄父親節有節目!!

你可能早過我,母親節合家已經要慶祝

sathai 發表於 2022-12-20 20:18
我都是學習柏豪師兄做一個成功環保專家啫

唔好爆我環保塔你班嘅真正身份出嚟呀!!!!

190250 發表於 2022-12-20 17:23
地主師兄真係相識滿天下(H記大家姐)😆

遲下可能子孫滿天下(N妹妹)😉

清萊同2年前已經大不同,我都后悔只留2晚

最後多謝師兄支持

HKtraveler 發表於 2022-12-20 17:36
其他夜場開返哂? 如果係, 出年再去清邁囉

9成夜埸開番晒,除時都可以出勤

明年今日叫爸爸

nw167 發表於 2022-12-20 20:19
"我揾佢兩次原因有Feel"

即是雙方都有  互動  、

認同,有時揾個樣靚身材好但是個機械人就冇引

dnnoo 發表於 2022-12-20 20:49
明年今日叫爸爸