[曼谷] 曼谷回憶貼 ... ( 長廢文 )

回憶最美好

搵到能夠互動嘅對手更好
回覆 讚好 不讚 使用道具

由於曾犯規開唔到新post, 但係同之前哩個post有關, 所以跟住寫啦 ...

前文就麻煩碌一碌番轉頭睇吓 ...

話說呀女嫁人, 同老公番咗鄉下之後就冇乜聯絡, 我都費事搞人啦 ... 過咗一排, 佢話響鄉下開咗鋪賣衫, 請咗個同鄉打理 ... 咁我月頭會去泰國咯, 咁就問吓出唔出嚟見吓面啦 ? 佢話ok, 揸車嚟機場接我 ....

一出immigration就見到佢, 幾年冇見唔係差太多, 但係 ... 係有啲唔同咗, 又講唔出唔同啲乜 ... 冇變嘅仲係非常主動, 成個大堂迫滿人, 佢都係撲埋嚟攬住我就車 ... 車到我都有啲尷尬 ... 好啦, 拖住去攞車, 去酒店check-in, 全程唔係拖住就係攬住, 有機會就車吓, 估唔到一見面就搞到我個心跳唔停 .... 完全係30幾年前同女朋友第一次去旅行嘅感覺 ..

入到房, 門都未閂哂就車, 車到碌埋落地氈仲唔停口 ... 跟住就係例行沖涼同活塞運動 .... 跟住嘅幾日都係酒店早餐, 出街遊蕩, 買吓睇吓食吓, 番房就砌, 抱住傾吓計睇吓電視 ( 今次見面同佢溝通完全唔駛用google translate, 事關佢去咗番學讀英文 )

到番香港果日佢車我去機場, 沿途講我聽佢離咗婚, 佢老公同幾個女人搭上咗 ( 好彩我同佢一直都有用套啫 ) ... 我都係咁意安慰幾句 ... 佢叫我得閒就去泰國搵佢, 或者搬埋去泰國一齊住都得, 佢響東北起咗屋, 搞到我都唔知點回應 ... ( 其實我plan過去泰國退休, 諗緊去邊個府啫 )

好喇, 之前話硬係講唔出佢有啲乜嘢唔同咗, 當然後尾我知啦, 就係佢去咗裝修對波, 五年前嚟覺得佢廿七歲已經dump, 原來佢的起心肝去整一整, 當堂醒哂, 好彩唔係整到石頭波 ...

回覆 讚好 不讚 使用道具