[曼谷] 重遊曼谷 - Part 2.1 – 住食行highlights + 翻版陳瀅@ Rommanee Massage

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Day 5-10 (9-14 Jan):

基於第二部份有6晚關係,費時每樣野都寫悶親一眾師兄,只從 “住-食-行-屌-蒲” 5大方面入手,列出重點。

住 (staying):

9號星期一,下午2點退房,坐BTS從Nana去Thong Lo站,之後行5分鐘左右到達。

訂了Studio Suite,房間實際同網站一模一樣,想不到35 sq m設計出來的空間感這麼大,還有長長L型sofa及頗闊work desk,沖涼位夠2人又有rain forest,window面對block入面所有矮矮的建築,且是花園景,所以超級寧靜 (sorry, 早上有很清脆的鳥叫聲 ),大愛這裡!!  如果不是一定要從蛇尾 (或附近) 找囡囡walking distance返房開戰,這酒店真心棒。

IMG_20230109_144700.jpg IMG_20230109_144732.jpg IMG_20230109_144800.jpg IMG_20230109_144906.jpg IMG_20230109_145050.jpg IMG_20230109_145344.jpg

它屬於小型boutique hotel (應該唔夠25間房),所以早餐是簡便的semi-buffet型式,不要期望好多野食,但質素很高。

IMG_20230110_094402.jpg IMG_20230110_094425.jpg IMG_20230110_093440.jpg IMG_20230110_092948.jpg

講漏1樣野,室內外design由於走文青風,每日下午tea時段好多索泰靚妹食野打咭  (冇機會影其他,太揚)。

食 (dining):

處於17 Soi Ruamrudee,從Phloen Chit站行5分鐘左右。講就話café,但整出黎既English breakfast比好多酒店都好。夠火喉之餘唔會太過重煎炸味 (e.g. 像British/Irish pub & restaurant那些),啱我胃口。

IMG_20230107_122710.jpg IMG_20230109_122624.jpg IMG_20230109_130613.jpg

小弟食緊果時,隔離有條joke sing架婆好燃正  – 應該係遊客,同個樣似中東/印巴藉既男人一齊 (唔似老公/男友),但D動靜令我幻想佢地尋晚大戰完朝早瞓醒落黎食個早餐……

IMG_20230109_121440 (2).jpg

意大利餐廳,係Soi Sukhumvit 31,Phrom Phong站出閘行15分鐘左右。由於冇訂枱只坐出面,但環境都好,1個人叫唔得多野,食物唔覺有乜驚艷 (可能叫貴野先好食),但那個碎牛尾pasta好好吃,Tiramisu則有點失望,我喜歡吃酒及咖啡味濃烈、少cream及蛋糕實淨那種。

IMG_20230110_184451.jpg IMG_20230110_185818.jpg IMG_20230110_190340.jpg IMG_20230110_191216.jpg IMG_20230110_193438.jpg

< LELE by le mai anh>

越南菜,基本上係大街行入Appia之前就見到,係RSU Tower入面,換言之只不過係一棟小型office building既一個小角落,每日收夜晚7點,但絶不能小覷!! 用料新鮮到不得了,尤其果個春卷,小弟係半飽肚既狀態下5分鐘KO佢,正到暈。

IMG_20230111_183404.jpg IMG_20230111_183412.jpg IMG_20230111_183934.jpg IMG_20230111_184012.jpg

< Mae Varee Mango Sticky Rice>

我諗好多website都介紹過,離Thong Lo BTS只1分鐘walking distance。

IMG_20230114_164132.jpg IMG_20230114_164158.jpg IMG_20230114_164237.jpg IMG_20230114_165905.jpg

行 (sight-seeing):

之前聽4台師兄提過,特意找一個day time去行吓。Punnawithi BTS Exit 6有條橋連接。主樓乃幾層shopping mall,East則做office tower,另一期West就係start-up為主,出來感覺幾relaxing。最後仲係尾部過河打橫行,直到1間叫Marsi Hotel Bangkok。出發前唔熟路,開頭諗住book呢間野1-2晚為方便近D去Bang Na區Rommanee Massage (最後好彩冇咁做)。

IMG_20230111_132430.jpg IMG_20230111_132716.jpg IMG_20230111_134858.jpg IMG_20230111_153115.jpg IMG_20230111_140922.jpg

< Chulalongkorn University>

上次2018年都有去。Downtown入面,National Stadium/Siam BTS之間直插落去。校園氣氛多美好 - 有好幾棟主樓的建築好靚 (當然你冇得同其他景點例如皇宮比較)。最重要,就係入去望吓D學生妹 ……所以連飯堂及唔同學科既主要休憩場地都唔放過,每個位都坐一陣 – 商科D囡正過文科及工程部D囡……

IMG_20230113_134154.jpg IMG_20230113_141212.jpg IMG_20230113_142634.jpg IMG_20230113_154619.jpg IMG_20230113_155039.jpg IMG_20230113_155815.jpg

屌1 (screwing):

首先,我要係度超超超超超多謝Sathai師兄既介紹,冇你篇野,小弟根本唔知呢個地方存在,更加見唔到 “翻版陳瀅”May!! 另外,其實這標題用係佢身上有點誤導,因為同May冇得開大……

黎到曼谷冇耐已經預早兩日LINE問,但一直冇回覆。

於是放手一搏心態,同埋順便去吓呢D偏遠地方睇睇,10號星期二早上10點幾食完早餐後執陣野11點幾坐BTS到Samrong站,然後行去Imperial World Mall坐taxi。其實出發之前search過google map,以行車方向而言,似係過咗對面河再坐taxi會好D,一條直路就到,但又怕果邊冇車,最後都係貪方便就算 – 結果個司機又老又唔識英文 (單字都唔識),要兜大圈去到Bang Na Intersection Market再一個大U-turn落番JAS URBAN Srinagarindra再轉番入直路先到,其間又塞車,總共花咗45分鐘,幾經辛苦成1點先到……

IMG_20230110_121323.jpg IMG_20230110_121929.jpg IMG_20230110_122403.jpg IMG_20230110_130148.jpg

老闆娘(?)好親切好好禮貌,問我要乜囡,我拿拿臨開張圖比佢睇要阿May,佢問我有冇book,我話冇,及同佢講我想book但係冇覆我LINE,之後佢攞本記事本望吓schedule,話兩點半先有時間,THX GOD!!!!! 終於book到!! 個半鐘都照等!! 冇耐突然有條囡推門,原來係佢!! 老闆娘同佢講呢條香港仔book咗妳等到兩點半,佢好有禮貌咁對我點頭,然後學Sathai師兄話齋,用頗流俐既普通話同我交談,叫我出去食D野或入房休息吓先,UP咗幾句後佢就上番去做野……

IMG_20230110_130557.jpg IMG_20230110_163440.jpg

這是最像May現在狀況的照片

這是最像May現在狀況的照片
1665395611112.jpg 1674802797747.jpg

之後坐咗一陣,有兩件囡囡冇野做時係大廳影相放係公司LINE,老實講,真係唔太食得落 ……然後我就過咗對面間街邊檔食香辣肉碎炒飯,估唔到好好食,才50 baht。

IMG_20230110_132015.jpg IMG_20230110_134319.jpg IMG_20230110_135236.jpg

返到店入正題,上房沖涼,等咗一陣,阿May終於推門入黎!! 可以說,真人瘦好多,如果以公司LINE D相黎講,的確似陳瀅 (當然佢靚過陳瀅好多),但真人就似法拉多D (好似有D師兄都係咁講)。

頭part油按,好舒服,唔係話咩大師級,但其中手指按頸及用手掙look條腿呢兩部份超爽,小弟本身呢兩個部位都唔太受力,但佢竟然按到我唔痛不突止仲要勁舒服,已經比個like佢 ……其間手指輕R股及大腿內側呢D基本野當然難唔到阿May,慢慢黎,唔會急快及用死力,細佬好快就硬燃哂+勁流分泌出黎 ……之後佢問我做唔做B2B,廢話,梗係做!!

除衫,終於見全身,對波估計32C,佢同我講都話呢排瘦咗好多,雖然我覺得佢肥番D飽滿D會更好,但嘩,24歲,話老當然唔老亦都唔算好後生,但副架生真係掂 – 白淨堅波、lin頭乳暈冇發散鬆弛、黃蜂腰、少少曱甴肚、冇肚紋、實淨肉地、皮膚都幾滑……佢一上黎攬住我時,好暖,個身又好香,忍唔住自然落少少錫啜對波,一陣之後佢成日錫我耳仔同理條頸,又玩電眼,我條野當然硬燃到爆炸了 ……叫佢停一停慢番d (因為真係驚忍唔住射)……其間落油B2B+波推細佬,然後上番黎再錫耳頸,之後開始用手輕輕chok細佬,屌那星個腦諗住…… 一時陳瀅、一時法拉 ……由於太好feel,我都唔死忍要頂耐D,放鬆個人然後勁射 ……好耐條野冇試過咁硬咁有衝刺力射得咁舒服仲要last咗一段時間,難忘。

完事後,仲有時間,May都冇呃鐘,同我按咗陣頭,又係好燃舒服,爽。出房去番大廳,我叫May幫我沖番杯熱茶,然後hug hug say bye。

IMG_20230110_131201.jpg IMG_20230110_135605.jpg IMG_20230110_135622.jpg IMG_20230110_160541.jpg IMG_20230110_162942.jpg

差D忘記講package – 2小時800油按 + 1000 B2B + 500 tips to May + 100 thx note to老闆娘 = 2400 baht

P.S.: 走時出去找taxi則較簡單,一條直路返Samrong BTS, 10分鐘左右。

(待續)

下回預告: 約戰Dew Dew/FIW之初體驗/Thay Ekkamai & more!!
阿May幾正喎,唔知有冇得Bombom呢😃
回覆 讚好 不讚 使用道具

條囡堅正,仲可以煲冬瓜,唔洗下下0交流

190250 發表於 2023-1-27 21:38
條囡堅正,仲可以煲冬瓜,唔洗下下0交流

對!! 唔駛google translate........

回復 davidmills ##1 的帖子

好正嘅報告!

陳瀅真係好似幾吸引, 可惜我個人較為隨緣, 唔會特登book女, 亦都唔會特登去得太遠朝聖, 我諗應該冇乜機會遇到佢....

文末的計算出錯了,總數應該是2500B

原文=”2小時900油按 + 1000 B2B + 500 tips to May + 100 thx note to老闆娘 = 2400 baht“

想到陈法拉我都扯旗

多謝翻版陳瀅報告

manmannew 發表於 2023-1-27 22:02

好正嘅報告!  

哈哈,柏豪兄,我完全明白你意思,但sathai師兄上年9月尾果篇野睇後個腦成日諗住,足足等咗3個幾月,要同自己講點都要試到條囡為止!! 所以令自己有動力去咁遠......

settt 發表於 2023-1-27 22:33
文末的計算出錯了,總數應該是2500B

原文=”2小時900油按 + 1000 B2B + 500 tips to May + 100 thx note to老闆娘 = 2400 baht“

謝指正,已修改,應該係2小時油按800

lglonelyguy 發表於 2023-1-27 23:05
想到陈法拉我都扯旗

哈哈, 師兄,我真心覺得阿May個樣唔會差得過法拉, even用兩者後生時期比較~~

hkdvd2001 發表於 2023-1-27 23:06
多謝翻版陳瀅報告

哈哈, 客氣, 小弟都係想係group contribute些少資料比大家.......

泰按好多時啲女會撩你做特別服務,有啲會扮斯文、純情、人妻,玩出軌feel,冇服務、不過價錢平(有啲會開出2000的水魚價、通常可以還到500,除非即尺無套中出)...

davidmills 發表於 2023-1-27 21:01

基於第二部份有6晚關係,費時每樣野都寫悶親一眾師兄,只從 “住-食-行-屌-蒲” 5大 ...

師兄客氣!小弟因為住Bangna所以喜歡喺呢區揾食

小弟月頭都有去過揾May但佢上緊鐘,最後揾咗另一個

呢個妹妹都冇另我失望,由其是同佢玩磨洞口

有幾下入左少少再拔番出來真頂引

還有一些去日按玩未必有(指插同卒妹妹)

有時感覺不一定要全套才滿足

最後多謝師兄精彩報告🙏

但呢個妹妹已經唔再見佢相片上架

sathai 發表於 2023-1-27 23:56
師兄客氣!小弟因為住Bangna所以喜歡喺呢區揾食

小弟月頭都有去過揾May但佢上緊鐘,最後揾咗另一個

又放毒引人
四月要黎多D BANGNA

davidmills 發表於 2023-1-27 21:01

基於第二部份有6晚關係,費時每樣野都寫悶親一眾師兄,只從 “住-食-行-屌-蒲” 5大 ...

咁May係除晒定除一半?

練習 發表於 2023-1-28 00:28
又放毒引人
四月要黎多D BANGNA

三月尾呀!

半套真係爭DD...咁有冇大車、素股之類?

謝謝師兄分享,看著好羨慕