[曼谷] 重遊曼谷 - Part 2.1 – 住食行highlights + 翻版陳瀅@ Rommanee Massage

回覆 讚好 不讚 使用道具

尋完一輪寶之後, 真係會覺得出得爽好多, 期待師兄下一集大戰!

boringdick 發表於 2023-1-28 14:13
有無口爆揀架??

Sorry 是冇的

boringdick 發表於 2023-1-28 14:11
師兄..........呢到唔係上數學堂,佩服你既仔細

哈哈,做做算術動動腦子

davidmills 發表於 2023-1-28 13:21
上次sathai師兄, 我依家copy & paste:

將 รมณีย์ นวดเพื่อสุขภาพ  貼去Gxxgle mxp  ...

在谷歌街景裡看過這家店,門面非常不起眼,容易錯過

davidmills 發表於 2023-1-27 21:01
Day 5-10 (9-14 Jan):

基於第二部份有6晚關係,費時每樣野都寫悶親一眾師兄,只從 “住-食-行-屌-蒲” 5大 ...

CH此篇非常用心 真心like~
小弟月頭去完pty+bkk 有3日剛好住thong lo都想補充下:
我住Thong Lo Soi 1, 出入徃bts 總會經過VOLVE此boutique酒店,感覺係堅新+整潔! (因我住果間係復古風酒店 所以反差很大)而附近對面街似乎有幾間fine dining 餐廳晚上才開門。 另外容我修正CH說法,BTS 行去應該為3 min😅 真係超近💕
題外話 泰國大學主修工程/文科的學生一般成績較好 搵$亦較多(說白了就是成績差的才會讀商/Account) 所以你見商科靚女多亦是正常。題外話 大家常在夜埸遇到的所謂PT Workinh Girl 是否通常都自稱主修商科 而我亦未遇過自稱係讀工程的😅

謝謝師兄分享
信息量爆炸,又多了個探險的地方

樣子清純 亞May、
有真係靚女

超級多美食,睇見流口水

真係好靚女,可惜得半套

剛剛係thay ekkamai 同附近個啲club行過
本來想入去見識下  但係一見到個環境就知咩料
佢真係本土知名場  你會見到本地人    重有韓妹/日本妹/鬼妹(少量)
基本上個個都係full gear 著到飲樣咁
你做遊客根本唔會著到咁   
如果你係25歲以下  好有自信/錢就冇咩所謂
如果你係25以上   你已經係大叔了
入邊條條女入去之前都比人check 老新
their are no free lunch in the world
我同朋友2個見到咁樣  互望幾下 笑一笑
走得...

恭喜師兄有咁多好野食(無論飲食定女) ,爽!

睇完ching嘅鴻文,對食嘢嘅地方同埋朱拉隆功大學更加感興趣,下次一定要去睇睇。Sorry錯晒重點,但是多謝ching分享~😁

睇到C兄咁爽

又輪到我日思夜想了

再有在曼谷打的 要知道方向

你可能去錯了對面馬路 的士要走到下一個交义口才能U turn

多謝旅遊分享

兩條女都咁正,第二條女啱我口味多啲,謝謝。

longgnol 發表於 2023-1-28 20:53
CH此篇非常用心 真心like~
小弟月頭去完pty+bkk 有3日剛好住thong lo都想補充下:
我住Thong Lo Soi 1,  ...

係咪果間Bacco–Osteria da Sergio? 我原本都想去試......

我估你住樓下就係Thaipioka吧? 我星期一夜晚8點半落咗去飲咗一陣, 超多人

simonnmd 發表於 2023-1-29 02:53
睇完ching嘅鴻文,對食嘢嘅地方同埋朱拉隆功大學更加感興趣,下次一定要去睇睇。Sorry錯晒重點,但是多謝ching分享~😁

哈哈, 係, 下次去你試試吧

UncleGF 發表於 2023-1-29 08:02
睇到C兄咁爽

又輪到我日思夜想了

應該你講得啱, 下次我要醒目D

你果D叫3月中

davidmills 發表於 2023-1-29 19:30
係咪果間Bacco–Osteria da Sergio? 我原本都想去試......

我估你住樓下就係Thaipioka吧? 我星期一夜 ...

我是住La Petite Salil Thonglor 1, 酒店行復古風,有點舊但有d打卡位,不過不失住過一次就算了。 酒店內的小酒吧似乎真係好受歡迎😅 勁多人
Btw平時bkk我還是會選擇Volve這類新淨整潔的boutique hotel