[芭提雅] 重回芭記休養之旅CH 5——但願絕望和無奈遠走高飛

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

送走左鈴木杏,返酒店休息一下,然後就book 車準備今晚返香港。

一如之前的凌晨機,所以又係夜晚10點半的車,然後中午就再坐下beer bar咁過。

比起上次又搵個女子LT睇戲食飯、臨尾仲要拉鐘咁,我今次就hea好多,主要原因可能真係已經玩左一星期,有些累。

趁距離12點退房仲有兩個鐘,就去附近推個油(正骨水),推完就返酒店沖返身,收拾行李check out。

在酒店寄存好行李,坐車去central festival 又食個宮崎鐵板燒,然後又去按個腳,hea到2點鐘,又去Soi 6。

係,又係Soi 6。

雖然我已經對Soi 6漸漸失望,但在未找到替代地方之前,都只能是Soi 6。

去到街尾日本仔Bar,這是昨天其中一個18歲女子既Bar,今天我又找她坐枱。無可否認,女子是身材臉蛋都係80分以上,所以我還是有一絲絲念想,如果熟絡左可唔可以上房呢?

結果當然係我自作多情——女子比起昨晚更加唔積極,一問一答,不時Dead air(女子唔識英文係其中一個原因)。女子又唔係唔比你掂佢,但掂佢佢又無咩反應比你,好似去蠟像館咁又有咩癮?所以最後我一杯LD就離開。

之後去我前女神既Bar度坐下,前女神上左岸而家男朋友係Bar既經理,得閒會黎做收銀。

入到黎打個招呼,隨便找個女子坐枱。和女子似幾句又同前女神傾幾句咁。坐枱女子24歲,識英文,話以前响JJ Market 做串燒,咁我又同佢地講下早幾日去烏隆d野,吹左差唔多一個鐘,坐枱女子和前女神一人一杯LD,埋單3百幾近4百珠,我放低百幾珠做貼士,前女神話唔洗咁多,我笑左笑,無收返。前女神問我幾時走,我同佢講今晚,前女神輕嗔一句「又係臨走先黎我間bar」,我又係笑左笑就離開了。

我前女神前女神咁寫,可能有師兄覺得我未放得低,其實上次拉左兩次鐘,咩都放低晒,不過見返佢,好似有返疫情前巡行Soi 6既果種輕鬆。

之後又經過女子M既Bar,又係入去坐坐,攬攬抱抱吹下水咁,又係一杯LD既支出。

再跟住又坐兩三間Bar,其實我都係想搵返好似尋日下午遇到紅牌女子S既果種驚喜,結果搵到既係一吋又一吋既失望。

不過,我都唔係太擔心既,因為我有後備方案,不過如果真係搵到好似尋日女子S果類高手就更好罷了。

巡到6點左右,又行返去女子CH 2中女子Y既bar。

其實我之前巡既Bar都有d女子勉強可以,但又未到令我有即時拍板既慾望,所以行到我都好累好迷惘,哩個時候又比女子Y攔路,咁我就又入去請佢一杯LD,當吹下水,休息下。

行Soi 6行到返工咁,行到迷惘都繼續行,我諗我都係少數中既少數。

始終Soi 6都係要同女子玩熟左再出場或者上房先好玩既地方,叫我好似香港㩒鐘仔咁睇啱即開拖我又真係做唔到。

同女子Y傾左陣,佢又係知我今晚夜機返香港既,就叫唔好周圍行,叫我留响Bar,陪我陪到我坐車為止,佢知我鐘意大波,仲叫左個朋友過黎陪我坐,比我一邊揸波一邊吹水。(當然兩個都要LD架啦)

女子Y既朋友其實都唔係好大,小C左右,不過有d腩,揸下波無壞,上房就唔好勒。

大約7點幾,我深知Soi 6做埋尾Q應該無望,就返去Tree Town 附近搵返CH 1當中只做ST既大波緬甸妹妹。

响Tree Town落車仲順便食返兩包酸豬肉,哩個真係好難食到,香港我淨係响九龍城金泰沙冰見過。平時食15珠一份,大媽當我遊客收我20珠…
20230112_195000.jpg 20230112_194955.jpg

之後直接去搵緬甸妹妹,拖住佢手入Bar,等佢攞完野飲過黎就拉佢坐落梳化度,攬住佢同佢講ST。係,因為大家知根知底,我又目標明確,所以我一黎就單刀直入。

緬甸妹妹笑左笑,同我講佢黎大姨媽!!

晴天霹靂!!!

有冇咁好彩啊,諗住萬無一失既備選方案竟然慘遭滑鐵盧…

緬甸妹妹仲安慰我話佢親戚好快走兩三日就Ok,但事實係我距離離開PTY只剩兩三個鐘…

我都唔再浪費時間了,錫左緬甸妹妹一啖就去埋單,經過CH 1女子B既Bar又比女子B捉住叫我臨走請多佢一杯LD(因為Line有傾計,所以佢又知我今晚走)。我份人又唔係好識拒絕人,就入去請左女子B一杯LD,順手睇下佢有冇d朋友係ok既,結果都係睇唔中,我杯Soda都無飲到一半就又同女子B Kiss goodbye,返Soi 6再巡多一次,真係唔得就去洗個泰浴就算了。

在Soi 6的最後一次巡行中,我又坐左兩間Bar,兩間Bar既女子應該都可以上房,不過無論係身材又好,樣貌也罷,終究係差少少,所以我最終係去左好好大浴室。
好好大浴室-600x400.png 此乃網絡圖片

本身想搵個3000珠就好的,但實在不太揀得落手,最後㨂左個3900的,大燈下皮膚白滑,黎到身邊就有些顯得唔太後生,我估30上下。

入到炮房,無太多既言語交流,主要都係肉體上既。女子身材其實好好,至少C cup既竹筍波,1.65-1.67左右既身高,無咩腩,少少紋身,後生個5年應該係超級紅牌,後生個10年可能係女神級別,不過睇佢都應該都微整過塊臉,不過唔會太塑膠果種,我覺得OK既,而且佢水床同大浴缸果時都係落力做服務既,好多囡做泰浴時都係咁二捽下,佢就真係會用力按下d筋,雖然唔太中d位置,但我respect 既。

最後上床完成埋最後既Mission ——哩d炮房最鐘意就係周圍都係鏡,令戰鬥力提升50%,都尚算滿意咁完成左今個旅程既最後一炮。

之後去返海邊,搵個小食攤坐一坐,食埋個小食炸蝦就坐車出發往機場了…

後記

快樂既時光過得特別快,又係時候講bye bye ,在PTY既3日3夜又完結了。

唔知有冇對標題敏感既朋友,CH 3-5既標題都係出自同一首歌「世界末日」,其實係我對一個熟悉既地方轉變得陌生而有所感觸。

正如我在前CH既留言所講,環境既轉變我無法阻止,一係迎合,一係就轉個地方去玩,其實我已經萌生轉地方去玩既念頭,可能Soi 6去多幾次或者搵到取代既地方就會慢慢淡離,當然最好就係往好既方向發展,正如標題歌詞所冀盼咁「但願絕望和無奈遠走高飛」。

至於Soi 6轉變既總結,以我既感受為準,比各位疫前常去Soi 6加上疫後未去過Soi 6既師兄做個參考——

其一,最直觀係BF加價,我12/Jan/2023既資訊(LT 既BF)係10:00pm前是2000BF;10:00pm至12:00 midnight是1250BF;過了12:00 midnight 就是750,論壇上可能有更為緊貼既資訊。

其二,囡價亦有加,以前ST係1000-1200,而家1500已經好比面你,好多我覺得條囡麻麻都開2000,可能有得殺價,但我個人唔會,一係去馬一係唔去。至於LT以前就2000-3000,4000已經係頂級價,而家就基本上4000起跳,12月果時BF剛加,囡價未跟得咁貼都仲有3000,今次1月黎Soi 6,4000LT似乎已經係公價。

其三,女子唔識英文既比例比以前高。以前可能好多囡都識返d簡單英文溝通,但今時今日既Soi 6我遇到好多連簡單英文溝通都搞唔掂既,以前比例可能係15-20%,而家可能去到35-40%。我估計係大量既新血湧入勞動巿場,而哩個賣身既勞動巿場又唔一定要識英文,所以變左好多新囡完全唔識英文,而且哩d新血又未必做得長,所以呢,要解決哩個問題,我覺得一係自己識少少泰文,一係就得勞工投入巿場既波幅縮小,而哩方面,係需要時間去汱弱留強。

其四,由於Soi 6包囡包天無以前咁抵玩,所以而家就算10點後甚至12點後,Soi 6既可食用度都無以前咁低,以前過左8點,Soi 6既可食用程度係會斷崖式下跌,而家就好返少少,因為BF貴左,少左客早早帶囡走。

其五,以前在Soi 6都有小部分金魚,但絕對唔多。不過今次我响Soi 6哩幾日,就中左兩個,如果坐下玩下既無所謂,但如果最終想上房唔想食白果,除左一黎就問可唔可以BF之外,我可以講下幾點特徵——自稱18歲/無LD唔坐低/明明好省鏡,但去到好夜都仲留响間Bar度…

講住咁多先,最後都係要多謝各位師兄辛苦起追完哩個「重回芭記休養之旅」,如果有師兄係由「日遊夜遊泰東北」開始追,咁小弟真係對師兄既支持係無言感激。

最後既最後,小弟黎緊7-9/2會响PTY,有師兄想去Beer Bar吹水既可留言或PM,睇下有冇機會跟師兄們學野——求帶飛!吸罐吸。

成個Post都無囡相好似好過份,咁就Post張CH 4鈴木杏既生活相啦!
我上年11月尾係6巷都中左3個唔出街嘅金魚, 感同身受。

Soi 6而家呢個價真係唔抵玩喇, bar fine+LT+LD 坐底6000, 以前都係貪果度D女夠後生新入行又唔貴, 就算要花時間慢慢尋寶都值得, 而家呢個價其實都差不多可以係蛇美或者日本街搵到女LT啦, 再唔係俾多少少係gogobar搵女LT都得喇!
回覆 讚好 不讚 使用道具

始終都係要啲時間先有機會復元返到舊時咁旺, 而且價錢點都又升一截, 無計 ...

好長呀 ... 仲消化緊, 睇嚟過番兩三日先比到comment .....

一直都留意樓主師兄分享,好似樓主師兄喜歡烏隆夜遊氣氛多過芭堤雅6巷,期待樓主師兄二月遊的分享

回復 190250 ##1 的帖子

終於追完東北與芭堤雅遊記,非常詳細,辛苦樓主了,又要玩又要寫。

C兄呢個系列遊記似乎有D感受,美好嘅事物似乎又遠離咗我哋!究竟係人大咗定世界變得快咗?
活在當下就好啦!🎉🥂

嘩10點前2000+1500ST, 重要在樓上吊, 冇得番酒店

CPKELVIN 發表於 2023-1-27 03:04
我上年11月尾係6巷都中左3個唔出街嘅金魚, 感同身受。

Soi 6而家呢個價真係唔抵玩喇, bar fine+LT ...

係架,不過Soi 6另一個優勢係一般黎講都係10點左右走,WS就好多一天光就走,所以我依然好少去WS搵囡

lyc118 發表於 2023-1-27 09:21
始終都係要啲時間先有機會復元返到舊時咁旺, 而且價錢點都又升一截, 無計 ...

我地哩d小薯仔係阻擋唔到巨輪前滾既大勢,唯有適應

pinocchio 發表於 2023-1-27 09:33
好長呀 ... 仲消化緊, 睇嚟過番兩三日先比到comment .....

多謝師兄支持,慢慢睇唔急

sevevball 發表於 2023-1-27 10:19
一直都留意樓主師兄分享,好似樓主師兄喜歡烏隆夜遊氣氛多過芭堤雅6巷,期待樓主師兄二月遊的分享

烏隆真係更慢活,好似我哩d由朝坐beer bar坐到晚既,烏隆氛圍係好d,但囡少係一個大問題

Winston91 發表於 2023-1-27 10:39

終於追完東北與芭堤雅遊記,非常詳細,辛苦樓主了,又要玩又要寫。

唔辛苦,我13號返到香港,但因為寫包膠,所以成個心思仲响泰國,可 以keep住回味,係師兄追咁多字既包膠,辛苦了

Golfers 發表於 2023-1-27 10:40

C兄呢個系列遊記似乎有D感受,美好嘅事物似乎又遠離咗我哋!究竟係人大咗定世界變得快咗?

絕對明白,不過我都係有感而發咁呻下😅

一齊加油,一齊活在當下😉

之前去好好大浴室,經理又要貼士、上到房又要買2杯飲料

好似芭提雅差左咁,以前疫情好多選擇

好好看的芭记休养之旅,期待下一个二月的旅游报告。多谢师兄

C兄臨尾都幾趕吓細佬要揾嘢食

各位師兄 芭堤雅係咪唔多依d浴室?女質素麻麻?係咪通常6街簡唔到先去?