[芭提雅] 重回芭記休養之旅CH 5——但願絕望和無奈遠走高飛

回復 190250 ##1 的帖子

SOI6以前真係好好玩
下午1-2點已經LT BF又平
回覆 讚好 不讚 使用道具

睇完師兄你成個芭堤雅系列同埋後記, 我都有啲感觸.... 只怪自己遲出道, 19年先至開始去泰國玩, 似乎Soi 6 美好光景已經成為過去!

其實四台裏面寫得最多Soi 6應該就係師兄你, 亦都啟發咗我想深度研究Soi 6 玩法.  不過而家咁嘅價位, 加上咁多不確定性 (揀客/唔出街, 等等), 我都要諗諗下次仲去唔去Soi 6!

關於D女唔識英文, 其實我上次芭堤雅報告都有一段Soi6冇特登寫. 第二街入口左面第2/3間有一次經過見到一條女超清秀, 令我即刻衝上去坐低請LD.  條女嚟咗兩日, 似乎乜都唔識, 重點係零英文, 搞到好多dead air! 雖然我好有興趣同嗰條清秀女作深度交流, 但係每一句都係google translate, 真係好冇癮! 坐咗半個鐘頭, 交換咗L1NE, 我就走咗.  雖然之後條女都有主動message,我, 但係真係溝通唔到, 只可以放棄!

yaukio 發表於 2023-1-27 16:14
各位師兄 芭堤雅係咪唔多依d浴室?女質素麻麻?係咪通常6街簡唔到先去?

都有3-4間,睇過幾次,雖然最後無揀到,但總體覺得唔差,絕對有女揀得落手。

只係都去到芭提雅咁既地方,無理由唔去enjoy下溝女既感覺,單純去浴室玩一次然後就賢者模式好似幾晒下。

quicvlok 發表於 2023-1-27 19:58
學番d泰文傍身,會好玩好多

我老人家記性差, 學嘢又冇心機

thanks for sharing, 要D時間睇長報告

You are going back that soon, LUCKY YOU

Boatcustomer 發表於 2023-1-27 13:05
之前去好好大浴室,經理又要貼士、上到房又要買2杯飲料

好好一向都係埋單時強制你比經理100珠,不過野飲就無強制。

Johmmy 發表於 2023-1-27 13:46
好似芭提雅差左咁,以前疫情好多選擇

貴左,好似樓上CPKELVIN 師兄講,貴左就唔太值。

以而家2000+4000既LT價,我帶囡既標準都提高左

eablitz 發表於 2023-1-27 13:49
好好看的芭记休养之旅,期待下一个二月的旅游报告。多谢师兄

多謝師兄一直支持

ii882000 發表於 2023-1-27 14:58
C兄臨尾都幾趕吓細佬要揾嘢食

本身唔洗咁趕,7點幾食到緬甸妹妹既話就真係一D都唔趕

yaukio 發表於 2023-1-27 16:14
各位師兄 芭堤雅係咪唔多依d浴室?女質素麻麻?係咪通常6街簡唔到先去?

芭堤雅Siam@Siam附近應該係最旺既泰浴地區,以前果頭有4間,而家得返2間,女年紀我覺得偏高

小老外 發表於 2023-1-27 18:43

SOI6以前真係好好玩

以前最早2:00開門就可以帶走,又唔太貴,而家無哩支哥仔唱了

師兄,我疫情前都專登去芭堤雅,都係因為想係soi 6試下平野尋寶,順便玩下LB (soi 6 街中間/尾有間都唔錯,但唔記得間bar既名)。原來諗住3/4月再去,但睇你編文,心都涼埋 ...

190250 發表於 2023-1-27 00:59
送走左鈴木杏,返酒店休息一下,然後就book 車準備今晚返香港。

一如之前的凌晨機,所以又係夜晚10點半的 ...

其實現在去Soi 6同GoGo Bar玩唔過,未見官先打80

大家小心黑店浮出水面越來越多

最後多謝師兄出精報告!

190250 發表於 2023-1-27 22:54
芭堤雅Siam@Siam附近應該係最旺既泰浴地區,以前果頭有4間,而家得返2間,女年紀我覺得偏高

多謝解答🙏🏾 簡唔啱可以就咁走?

多謝師兄後記第五段 Soi6 金魚
提防要點 ,疫前我本身都鍾意
遊走Soi6 , 貪佢午飯之後就可以
開始避署兼搵食 !上年七月疫後再次
踩足Soi6 只感覺到有啲荒涼 ,反而發現到
Lk Metro & Buekhao 一帶更易搵食

manmannew 發表於 2023-1-27 19:04

睇完師兄你成個芭堤雅系列同埋後記, 我都有啲感觸....  只怪自己遲出道, 19年先 ...

寫Soi 6既文章我諗近年應該係我寫得比較多,但都係廢話比較多😅

無既,一雞死一鷄嗚,東莞既時代過去我地咪轉戰泰越,Soi 6既時代過去,我地咪再睇下有咩好玩囉。

今次PTY 3個LT,得一個識英文,另外兩個就幾乎0英文咁滯,所以搵食真係辛苦左😢

quicvlok 發表於 2023-1-27 19:58
學番d泰文傍身,會好玩好多

其實係,但睇下去泰既次數多唔多,一年去一兩次,學得黎但少應用都好快忘記

quicvlok 發表於 2023-1-27 20:02
都有3-4間,睇過幾次,雖然最後無揀到,但總體覺得唔差,絕對有女揀得落手。

只係都去到芭提雅咁既地方,無理由唔去enjoy下溝女既感覺,單純去浴室玩一次然後就賢者模式好似幾晒下。

認同,一般我都係臨走先去😂