[夜店交流] 打算下個月去河內玩,有事請教。。

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

睇咗咁多師兄嘅post打算下個月去河內玩下,但仲有啲問題想請教下大家:

1.聽聞富都既女唔可以帶到其他酒店,咁相反其他場既女可唔可以帶上富都酒店房?

2.富都間Boss KTV究竟比越南盾定係美金?睇之前啲post有師兄話用越南盾計數,但有啲師兄又話比美金著數D,因為用越南盾比錢,間KTV個匯率會好差。。

3.想去Bar揾女飲下酒傾吓計,有冇邊間bar多靚女/Freelance值得推介?

謝謝!!

多謝分享

回復 waimn ##1 的帖子

富都女唔係唔可以帶去其他酒店, 而係佢地KTV規定如果個客住富都, 條女可以任何時間出場, 但如果個客住其他酒店, 就要11點後先可以出場, 而且條女跟唔跟你出街要視乎你住邊間酒店, 萬一你住果間酒店佢地覺得唔安全, 會要求你係其他酒店開房。至於邊間酒店可以, 要問媽咪。所以大部份人為免麻煩都會住返係富都, 即使富都論設施根本唔值呢個房價都成日冇房。

另外, 如果你住其他酒店要帶女返去攪野, 唔係間間酒店都得嘅, 即使係比較管得鬆嘅HCM都唔係間間酒店都可以, 何況係首都河內呢?

至於帶其他女返富都呢個問題, 我自己未試過, 所以唔知答案, 不過觀乎佢地連自己KTV嘅女都唔可以同個客搭一齊電梯返房而要條女行後樓梯, 我懷疑你係外邊帶條女返酒店時會唔會可以順利返到房。

再另外, 係KTV嘅場內消費包括酒錢同囡囡枱鐘錢係可以俾越南盾或美金甚至碌卡, 至於囡囡肉金係收美元, 如果你堅持俾越南盾都唔係唔得, 但係兌換價一定差過你係銀樓換錢一截。
問題1:
富都Boss妹子外出管制多,大部分不行,
其他妹子入富都,不會管制,進出自由

問題2:
Boss KTV,主要以美金計價,方便外國遊客付費(也是主打外國客KTV),但使用越南盾付費也行,只是匯率偏差

問題3:
除了富都boss KTV外還有河內酒店2樓KTV(妹子品質較富都差),都是以打外國遊客為主,方便多國語言(英、日、韓、中)
若其他當地karaoke 場所及酒吧有很多,但大部分都是需要當地人幫忙或翻譯,
且品質很不穩定(很多寶及雷),但相對便宜~
CPKELVIN 發表於 2023-1-29 01:13

富都女唔係唔可以帶去其他酒店, 而係佢地KTV規定如果個客住富都, 條女可以任何時間 ...

聽兩位師兄咁講,都係唱多啲美金過去就OK了,到時有需要先再唱做越南盾。

至於可唔可以帶女返酒店房,到時我再問吓啲女同埋媽咪睇吓佢哋點講先,再confirm下, 直接問酒店職員又好似好樣衰咁

最後一個問題睇吓有冇其他師兄可以解答到:
3.想去Bar揾女飲下酒傾吓計,有冇邊間bar多靚女/Freelance值得推介?
台南小林 發表於 2023-1-29 10:12
問題1:
富都Boss妹子外出管制多,大部分不行,
其他妹子入富都,不會管制,進出自由

我意思係請女仔飲Lady Drink嗰種Bar,都要有當地人幫忙?唔係有好多女會拉你入去玩咩?
FLAMEHORSE66 發表於 2023-1-28 22:52
越南叫支網搵Freelance, 名好似叫gaigu,自己上網找。

多謝介紹!
回復 waimn ##7 的帖子

願意的話,交個朋友
WeChat:
jacky54345
美金好似要好新先換得,舊既都唔收
台南小林 發表於 2023-1-30 09:46
回復 waimn ##7 的帖子

願意的話,交個朋友

我是單兵,謝謝邀請
quicvlok 發表於 2023-1-30 22:14
美金好似要好新先換得,舊既都唔收

咁麻煩😡

多謝ching 引到前輩分享

富都女唔係唔可以帶去其他酒店, 而係佢地KTV規定如果個客住富都, 條女可以任何時間 ...

多謝分享

剛諗起一個問題,如果叫咗個女仔坐低之後覺得唔啱,咁係咪要主動同媽咪講換女㗎?定係媽咪會主動問枱?
waimn 發表於 2023-2-7 23:43
剛諗起一個問題,如果叫咗個女仔坐低之後覺得唔啱,咁係咪要主動同媽咪講換女㗎?定係媽咪會主動問枱?

坐低之多久? 覺得唔啱都要比台費的吧? 想換女當然要主動叫媽咪換, 她不知道你覺得唔啱呢?!
回復 waimn ##15 的帖子

印象中媽咪唔會問枱, 你覺得條女唔啱坐要主動同媽咪講。
CPKELVIN 發表於 2023-2-8 01:09
回復 waimn ##15 的帖子

印象中媽咪唔會問枱, 你覺得條女唔啱坐要主動同媽咪講。

OK, 謝謝
fakami 發表於 2023-2-8 00:38
坐低之多久? 覺得唔啱都要比台費的吧? 想換女當然要主動叫媽咪換, 她不知道你覺得唔啱呢?!

應該要比台費喇,如果係咁,座夠一個鐘先換可能抵啲。。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-28 20:08