[曼谷] 重遊曼谷 - Part 3.1 – FIWの再體驗/3nites@Route66/蛇美最特別的妳

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Day 11-14/5 (15-18/19 Jan)

早上睡醒,在酒店lobby吃過brunch,就進軍最後一站 – Hansar Hotel Bangkok (Ratchadamri BTS旁)。

Book了Urban Suite (71 sq m),酒店website房間圖沒有照騙,感恩!! 無論客廳及睡房也非常舒適,bathroom是我喜歡的設計,沖涼位夠大,rainforest水力夠,且有兩個洗手盆,掛衣及放行李位在旁,方便。另大門位種了植物 (隔著玻璃摸不到) 直通上下層 (即係隱約望到上下層相同位置) ,而走廊沒裝冷氣,種了幾棵植物及打通室內外以產生自然風作溫度調節。

IMG_20230115_154046.jpg IMG_20230115_154056 (2).jpg IMG_20230115_154225.jpg IMG_20230115_154312.jpg IMG_20230115_154342.jpg IMG_20230115_154103.jpg IMG_20230115_180229.jpg IMG_20230118_104452.jpg IMG_20230118_120050.jpg IMG_20230118_120102.jpg

要特別指出breakfast buffet是not to be missed一環。枱上有一張menu,裡面全部即叫即煮,daily special部份更每隔數天轉換款式,出面free flow dishes唔多但都唔少 – 整體食物吃得出用料非常新鮮 (但偏向淡口 – 除了Phad Thai唔知點解好鹹 ),職員仲同我講星期六及日可以食到12pm!! 呢間local brand hotel小弟覺得性價比很高,incl. breakfast才HKD850 per night (仲要我已經唔係book最低band既房),可能比好多國際連鎖品牌酒店更好。

IMG_20230119_100719.jpg IMG_20230119_100030.jpg IMG_20230119_100712.jpg IMG_20230119_102500.jpg IMG_20230119_102858.jpg IMG_20230119_101855.jpg IMG_20230116_093629.jpg IMG_20230116_093643.jpg IMG_20230116_093651.jpg IMG_20230116_093659.jpg IMG_20230116_093705.jpg IMG_20230116_093707.jpg IMG_20230116_093711.jpg IMG_20230116_100428.jpg IMG_20230119_094227.jpg IMG_20230116_093611.jpg

另外,這4天找時間到Polo Fried Chicken – 旅程尾聲終於吃到像樣的燒雞,想哭!! 真的外脆內軟有肉汁,beef soup則一般,很多韓國食客幫襯。

IMG_20230116_141507.jpg IMG_20230116_141957.jpg IMG_20230116_142053.jpg

經過昨天 (12號) 的經驗,決定再試FIW,但當然搵另一條囡。網站看見一個很清純及幼幼feel,叫Gyoza (之後改名叫Dumplings,現在不知下架未 - 同埋樣子好似我10年前識條大陸妹 [8成似],黎香港讀書,果時想溝佢,約過1次食飯,最後不了了之,依家係深圳工作),決定扑鎚book佢 - 1400 baht 1Q 1 hour。

4.jpg 5.jpg 6.jpg

坐BTS到On Nut站,再轉的士到Lee Garden Hotel只需5分鐘左右。在lobby等了一會,入閘。

IMG_20230116_173903.jpg IMG_20230116_155451.jpg IMG_20230116_155454.jpg IMG_20230116_155538.jpg 2.jpg 3.jpg

開門了……thx God!! 真人9成似!! 網站照片除了面部P白咗外其餘幾乎一模一樣 (佢其實皮膚都好白淨,係面有少少暗瘡),好斯文及有禮貌,自然唔作狀。唔識英文,連單字都唔識,又係用手勢+翻譯溝通。入房坐低比1500 baht,佢up咗一輪野又好似唔識表達、好 “唔好意思” 咁,原來話冇100 baht找比我!! 好,加分。

除衫後,有共浴。落皂幫我卒全身時,已感受到佢果種盡力服務但又好幼嫩及粗疏,於是令我更加high!! 所以細佬沖涼時已扯到恆哂,同埋大家身高差好多,就痞低D方便佢擦皂落頸呀膞頭呀咁,囡囡見到咁微絲絲咁笑……

瞓係床,見枱邊有支KY,拿拿臨叫佢瞓低放鬆,輕輕鏈幾吓扮按摩後立刻入正題 – 又係用手掌同手指輕輕掃勻全身,久唔久輕輕拍下佢脈搏/手掌位示意個人放鬆D,之後換嘴唇及舌頭進攻……掃落大腿內側後見佢冇抗拒就黎料 – 品嘗佢妹妹,一路啜一路奶時快時慢時輕時重,D呻吟扯氣聲仲正過之前果條FIW囡!!   冇耐佢就被我舔到高潮,跟住小弟順勢上番黎面貼面,準備錫佢時佢已經自動埋黎同我wet kiss……車咗幾吓我借勢瞓低,佢就慢慢落番下面同我環吹……一切都咁自然順暢毫無硬繃繃咁,所以小弟果時已經好high就黎想射,於是叫佢 “..slow slow…” 當然用手勢配合驚佢唔明。之後趁仲硬拿拿臨上套屌 (條囡仲開心緊已經忘記支KY放係邊 ),男下女上咗一陣就發射……

用紙巾抹完後,以為佢自己走入去沖涼,原來都叫我一齊沖。又讚。 換衫時傾偈唔催鐘,最後goodbye kiss。

由於太有feel ,小弟第日又去咗搵佢,成個過程基本上差唔多,都係開波奶閪奶到佢有高潮先埋牙,但呢次就男上女下唔玩騎士。

都係果句,FIW真係比其他channels更講運氣,但如旅程唔太趕的話,我覺得值得試一次半次。

IMG_20230116_172348.jpg IMG_20230116_172351.jpg IMG_20230116_172354.jpg IMG_20230116_172359.jpg IMG_20230116_172402.jpg

聲明: 以下只係小弟以單兵角度簡單寫出既感受,絶對知道呢個主要係約埋D囡囡+一班師兄玩既場,沒有冒犯之意

之前已經係4台見到好多師兄寫有關呢間clubbing既文字,而4年多前黎曼谷沒有去,這次一定要走走了 (最後連續3晚 - 星期日/一/二都入場)。Entrance fee才300 baht (incl. 1 drink),仲平過LEVELS:

1)        好鍾意成間場既design – 流動性大,一條友走黎走去唔同位置望囡唔會太突兀 (唔計中間枱位,因為冇可能行入去),包括兩條前往前主台既通道、出面outdoor sofa & bar枱、toilet出面囡囡吊燈打咭處、及其跟Techno房對出休息果兩張sofa位,尤其後者,絶對係同D囡eye contact既最佳spot (有冇後續則後話),無論良家or freelance、約仔玩定同姊妹黎,所有係主場內佢地果種cool或拘謹,行到呢個位會睇到佢地完全放鬆哂既真實一面 。而且呢幾個位置氣氛都唔同,客人可跟心情隨時轉換環境,wonderful。
2)        唔計同D仔係枱玩既,每晚都有十幾個單拖or w/姊妹 既freelance,乜年紀類型都有 - 有晚我係出面sofa位睇阿仙奴live時,有條白泰靚妹 (9成係freelance) 自動坐埋黎但又唔出聲,似係想我做主動,但一般貨色 ,最後冇理到佢,冇耐佢都好快夾住條日本仔又講又笑又跳舞……亦都認得有條蛇美中女 (長啡曲髮OL打扮成日企係yellow zone) 同條日本阿叔黎飲酒……
3)        都幾多韓妹棒場 - 大部份唔係蒲feel,好多顏值高。而夜晚有個時段有兩條泰仔扮韓仔look跳舞 (定係佢地真係韓仔?) ,有晚3-4條少肥韓國豬扒睇到wet嘩鬼叫,果D表情唔知點解我覺得好有趣。

IMG_20230115_230005.jpg IMG_20230115_230110.jpg IMG_20230115_232350.jpg

<蛇美 – lose my mind>

聲明: 以下是一段極短的近似心裡讀白式文字,期待我有帶囡返房砌會令各位師兄失望

15號,星期日晚,炎熱 – 已經幾日沒到蛇美,re-visit很make sense吧? 如常入到去叫drink,然後週圍行,冇乜好貨色……

突然,行到樓梯廁所位時,有個女子吸引著我既目光 (根據 柏豪師兄 既蛇美圖 – 佢主要企位係我用橙色circle果個area) - 樣子一D都唔靚及起眼 (佢輪廓其實更像Mainland Chinese)、個子有點高大、骨架橫、少肥、白淨,重要highlights: 像跳hip-hop的裝束 – 帶NY帽、闊身衫及褲,趙著香口膠 (or else?) ,滿臉自信的樣子,久唔久就照吓塊鏡然後滿意地笑一番……我當時唔知中咗乜野魔咒,完全被佢迷住了!!

我環顧四周,完全冇一個女子好似佢咁既打扮,論表情既唔係standard招客笑容或臭串閪面或平凡不過既呆企模樣,就是……有少少不可一世但又有自信果種,在這裡 – 蛇美 – 這麼獨一無二……我坐係green zone,嘗試留意其他師兄向佢問價時的情形,果然,旁邊靚過佢身材好過佢既囡大把,但很多brothers完全無視其他囡而走過去同佢傾偈及問價,99%傾完後都離開,但佢就充滿energy及有自信笑容地對brothers們豎起手指公 (估計係話: 價錢傾唔掂你覺得唔啱, fine, no big deal, cheers)……我當時個心想走埋去,但成個人動彈不得,沒有誇張。

最後,我感覺到自己冇行埋佢身邊既勇氣及力量 (I know I am very on9, from others’ perspective),俏俏地離開蛇美,進軍Route 66,但同自己講,I will be back for the next 3 nights and wait for you……

P.S.: 小弟知道死無對症,又唔知條囡名字,但如有師兄知我講邊個及帶過佢返酒店房既,希望能跟小弟分享你既經歷,感激不盡

(待續)

下回預告: 最後一夜之遺憾@蛇尾+ LEVELS+ King’s Castle
回覆 讚好 0 不讚 1 使用道具

求FIW 網站🙏 準備今個月25出發
回覆 讚好 不讚 使用道具

發表於 4 天前 | 顯示全部樓層
FIW得有耐心去试,照骗太多

Fiw中介line ,share please

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回復 Johmmy ##3 的帖子

假如我是作者,看到這種語氣不怎麼客氣的伸手黨,會有點兒生氣。別人沒有必須share的義務,他已經給出那麼多信息,找不找得到就是各自的本事。

回復 davidmills ##1 的帖子

精彩報告,  近期四台佳作!

FIW 條女真係好似唔錯喎! 雖然先前睇過好多其他師兄都有提過FIW食到好嘢, 平靚正, 但係唔知點解硬係冇乜衝動試....  可能我心裏面諗住夜晚先至去玩, 下午時段如果出咗一Q, 回唔到氣, 變相嘥咗夜晚個quota! (老人家係咁, 去泰國玩幾日真係要就住, 唔係個荷包, 係自己體力)

你講得啱, 如果旅程唔太趕又有時間, FIW都可以一試嘅!

至於蛇尾, 謝謝師兄搬我幅圖出嚟 (其實幅圖我都喺日本仔blog抄出嚟略加修改).  你提及嗰條女我應該冇為意, 不過你描述佢個樣應該唔算太靚, 但竟然有咁多師兄approach, 仲要價錢好似企得好硬, 應該唔係咁簡單! 可能係個氣質或者造型突出, 所以咁吸睛! 唔知你下次嘅報告"遺憾@蛇尾"呢個角色會唔會再出現呢?  期待中!!

已成為你的fans了

女女好得

Thank you.  I am a fan too. I love how you enjoy your vacation and explore places.

多謝分享,期待下次報名

多謝師兄報告, 我喜歡睇你的酒店/美食介紹

有啲撞手神食到正嘢真係特別high! 酒店都好正 ...

looking forward to see Ching wonderful chapter again

你講果條女好似有見過,但都無去問,期待師兄下一集。

蛇美果個位
聽聞企得果個位都好伏
當然都唔可以100%信傳聞
最緊要自己玩得開心:lo:lo:lo:lo

manmannew 發表於 2023-2-2 14:44

精彩報告,  近期四台佳作!

老人家+1 中午玩完真係怕夜晚回唔切

柏豪兄張蛇美圖我都SAVE 定係電話   過幾日會去行個圈 (未去過蛇尾 , 心情有D 緊張 )

咸魚白菜各有喜好 就算唔係大路靚女自己岩FEEL 入閘又玩得開心就可以 唔需要太介意
係香港好多鬼都鍾意玩賓賓 一樣

FIW就好似開盲盒咁, 見到好多都好平 但係間唔中有CHING 就話中伏

條  FIW  囡 、
青春有美麗、
卜卜脆

Good exp with good feel is hard to come by, well done

เกี๊ยวซ่า (giau 三聲, sa 二聲)就是Dumpling 的意思

期待下集King's Castle

This is an interesting trip with nice hotel and girl
Thanks for the sharing