祖國宣佈星期一更改國歌 .......... 一日咁多 !!!

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

轉貼 !

尊重國家 請用純正普通話唱 ....... ( 請勿用新城主持人的普通話 )

起來 三月做好友的人們
把你們的血汗築成千萬人肉長城
中華民族 到了 要加息的時候
每個人被斬倉吃過最後的晚餐
萬八 萬七 萬六
你們站在天台 等著一個個跳下 前進
等著一個個跳下 前進 前進 嘩~~~~~
前進 前進 前進進﹗
原帖由 dyfkiz 於 2007-3-18 21:58 發表
轉貼 !

尊重國家 請用純正普通話唱 ....... ( 請勿用新城主持人的普通話 )

起來 三月做好友的人們
萬八 萬七 萬六
你們站在 ...

事實証明, 絕大多數人都係睇錯市~~
原帖由 dyfkiz 於 2007-3-18 21:58 發表
轉貼 !

起來 三月做好友的人們
萬八 萬七 萬六
你們站在 ...

尊重自己國家, 唔好再改國歌o既歌詞, 如果連自己國家o既人都睇唔起自己國家, 其他o既國家又點會睇得起我地
世界大同

原帖由 楊柜祥 於 2007-3-27 05:45 發表

尊重自己國家, 唔好再改國歌o既歌詞, 如果連自己國家o既人都睇唔起自己國家, 其他o既國家又點會睇得起我地

你這個漢奸、懦夫、小人, 不要再令我們的國家因為你而蒙羞了! 一個值得尊重的國家, 國民會擔心其他國家怎樣看我們嗎?  一個值得尊重的國家, 會那麼心胸狹窄, 這小小的幽默感也沒有嗎?  不要再這麼多此一舉, 亂作朝廷的太監了.
原帖由 Addicted 於 2007-3-27 17:21 發表

你這個漢奸、懦夫、小人, 不要再令我們的國家因為你而蒙羞了! 一個值得尊重的國家, 國民會擔心其他國家怎樣看我們嗎?  一個值得尊重的國家, 會那麼心胸狹窄, 這小小的幽默感也沒有嗎?  不要再這麼多此一舉, 亂作朝廷的太監了

你又知我係太監???? 唔通你見過???? 好似你哩d咁o既人連自己o既國家都唔識尊重, 仲配唔配做中國人, 心胸狹窄好似唔係個國家, 係你哩個小人, 自己係太監就話人地係太監, 你老母生你個忘祖忘宗o既太監, 你就真係漢奸、懦夫、小人喇, 就係你地哩d人令到我地o既國家同我地o既人民比人睇唔起
所有人都係猿人既後代, DNA已經証實左, 所以我地都係地球既生物已而, 無需太介懷國籍, 其實中國都唔係一開始就有, 而中華民族既祖先北京猿人也証實從非洲遷移過來的, 所以世界大同就最好哪!

原帖由 楊柜祥 於 2007-3-28 15:53 發表

你又知我係太監???? 唔通你見過???? 好似你哩d咁o既人連自己o既國家都唔識尊重, 仲配唔配做中國人, 心胸狹窄好似唔係個國家, 係你哩個小人, 自己係太監就話人地係太監, 你老母生你個忘祖忘宗o既太監, 你就真係漢奸 ...

…每個人都是一個個體, 請不要因為你自己的不幸或無能而拖整個民族落水.  我本人覺得我們很受人尊重.  會不會是你自己言行舉止而令人不尊重你呢?
原帖由 Addicted 於 2007-3-28 20:14 發表

…每個人都是一個個體, 請不要因為你自己的不幸或無能而拖整個民族落水.  我本人覺得我們很受人尊重.  會不會是你自己言行舉止而令人不尊重你呢? ...

以單位計每個人的而且確是一個個體, 所以呢點我絕對認同. <請不要因為你自己的不幸或無能而拖整個民族落水>我諗你真係要重新返學, 訓練返你自己d中文, 我一直冇講過我自己有d咩不幸同冇能, 真係好想問下Addicted你又會知我楊柜祥o既事, 我同你好似係唔識亦重來都未見過, 仲有我本人覺得我們很受人尊重我覺得Addicted你最好返一返學, 重新再學中文喇.
原帖由 楊柜祥 於 2007-3-29 16:14 發表

以單位計每個人的而且確是一個個體, 所以呢點我絕對認同. <請不要因為你自己的不幸或無能而拖整個民族落水>我諗你真係要重新返學, 訓練返你自己d中文, 我一直冇講過我自己有d咩不幸同冇能, 真係好想問下Addic ...

我係話你嘅不幸或無能而直接或間接影響到你嘅人生觀同性格,繼而令人唔尊重你之嘛
原來你覺得番學學中文就會多d受人尊重, 咁你真係要番多d喇.  我就唔駛喇, 因為我同我身邊嘅人都冇覺得唔受人尊重

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 16:51