Sydney - Asian Delights

回覆 #19 金牌殺手 的帖子

多謝殺手哥...出手相助!!!  

唔知佢重有冇做呢...好似話新年後會番四川...
回覆 讚好 不讚 使用道具

原帖由 大六七 於 2009-3-16 11:04 發表
我係city住左好多年,平時冇野做...睇下報紙, 四處去試下新野,我個人比較懶唔喜歡去太遠地方,所以都係surry hill蒲

ok唔講廢話!!
名: Kyoto
地址:206 commonwealth street Surry Hills- 鬼佬forum簡稱 206
老闆係鬼 ...

哈哈, ching我同你一樣怕行的,無車係煩D.ching你真係近水樓台呀!city d租都幾係野 >.<
原來206就係叫kyoto,唔怪之得成日都聽某forum講呢個名,有日本人,但又唔知佢係邊.
真係唔該晒師兄詳細指導!!

乜原來你講個d141唔係係中文報紙睇到個D黎ga?我誤會左添
我都有睇開鬼老報,等我細心留意下你講個d先.
其實以surry hills咁計,都係個幾個地方?

大ching你之前話小心無牌地方即係指乜呀?

jasmine個老板聞說係hk的,開門有kr 哥哥仔,好友善,會問feedback,另有國語哥哥,cool左少少.裡面有個女人,我稱佢為大嬸,成日都眼bear bear咁...?
no.1同 jasmine裡面係相通的.
初時行過no.1見佢門口有插香,我估佢都係中國人開的所以一直都無入去.

聽呢度d人話,去個d地方無論是否141都好,都無犯法?如果係的話,咁又真係幾鬆呀wow d法則.

希望樓主同大ching唔好怪小弟d幼稚班問題!

no.1 & kyoto 係咪都無提供淨massage服務?

回覆 #23 hiroshi 的帖子

冇架...full service only
你可以叫囡囡幫你淨dup...
不過唔會咁蠢 low...

city 當然貴啦! 同friend 一齊share就好好多, 如果唔係, 邊得咁多exp呀   

其實我地去開果d埸(e.g. 206, ace359), 係 = 香港的馬檻(冇牌), 澳洲就可以開馬檻
141 = private service = kind of 無牌地方, 同香港一樣, 大多數係鬼佬newspaper搵到 (adult service)
如果唔想買報紙, 可以去cracker.com.au 什麼國家的囡囡都有

其實surry hill 好大有好多個埸, 但唔係個個都arm自己口味, 好似ace359 & 206 附近有個 thai 妹場,
有興趣都可以去試下, 不過唔好問我好唔好, 我味試過
試完之後記得寫report  
如果唔怕遠d, 可以去chippendale玩香港,台灣妹  

你喜歡dup骨?
578 HARRIS STREET Ultimo
同 jasmine 差唔多

多謝你睇我寫野就真   

終於有知音人...........

原帖由 大六七 於 2009-3-17 11:13 發表
city 當然貴啦! 同friend 一齊share就好好多, 如果唔係, 邊得咁多exp呀   

其實我地去開果d埸(e.g. 206, ace359), 係 = 香港的馬檻(冇牌), 澳洲就可以開馬檻
141 = private service = kind of 無牌地方, 同香 ...

(上年ge事)
No.1 同 Jasmine係小弟頭二次發炮ge地方,No.1(小弟被採青ge地方)食左個好似叫Baby的馬拉(號碼印象中:95)可惜半死魚,Jasmine食左Erika(小弟第一次被人環保吹+口爆)

(今年ge事)
最近去過Romeos(冇環保吹,唔係幾爽),之後再去.Jasmine,搵左個仲靚ge叫Jay/Jane,可惜走火..............

Ultimo宜家有兩間,578個間叫M8,另一間係隔離(唔記得名)

咁多位ching, 我係新手
半年前個fd帶左我去newtown o既angeltown
全部都係韓妹黎o既, 我第一次就o係呢度無左喇
d女女樣都ok, 服務我覺得ok, 未試過第二次比較唔到
環保吹冰火毒龍鑽, 其實係咪度度都一樣有呢d服務?

最近想試下ultimo 578果間massage
試完返黎留言先

p.s. ching你地係做野定讀書?

原帖由 大六七 於 2009-3-17 11:13 發表

141 = private service = kind of 無牌地方, 同香 ...

我係個懶惰人,再加上要就腳,又無車,所以同大ching你有著相同的活動地方.
乜原來no.1入面係選號碼?未去過真係唔知^_^
dup骨會易上癮的,哈哈,躺係度唔使你旭,自動波,攰的時候都係一個唔錯的選擇.
不過唔知點解jasmine入面好烏燈黑火,無乜朝氣咁,但個門口就sharp過no.1
仲有jasmine有樣野唔好就係,入到去坐係度,叫做有d"枰風",但原全係無遮掩,人少都話可以姐,人多撞到人就唔好啦.(我自己幾欣賞鬼老場的! )
唔知206,359,no.1係咪都係咁呢?
鬼老場就反而叫你入間細房仔靜候.

thai 就無興趣了...=_=但我真係唔知個度又有個場wo,你知d門口啦,乜都唔寫,鬼知佢乜鬼咩.
呢樣野我都想問好耐,既然無犯法,做乜要搞到咁鬼祟?????

其實hk都可以學下aus咁發牌,又可以監管多d又有得收tax
不過香港d文化始終同外國唔同,好難搞.

大ching都要你肯無私答得詳細,幫我地解惑姐
我一向都無發post,又無乜野值得好寫.資歷就更加講不上了.
還要多謝樓主先生的帶頭發問!!!
呢個區之前都有post關於syd,但d info較舊了,難得而家見到有人講開嗎.
p.s.你好鐘意安室?

回覆 #26 dnmgch 的帖子

又多位ching
welcome...(雖然我係路人甲 )

回覆 #27 lorettalee 的帖子

第一次就比左韓國妹...你就好啦...
我都係陀地炸   

讀完書好耐啦...

回覆 #28 hiroshi 的帖子

其實我都唔想懶架...不過冇車就真係無法...唔可以去得太遠
本來我都好想去5 star, 都係冇車的關係...冇去到, 不過諗真d
都係果d囡囡, 近近地去surry hill方便d...
我唔喜歡dup骨都因為我好瘦(囡囡見到我d身材, 都好善慕), dup 大力d都會痛,
加上飛機自己都打到啦...比錢去打, 好似浪費左d...

你冇去過no.1就要試下, 因為d囡囡好young & 好玩得, 每個囡囡都有一個心心號碼,
喜歡可以記低, 下次返食, 心心號碼有兩隻色(紅=$135, 紫=$150)
環保吹係指定service, 有d重可以CIM
玩妹妹唔會炸形 ... etc, 所以我好喜歡去...

我去過咁多個埸, 個個都係烏燈黑火
ace359就同你講的鬼佬埸好似, 有個細房比你睇囡囡
206就好差, public place 你眼望我眼
no.1 之前都有講, 金魚缸

如果香港好似aus咁就好啦...

寫多d幫到人自己都會開心, 因為自己都做過新手, 以前d ching 又唔出report, 成日撞版
咁就寫下野, 睇下幫唔幫到大家low

老人家係喜歡d 老歌星...

回覆 #21 大六七 的帖子

sorry c hing .. i tot no.1 = ACE ... can you give me the add and contact details of no.1 and where in surry hill can play taiwan girls ? how much ? face ? and service ? sorry for all the Q's

回覆 #32 金牌殺手 的帖子

SURRY HILL 就好似冇, 要台灣妹就行遠少少,
不過keeper比左個國產囡囡你都唔知啦,
唔怕的話可以去試下

647elizabeth street
waterloo
tel:93101837
keeper: 國語人(女)
$90 - $120 1/2hr
service: 一般
standard 冇環保吹
環保吹 / cim 要 + 錢 ($50 - $100)

-------------------------------------------------

Asia House
127 Regent Street
Chippendale
$120-$125 1/2hr
standard 冇環保吹

---------------------------------------------------

No.1
BLACKBURN STREET
Surry Hills
tel: 9281 6136
before 6pm $115 1/2hr
after 6pm $135 1/2hr

回覆 #31 大六七 的帖子

又容許我問個白痴問題,金魚缸即係指乜野?

其實我所認識的係香港玩的都係141,因為無咁危險.
馬欖呢樣野其實係我唔update,定係呢樣野已成歷史遺物呢?
我都係睇電視睇番黎的.記得以前係香港朝早返學對住個電視換衫,成日都聽到news 話"昨晚凌晨警方破獲..."聽到都驚啦
玩之嗎,做乜咁危險and serious呢.
所以我係香港對馬欖認識=0

大ching,你之前話過e.g. no.1, 359,206都係限時內1Q.乜呢度唔係興unlimited Q ma?我之前black cat experience 就係咁啦

你講到no.1幾好咁wo,雖然佢門面同ad都比人弱d咁.
另外,你所講206的'你眼望我眼"係咪即係我之前所提及的jasmine咁呀?
你講到咁我突然唔敢去添^^

p.s.其實我都好鐘意安室ga!

原帖由 大六七 於 2009-3-18 15:09 發表
SURRY HILL 就好似冇, 要台灣妹就行遠少少,
不過keeper比左個國產囡囡你都唔知啦,
唔怕的話可以去試下

647elizabeth street
waterloo
tel:93101837
keeper: 國語人(女)
$90 - $120 1/2hr
standard  ...

Asian House 改左做 全韓式場,無論質素服務好過以前 (好report都幾多下)
http://www.sydxx.com/cgi/chinese/frontendshopdetails.pl?shopid=29

http://www.nadira-ent.com.au/

回覆 #33 大六七 的帖子

大六七 c hing ...

Asia House
127 Regent Street
Chippendale
$120-$125 1/2hr

is now

Nadira ent
and is about 260 an hour .. heard lots of good reviews ... will try them and let you know ....

回覆 #35 dnmgch 的帖子

乜原來換晒韓國貨,我真係outdate
回想以前, 係果道識左個香港囡囡唔算正, 身材ok
之後重做左我女友3個月   
3個月,日日吊到冇停手  

回覆 #36 金牌殺手 的帖子

冇辦法, 想去都去唔到, 人在香港 ...
唔該去玩時, 玩我埋果份...當叫做去過啦

回覆 #34 hiroshi 的帖子

金魚缸即係指乜野?
好簡單, 囡囡係玻璃房入面行來行去, 比你睇清楚先至上房
情況就好似金魚缸咁low

唔好話你啦, 我都未去過香港d馬欖, 實在太危險,差人成日上來, 又驚比朋友睇到你上去...etc

無限Q一般係206, NO1 係冇..不論你有冇吊過...當你一出野就當一次
不過有D情況可以出兩次, 就係當你未除衫 / 開始沖涼之前就出左
咁就唔算數 ...
又或者你同囡囡好熟叫佢比你做多一兩次low, 不過先諗下自己能力, 1/2 or 1 hr可以出幾多次呢??? 之前我post都有講, 囡囡比我 3Q/hr 咁又點, 之後連工都差D返唔到  
also, 你都要為囡囡諗下,個個客都咁吊法, 唔使2, 3日就可以返鄉下
anyway, 量力而為啦

206方面,果到係冇房仔比你睇囡囡, 每個客人都係個好似客廳的地方等囡囡出來比你睇

原本見又唔係特別得閒,而且有時廢時乘車外出,就無乜planning.
但同咁多位 ching 問問答答都傾左成個星期了.
唔多唔少都有d身痕,搞到做野都唔專心.
結果就就左度右度的情況下,出左去city. 以了結心事,之後專心一致

我一向做野之前都會做下資料搜集,務求令件事減少撞板及浪費時間!
一直我都係放206 commonwealth street 係首位.不竟想試下食壽司.
但又難忘jasmine 的泡菜.我之前總共去過兩次,都係同一人.因為真係幾舒服,同埋佢好用心落力.
佢雖然唔識英文乜滯,但神奇地識國語同日文,仲係流利的.所以溝通上可以話係無隔膜.一時咪fuji tv, 一時咪轉做央視囉.
其實我去之前都未排好d preference,但我去前一日打去個度問,以防放假,白行呀.
點知電話人話無呢個人,話走左無做啦wo.都有d唔開心的感覺(呢個係較接近的形容詞)
畢竟都好多個月了.唉,雖然我去親個度都係早時段,但真係得佢一個係睇得上眼,其他的不提也罷.
無解啦,既然係咁,就不如試下新野啦.

咁就出發去206啦,睇下乜野葫蘆賣乜野藥啦.
行程方面有小小tips比大家.(行路人士)
我係搭火車的.正路就係eddy avenue站口出,不過途中見到條樓梯出可以唔使行返轉頭.
無謂令大家混淆,就當係eddy ave.望向surry hills 方向(背向china town)
其實個地型同一把梯好似(唔夠高用黎企高個d梯)
係eddy ave出通常都會行Foveaux St.(F街),大家會覺得佢近D.
去206都還可以,但去359就唔好了,行Albion St.(A街)會好好多,
話明surry hills就梗係有斜路啦,F街個邊係斜過A街好多.同埋多好多車.因為F街係落山路,city 陼車好多時倒灌番上去,過馬路好煩,要zip車過
相反A街係上山路,少車,唔斜.
行到上去索氣都無所謂,你落黎個下...哈哈 腳浮浮,仆親就唔好啦
好好利用G記地圖,特別係美版,有街景!

講番206,門面就唔係好ga啦,個門鐘都要搵一搵.
入到去有個國語嬸嬸迎接.
等個度個廳都係咁啦,叫做d牆有d顏色.豅有D燈光,未至於黑.
咁佢話有6個選.無記錯就係2個 kr,3個jp, 1個cn
咁我去206個target都係jp,我集中講番個3個啦.
人物1:原宿系金毛.高+大分,有點cool,把聲好粗下,膚色深.交叉
人物2:銀座/六本木系夜場姐姐系,較前者矮+肥都係膚色深,有著日本傳統--"爆"牙,都好多隻下.我唔係太mind.但前面個d型容詞足以比個交叉.
其實個時心諗都交叉左兩個了,唔係咁無望下?
好在,最後的那個jpn(人物3)叫做正常d啦,白淨,都算高,細波,隻眼細左d啦.
我自己會注重overall 外表,不能話太側重某方面,當然某D part會佔分重D啦
出晒之後,我都唔記得邊個打邊個,真係個個都望得一眼 only.佢地會介紹自己叫乜名,有d會講邊度人啦,不過通常你唔問佢又唔講.
我去問嬸嬸野,突然又有一兩個未出過黎的,唔知搞乜鬼,不過都係唔ok的.

我終於明白大ching所講的"你眼望我眼",個廳真係好細,人人都坐個度,近神台個度有張大班椅,不過係我咁o岩去問嬸嬸野後尾先坐左個度一下.出完晒黎,有個肥仔哥哥入黎,大家都互望左一眼=_=

係d人行出黎自我介紹當中,其中有另一個女生,其實我都幾likey.我見到佢第一眼我都未醒咁,佢講完自己名,我想問佢邊度黎.
個腦又去左中文台,到轉o岩台,佢又令左面走.
那個女生我覺得佢係香港的,佢無好似其他人著得咁少布出黎,只係著d好似睡衣的吊帶裙,個樣幾蒸餾水下ga--清純:) 加上無乜姿粉啦,唔似行內人士
但最後都無選佢,其一係唔想搞亂計劃,其二係其到佢咁純同斯文,有d憐憫心出左黎
佢身型係細粒,屬我鐘意的其中一款,但我唔想好似搞反自己人咁,同埋污染蒸餾水.
當然你會話你唔染都有第二個染呀,但我唔想係我囉
唔知係只係有一眼印象而令我有d想像空間,定係我真係覺得佢好o岩我個type 唉~~~有時佛家講有關情呢個topic,真係講得都幾到point.可是甜也可是苦的.
返黎見到大ching講你以前識過一個行內同業,我都想問下如果以香港人咁計呀,佢地通常係local 定international?
佢個樣真係純type,不是話好年輕,係朋輩個種年齡感覺啦
佢地通常真係為生活而做,定係為其他原因?
我唔知呢d係咪叫沉呢?不過睇得d ching寫report都知唔會有好結果,心裡想下都仲可以既(甜),唉~~~ (大ching如果唔想答可以唔答,或者可以pm我如果覺得唔方便講的話)
係愛在記憶中找你定係相逢何必曾相識呢?
不過我認為我地係唔應該歧視佢地,首先歧視佢地即係歧視緊你自己,第二又唔係偷唔係呃,用勞力賺錢,不管佢為乜要去賺都好啦.做所謂的正當工作咪又係為左提高生活質素.

我最後都係選了人物3,佢有小小似水川麻美,唔知係邊個就去旺角西洋菜岳高個頭睇下啦;訓係度,由於佢細眼不太大,好鬼似長面形版aiko haha
過程我唔講啦,D聲ok ga,無ky,認真,只係有D野唔做得咁啦,可gently玩下面啦,不環保.
不過要講一講個環境,真係唔係好得.
間房個天花板個邊位係無頂的,只係用D鐵絲網同生果檔個D膠簷篷遮住,透光的
無燈無冷氣!!!
佢係local 所以英文台同fuji tv都無問題.我問佢,佢話可能個燈壞左whatever la.
我心諗你晚上唔使做生意?又廢事換房啦左搞右搞
無冷氣呢樣野原來係會令戰鬥力大減!!!真係好熱呀.
又焗wo,加上我體力係一向都差D,結果表現差上加差!
聽佢講,話就話10am開,但通常12pm先有人做野,5pm後 D人放工就會開始多人.
大家要考慮下呢個問題!

出黎之後真係索氣!!!
見一場黎到附近,就去望望359個門口係點啦.睇完都打算走.我都好同意大ching講有關體力的問題,2Q真係已經好消耗.但買完野飲,涼番之後,個時行緊落去,唔係離359很遠.
諗住咁遠水路黎到,真係好似某朱古力蛋句口號咁諗.試半個鐘都好呀係咪?
359個老板可能靠投資啦,同206真係差好遠遠遠.佢個門口對開有個位可以飲下茶咁多位啦.佢有塊大帆布拉左出黎,大字寫住359
咁我怕尷尬就企左係帆布後等開門.
帆布後竟然有個索女pose剪影,哈哈,真搞鬼.
人到去,係一個講英文講得唔錯的kr後生肥姐姐開門,我覺得佢個格幾壓得場咁.(壓場感比嬸嬸好)
入到去坐個個廳,有塊布簾遮住,個格局都好似鬼老野,好!
但好搞笑,肥姐姐其實就好nice,不過見我生得嫩口竟然要check ID
我得張身分證證明到,無得唔比啦,我港D車牌又咁騎離無相的=_=
好心早個倫,搞白卡轉綠卡就加相呢樣野啦,國際牌都有相啦,運輸當局真係要正視下.呢個問題連其他國家人士都覺得奇...
咁肥姐姐又唔係話要為難我,咁都要比佢睇啦.
佢都解釋d plan好清楚.
選好後,我同肥姐姐講笑問番佢幾多歲,佢都係同輩咁年紀啦,佢又唔怕又好快咁答wo,哈哈
人物方面,有d營業中啦,睇到個d都有d參差.同埋都係每個入黎,又無話甚麼排晒出黎wo??
沖涼時我問佢一個鐘有乜搞作ga?原來半個鐘係1Q無massage,一個鐘係2Q加massage,同埋有得用大房,有個浴缸.不過佢d英文係接近0,所以我都好confused.
我沖沖下涼我急,因為之前要解暑飲左好多野,佢叫我就地,我話唔係咁好的,緊住大房有個toilet,無人用,就去左那個順便參觀下啦
有ky親眼看到,係面前=-=,因為服務包括環保型.
佢好落力,同用心,唔係話人物3唔好,只係有d服務206是沒有的,或人物3不提供啦
前後都試過兩次kr 啦,發覺佢地對幾敬業,唔會話偷工減料之類,兼用心,值得一讚!
半小時後,體力接近0了!
聽番講,開鋪至6pm有4人,6pm後多六人,共十人,以當人情況而言.

行番A街落山,途中見到有間野(個區D樓都係個D樣),又好似359咁又係個隻帆布大數字,唔知後面有無公仔呢.
我估都係同類型野黎頂啦?唔知係咪大ching講個間thai 呢?
以上的所謂報告都係等大家作參考,主觀評分個d野人人唔同,唔使介意,最緊要你自己o岩姐.
我已經減左好多吹水野,畢竟第一次寫,大家唔鐘意可以唔睇離題野,睇重點,亦都唔好插我,最多講句你唔鐘意好啦!
我都唔讚成行呢個朱古力蛋主義,utility 低.當然身體ok都可以的,同埋都係省咁D車程時間啦,身體最老實!