笑話幾篇.......

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

挨打

警署裏,警察問被人打o既小新說︰「你記唔記得打

你果個人點樣呀 ﹖」

小新非常肯定說︰「當然記得啦 ﹗我就係因為形容

佢個樣,先至搞到挨打咋嘛 ﹗」

警察︰「 ﹗﹖# % @ *」
-------------------------------------------------------------------------------------
陪審員

小新收到信要做陪審員。

他了解過這件案,發覺案情複雜,恐怕會拖一段長

時間,於是他向法官請求豁免。

小新︰「法官大人,因為我係公司o既經理,而公司

有好多濕碎o野要我跟,我諗我唔可以行開咁耐 ﹗」

法官︰「你o既意思,係咪話公司冇o左你唔得咁話

呀 ﹗」

小新︰「唔係呀 ﹗法官大人,我就係知道間公司冇

o左我,都可以正常運作,我擔心畀佢o地發覺呢個事實,

我就冇得撈呀 ﹗」
------------------------------------------------------------------------------------
行李費

小新準備搭的士去機場。

佢於是就問的士司機︰「去機場要幾多錢 ga ﹖」

的士司機︰「大約三百蚊啦 ﹗」

小新︰「咁樣呀.......行李要收幾多錢呀 ﹖」

的士司機︰「見你咁靚仔,行李免費又點話 ﹖」

小新︰「太好喇 ﹗所有行李都係哂度,麻煩你送去

機場,我響機場入口等你 ﹗」
------------------------------------------------------------------------------------------
蜜蜂

小新見風間成塊面腫到豬頭咁,很奇怪。

小新︰「正男,乜搞成咁呀  ﹖」

風間︰「尋日同阿呆去新界釣魚,釣釣o下魚,

突然有隻蜜蜂飛落我塊面度。」

小新︰「乜你冇用手提佢走咩 ﹖」

風間︰「有呀 ﹗不過我o黎唔切用手趕,

阿呆就已經用隻船槳將隻蜜蜂打死啦。」
--------------------------------------------------------------------------------------------
買早餐

妮妮鬼咁無記性,次次叫佢買早餐,唔係買漏,就

係買錯。

今日正男、風間和小新三人商議後,決定用最原始

方法,乜都寫低o係張紙上面。

於是我們將要吃的早餐寫在紙上。

一︰牛肉粥、二︰餐蛋麵、三︰腸粉、四︰炒麵。

結果妮妮不負所託,買了一碗牛肉粥、兩碗餐蛋

麵、三碟腸粉同四包炒麵。
--------------------------------------------------------------------------------------
唔得

妮妮上班不久,就接到信,要求立刻離職。

妮妮怒氣沖沖的質問經理小新。

妮妮︰「小新,我有乜o野唔得,你要炒我魷魚

呀 ﹖」

小新︰「唔得,你又唔算多,計落係得兩樣囉 ﹗」

妮妮︰「哦 ﹗得兩樣之嘛﹗」

小新︰「至敝係呢樣又唔得,果樣又唔得呢 ﹗」

--------------------------------------------------------------------------------------------------
說謊高手

某人死後來到天國,在天國門口遇到了聖彼得,同時看見聖彼得後面的一大片牆上掛滿了時鐘。
他問道:「那些時鐘是作什麼用的?」
聖彼得回道:「那些都是記錄扯謊的鐘,每個人一生都跟隨著一個扯謊的鐘,他每扯一次謊時鐘的指針就動一小格。」
「喔!」這人回應,並指著一個仍停留在十二點的鐘問:「那個鐘是誰的呢?」
「那是泰瑞莎修女的,它的指針從未動過,這表示她一生都沒扯過謊,是個很坦誠的人。」
「我明白了。」此人說道;「那個鐘又是誰的呢?」
聖彼得回道:「那是喬治˙華盛頓的鐘,它的指針動過二次,這表示他這一生只扯過二次謊。」
「那這個鐘為什麼指到11點59分,難道此人比泰瑞莎修女還要誠實?」
聖彼得又回答:「錯了!那是比爾˙柯林頓的。這表示他在總統任內謊言不斷,再加上一次就可以回到12點了。」
「那台灣的總統 — 陳水扁,他的鐘在哪裡呢?」這人問道。
聖彼得回應道:「阿扁的鐘在我辦公室,我把它裝在天花板上當風扇用了。」
--------------------------------------------------------------------------------------------------
最係個笑話我post過,不過我係話克林頓
interesting stories
原帖由 雙面人 於 2007-6-28 09:47 AM 發表
挨打

警署裏,警察問被人打o既小新說︰「你記唔記得打

你果個人點樣呀 ﹖」

小新非常肯定說︰「當然記得啦 ﹗我就係因為形容

佢個樣,先至搞到挨打咋嘛 ﹗」

警察︰「 ﹗﹖# % @ *」
--------------------------------------------- ...

Thanks for your jokes
原帖由 schhoneymelon 於 2007-6-28 09:52 AM 發表
最係個笑話我post過,不過我係話克林頓

Right Melon
Mr__Karl 該用戶已被刪除

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 10:15